Κάλλιο αργά παρά ποτέ

19:54 13/1/2013 - Πηγή: AEK365

Με βαθιά χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζουμε τίς αποφάσεις τού Δ.Σ. τής Ερασιτεχνικής ΑΕΚ τής 10ης Ιανουαρίου 2013 με τίς οποίες η Ερασιτεχνική ΑΕΚ αλλάζει σελίδα αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στίς εξελίξεις στήν πολύπαθη ΠΑΕ.
Συγκεκριμένα τό Δ.Σ. τής Ερασιτεχνικής ΑΕΚ με ομόφωνη απόφαση του υιοθέτησε τήν πάγια θέση - απαίτηση τής Ανεξάρτητης Ένωσης Φίλων ΑΕΚ

όπως αυτή είχε εκφρασθεί ήδη από τίς 6 Ιουνίου 2012 στην σύσκεψη που έγινε στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» για τά θέματα τής ΠΑΕ. Τότε είχαμε προτείνει η Ερασιτεχνική ΑΕΚ:
β) Να ζητήσει, από τον Υπουργό Πολιτισμού, πλήρη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ έλεγχο της Π.Α.Ε, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με το άρθρο 98 του Συντάγματος, όπως προβλέπει ο νόμος (άρθρο 75 του Ν. 2725/1999), για να δούμε τι έγιναν τα 182 εκ. ευρώ, που εισέρευσαν στο ταμείο της ΑΕΚ-Π.Α.Ε. την πενταετία 2004 - 2009, σύμφωνα με την Έκθεση Ελέγχου της BDO και τα 35 εκ. περίπου, από το 2009 και μέχρι σήμερα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Περισσότερο όμως ελπιδοφόρο και από τή λήψη αυτής τής απόφασης από τό Δ.Σ. τής Ερασιτεχνικής είναι τό γεγονός ότι και οι «καταληψίες τών Σπάτων» μετά τίς επαφές που είχαν όλο αυτό τό διάστημα κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα (όπως παλαιότερα και άλλες οργανωμένες ομάδες τής ΑΕΚ π.χ. οι Πειρατές τού Ονείρου) και «προέτρεψαν» τό Δ.Σ. να τήν λάβει. Τούτη η εξέλιξη καταδεικνύει ότι όταν ο κόσμος τής ΑΕΚ οργανωμένος ή όχι ενημερώνεται και ενδιαφέρεται ουσιαστικά, καταλήγει στα ίδια με εμάς συμπεράσματα, εκτός εκείνων οι οποίοι εξυπηρετούν τά συμφέροντα τών πατρώνων τους και κρατούν δέσμια τήν ΑΕΚ τόσο καιρό μέσω της προκλητικής αδράνειας τους. Δεν τρέφουμε αυταπάτες σχετικά με τό αν θα λαμβανόταν αυτή η απόφαση στήν περίπτωση που δεν θα είχε εξελιχθεί όπως εξελίχθηκε η κατάσταση στην πολύπαθη ομάδα μας. Τό επόμενο βήμα είναι να επεκταθεί και στήν EMPIRE A.E. ο έλεγχος ως συνδεδεμένη με την ΠΑΕ εταιρεία αφού αυτή ιδρύθηκε από τούς κύριους μετόχους της ΠΑΕ οι οποίοι έως προσφάτως ήταν στο Δ.Σ. (Τό Φ.Ε.Κ. τού τελευταίου Δ.Σ. της EMPIRE A.E. είναι διαθέσιμο στήν σελίδα μας www.filoiaek.gr).
Ενδιαφέρουσες όμως ήταν και οι άλλες δύο ομόφωνες αποφάσεις τού Δ.Σ. τής Ερασιτεχνικής (στάση τής Ερασιτεχνικής στήν έγκριση τού Ισολογισμού, εκχώρηση στο Δημόσιο μέρους τής απαίτησης κατά Ψωμιάδη) σχετικά με τίς οποίες δεν ανέφερε τίποτα η ανακοίνωση τού Σωματείου, πιθανότατα λόγο τής πίεσης χρόνου για τήν άμεση υποβολή τής αίτησης για έλεγχο από τό Ελεγκτικό Συνέδριο. Επιφυλασσόμεθα να τοποθετηθούμε σχετικά μετά τήν επίσημη ανακοίνωση τής Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.
Η παρουσία τής Ανεξάρτητης Ένωσης Φίλων τής ΑΕΚ κατά την τελευταία διετία έχει αποδείξει ότι και αξιόλογο δυναμικό όλων τών ειδικοτήτων διαθέτει ο χώρος τής ΑΕΚ, αλλά - και αυτό είναι ακόμη σπουδαιότερο - ότι άτομα διαφορετικών πολιτικών καταβολών και διαφορετικοί χαρακτήρες αναμεταξύ τους μπορούν να συν-λειτουργήσουν αρμονικά και εποικοδομητικά παράγοντας ουσιαστικό έργο. Ελπίζουμε μέχρι τώρα όσοι είναι απέναντι μας να έχουν καταλάβει ότι ούτε περαστικοί είμαστε, ούτε απελπιζόμαστε, ούτε τά παρατάμε μα και ότι ξέρουμε τι λέμε και τι προτείνουμε όπως επίσης και ότι γνωρίζουμε περισσότερα απ' όσα λέμε. Μετά απ' όσα κατορθώθηκαν και με την δική μας πίεση και συνεισφορά τό επόμενο βήμα είναι να προχωρήσουμε και στήν διάθεση μετοχών τής ΠΑΕ στούς ΑΕΚτζήδες όλου τού κόσμου, κατόπιν προηγούμενης τροποποίησης τού Καταστατικού προκειμένου να επιτευχθεί έτσι ο αναγκαίος έλεγχος και η αναγκαία διαφάνεια για την επιτυχία του εγχειρήματος. Τούτο μπορεί να γίνει μόνο αν όλοι: μέτοχοι, μεγαλομέτοχοι (ο κ. Νοτιάς προ διετίας είχε ταχθεί υπέρ ενός τέτοιου σχεδίου) και ο κόσμος τής ΑΕΚ δημιουργήσουμε ενιαίο και αρραγές μέτωπο τό οποίο οφείλει να σπάσει τά δεσμά που κρατούν τήν ομάδα μας δέσμια τού Ελληνικού Παραποδοσφαιρικού Οργανισμού. Έχουμε όχι μόνο τό δικαίωμα στο όνειρο αλλά και τήν υποχρέωση σ' όλους τούς Κωνσταντινουπολίτες πού ίδρυσαν τό Σωματείο και οι οποίοι εννοούσαν τήν ΑΕΚ σαν έναν Κοινωνικό Χώρο για όλους μας και όχι σαν μια κλειστή λέσχη για μεγαλομετόχους και τους εντολοδόχους τους να παλέψουμε για τόν σκοπό αυτό (Κοινωνικοποιημένη Εταιρεία, Διαφάνεια, Ουσιαστικός Έλεγχος).

Υ.Γ. Είναι ευνόητο - αλλά δεν κάνει κακό να το επαναλάβουμε - πώς καλούμε όσους από τά μέλη μας αλλά και τούς φίλους μας μπορούν να παρευρεθούν τήν Τρίτη στίς 12 τό μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού (Α.Παπανδρέου 37) δίπλα στο Εμπορικό Κέντρο Athens Mall στο Μαρούσι, όπου η Ερασιτεχνική ΑΕΚ θα καταθέσει τήν αίτηση για Διαχειριστικό Έλεγχο από τό Ελεγκτικό Συνέδριο.

13 Ιανουαρίου 2013
Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων ΑΕΚ
Η ΑΕΚ μας ενώνει,
Η Αλήθεια μας δυναμώνει

Keywords
Τυχαία Θέματα