Καλογερής: Με στηρίζει ο κόσμος της ΑΕΚ, θα γυρίσω δυνατός!

12:22 9/9/2012 - Πηγή: AEK365

Χτύπησε σοβαρά στο ξεκίνημα της σεζόν, αναγκάστηκε να μπει στο χειρουργίο και θα επιστρέψει σε πέντε μήνες. Ο λόγος για τον Αινεία Καλογερή, ο οποίος μίλησε στο «sportfm.gr» και αναφέρθηκε στην πορεία του μέχρι σήμερα, την μεταγραφή του στην ΑΕΚ και τον κόσμο της Ένωσης.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Πες μας μερικά πράγματα για την μέχρι τώρα καριέρα σου. Από πού ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο και πώς έφτασες τώρα να αγωνίζεσαι στην ΑΕΚ;

«Ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία να παίζω ποδόσφαιρο. Έξι-επτά

ετών. Εδώ, στις γειτονίες της Νέας Ιωνίας, στην τοπική ομάδα μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά. Κάποια μέρα με είδε ένας άνθρωπος και είχε πει στον πατέρα μου να με πάει σε κάποια ομάδα, επειδή από μικρός φαινόταν ότι έχω ταλέντο.

Ξεχώριζα από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου και έτσι ο πατέρας μου με πήγε στις ακαδημίες του Χουάν Ραμόν Ρότσα, όπου από τα 7 μου μέχρι τα 15. Έμαθα πολλά στον Χουάν, είχε πολλούς καλούς προπονητές από το εξωτερικό. Ήταν πολύ καλά για εμένα και μπόρεσα να μάθω αρκετά πράγματα για το ποδόσφαιρο. Μετά έκατσα έναν χρόνο στην Ολλανδία, στην Γκρόνινγκεν. Έμεινα ένα χρόνο εκεί, όμως είχα πρόβλημα με το διαβατήριο επειδή ήμουν ξένος.

Επέστρεψα στα δεκαέξι στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, όπου έμεινα περίπου 2,5 χρόνια και αποφάσισα να φύγω για να πάρω χρόνο συμμετοχής σε κάποια άλλη ομάδα. Είχα δοκιμαστεί στον Εργοτέλη, όμως είχε περάσει η μεταγραφική περίοδος και μου είπαν να πάω στη Χερσόνησο για να μπορούν να με βλέπουν και τελικά έπαιξα για έναν χρόνο στη Γ’ Εθνική. Φέτος, όμως, ήρθε αυτή η ευκαιρία της ΑΕΚ και… να ’μαι ξανά εδώ».

-Γιατί δεν κατάφερες τελικά να μείνεις στην Ολλανδία;

«Εκεί έπιανα θέση ξένου και έπρεπε να βγάλω ελληνικό διαβατήριο. Έπρεπε να γίνουν πολλά πράγματα για να μπορέσω να μείνω στην Γκρόνινγκεν. Έπρεπε να δώσει κάποια χρήματα, τα οποία δεν έδωσε και γι’ αυτό γύρισα πίσω. Είχαμε συμφωνήσει, αλλά δεν μπόρεσα να παίξω».

-Η 21η Αυγούστου μάλλον θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη σου. Το πρωί υπέγραψες επαγγελματικό συμβόλαιο στην ΑΕΚ και το απόγευμα ήρθε ο άσχημος τραυματισμός. Πώς ήταν εκείνη η μέρα;

«Ήμουν λίγο αγχωμένος από το πρωί, επειδή επρόκειτο να υπογράψω το συμβόλαιό μου. Είχε χαλάσει ένας υπολογιστής και μου είπαν έλα ξανά μετά από 2-3 ώρες. Αυτό με άγχωσε. Πηγαίνω στις 15:30 στα γραφεία, υπογράφω πολύ χαρούμενος το συμβόλαιό μου και μετά από δύο ώρες χτύπησα στην προπόνηση. Φυσικά με στεναχώρησε πολύ».

-Αν σε ρωτούσε κάποιος για το ποδοσφαιρικό σου ίνδαλμα; Ποιο είναι αυτό;

«Ο Ρονάλντο, το “φαινόμενο”»!

-Εκείνος είχε πολλούς τραυματισμούς στην καριέρα του. Συνδέεις στο μυαλό σου τα δικά του περιστατικά με τον τραυματισμό σου;

«Ναι, έχουμε κάποια κοινά στοιχεία. Μπαίνω συχνά στο ίντερνετ και βλέπω βίντεο για να δω τι έκανε εκείνος στους τραυματισμούς του. Έτσι παίρνω κουράγιο…».

-Αλήθεια, τι έγινε στη φάση που τραυματίστηκες;

«Σε μία φάση
Keywords
Τυχαία Θέματα