Καλλιστεία για τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

23:56 29/6/2012 - Πηγή: AEK365

Δέκα τέσσερις γυναίκες ηλικίας 74 έως 97 ετών διαγωνίστηκαν σε εκδήλωση στην πόλη Χάιφα του Ισραήλ. Αφού περπάτησαν μάλιστα στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης, περιέγραψαν τις φρικιαστικές στιγμές που έζησαν από τους Ναζί.

Τελικά, το στέμμα φόρεσε η 79χρονη Ρουμάνα Χάβα Χέρσκοβιτς. Τα καλλιστεία διοργάνωσε ο οργανισμός Shimon Sabag, τα μέλη του οποίου δηλώνουν ότι η εκδήλωση αυτή είναι ένας εορτασμός της ζωής. Όπως είπε οι 14 γυναίκες που πήραν τελικά μέρος επιλέχθηκαν ανάμεσα σε τριακόσιες περίπου αιτήσεις. Η επιλογή του έγινε βάσει των προσωπικών ιστοριών επιβίωσης της καθεμίας και τη συμβολή τους στις τοπικές κοινότητες σε όλο το Ισραήλ.

Ο κ. Σαμπάγκ δήλωσε μάλιστα ότι η εξωτερική εμφάνιση μέτρησε μόνο σε ποσοστό 10% για την τελική επιλογή.

Ωστόσο, πολλοί είναι και οι επικριτές της οργάνωσης, οι οποίοι μιλούν για «προσβολή». Όπως λένε το να κρίνονται γυναίκες που έχουν υποστεί διωγμό βάσει της εξωτερικής τους εμφάνισης δεν είναι σωστό.

«Μου ακούγεται μακάβριο», ανέφερε η πρόεδρος της οργάνωσης επιζώντων του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ Κολέτ Άβιταλ,.

«Είμαι υπέρ του να εμπλουτίζει κανείς τη ζωή του, αλλά ένας διαγωνισμός ομορφιάς που μασκαρεύει τους επιζώντες με ωραία ρούχα δεν είναι αυτό που θα κάνει τις ζωές τους να αποκτήσουν νόημα» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα