«Καμία σχέση ο Μαρινάκης με Χρυσή Αυγή»

15:54 27/9/2013 - Πηγή: AEK365

Στην ιστοσελίδα sxedio-b.gr που απηχεί τις απόψεις του ομώνυμου κόμματος του Αλέκου Αλαβάνου, αναρτήθηκε κείμενο με τίτλο «Ο Μαρινάκης, η Χρυσή Αυγή και το περίφημο ‘no politica' της Θύρας 7» με τον Κώστα Καραπαπά να στέλνει επιστολή στην ιστοσελίδα ξεκαθαρίζοντας πως ο Μαρινάκης δεν

έχει καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή.
Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ούτε είχε ούτε έχει ούτε θα έχει την παραμικρή σχέση με τη Χ.Α, τους ανθρώπους της οποίας ούτε καν γνωρίζει. Ούτε θέλει να τα γνωρίσει και είναι μακριά και από τη δική του αισθητική, αλλά και την αισθητική του συλλόγου μας».
«Προφανέστατα, όταν μιλάμε για τη λαοφιλέστερη ομάδα και το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε για ανθρώπους που προέρχονται από ένα πολιτικό μωσαϊκό. Όμως, έχουμε καταφέρει αυτά να βρίσκονται μακριά από το γήπεδο μας. Στο γήπεδο, όλοι έρχονται για να ψυχαγωγηθούν και όχι για να δείξουν αν είναι αριστεροί, δεξιοί ή κεντρώοι. Τα κινήματα και οι πολιτικοί χώροι ας μείνουν στα πεζοδρόμια ή όπου αλλού τα τάζει η μοίρα τους, αλλά όχι στα γήπεδα. Παρότι αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ένας χώρος με χιλιάδες κόσμο είναι πάντα πιο γόνιμος για ζυμώσεις πολιτικού περιεχομένου», σημειώνει στην επιστολή του ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κάνοντας επίσης αναφορές στα «ντέρμπι του μίσους» Λιβόρνο-Λάτσιο στην Ιταλία και στην Κύπρο, όπου οι ποδοσφαιρικές ομάδες (ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια) είναι ταυτισμένες με τις πολιτικές παρατάξεις (ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, αντίστοιχα).
Όσο για την απουσία πανό στη «Θύρα 7» για τον Π. Φύσσα -ο οποίος ήταν φίλος του Ολυμπιακού; «Η απορία του συντάκτη απαντάται από μία λέξη, μία σημαντική λέξη, μία λέξη που εύκολα τη θυσιάζει ο σύγχρονος πολίτης αυτής της χώρας: σεβασμός», αναφέρεται στην επιστολή. «Άκουσαν (οι φίλοι του Ολυμπιακού) την τραγική μάνα του Παύλου, που ζήτησε να μη στηθεί πολιτικό παιχνίδι γύρω από το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα. Και η οικογένεια του Ολυμπιακού άκουσε. Άκουσε και δεν συμμετείχε στην πολλαπλές δολοφονίες του Παύλου που ακολούθησαν από «κάλπηδες» πολιτικούς και από τα απρόθυμα να ποτιστούν με αίμα ΜΜΕ», συμπληρώνει ο κ. Καραπαπάς.
Ο οποίος καταλήγει: «Η δύναμη αυτής της εξέδρας, της εξέδρας του Ολυμπιακού μας, είναι πιο δυνατή από κάθε αυγό, κάθε χρώματος, που μπορεί να επωάσει κανείς για τους δικούς του λόγους.
Στον Ολυμπιακό αγωνιζόμαστε καθημερινά για να εκλείψει το φαινόμενο της βίας από τα γήπεδα της χώρας. Θέλουμε γεμάτα γήπεδα και αν είναι δυνατόν γεμάτα με οικογένειες που θα παρακολουθούν με ασφάλεια το πιο μαζικό και λαΐκό θέαμα στη γη».
Το κείμενο για τον Ολυμπιακό και την Χρυσή Αυγή υπογράφει συντάκτης με τα αρχικά Κ.Χ. και μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια, όλο και συχνότερα βλέπουμε πολιτικά πανό από οπαδούς πολλών ομάδων της Α΄ Εθνικής στα γήπεδα, με διάφορες αφορμές που δίνει η επικαιρότητα (π.χ. Γρηγορόπουλος, Μνημόνιο, Παλαιστίνη, απολύσεις, ΕΡΤ), αλλά ποτέ δεν έχουμε δει κάτι αντίστοιχο από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μετά τη δολοφονία του Φύσσα, ο οποίος ήταν και Ολυμπιακός, πολλοί φίλαθλοι του ΟΣΦΠ κυρίως από το Facebook "έκραξαν" τον βασικό σύνδεσμο του Ολυμπιακού Porto Leone με έδρα το Κερατσίνι, που δεν τοποθετήθηκε άμεσα για το συμβάν όπως έκανε η πλειοψηφία των "αλλόθρησκων" συνδέσμων που καταδίκασαν εξαρχής πλήρως τη Χ.Α. είτε με ανακοινώσεις είτε με πανό. Το Porto Leone, μετά από δύο μέρες, έβγαλε μια (το λιγότερο υποκριτική) ανακοίνωση στην ουσία απαντώντας στους επικριτές της, με τη Θύρα 7 Εξαρχείων να απαντάει αιχμηρά. [...]
Στον Ολυμπιακό, πρώτον, το Πόρτο Λεόνε είναι ο μεγαλύτερος και σοβαρότερος σύνδεσμος του Ολυμπιακού, με χιλιάδες μέλη και επιρροή, ιστορία 25 χρόνων, ενώ ο σύνδεσμος στα Εξάρχεια είναι "σφραγίδα" γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει πουθενά (δεν είναι στεγασμένος, ούτε έχει κάποιο πανό στο γήπεδο, ούτε οργανωμένους οπαδούς με διακριτικά του).
Δεύτερον, η τεράστια πλειοψηφία των συνδέσμων έχει εδώ και κάποια χρόνια συμφωνήσει στην πολύ επικίνδυνη γραμμή "no politica", η οποία είναι κάτι αντίστοιχο με τη γραμμή «έξω οι παρατάξεις από τις σχολές» που κεκαλυμμένα έχουν οι Χρυσαυγίτες για τα πανεπιστήμια για να μπορέσουν να βάλουν πόδι».
«Υπάλληλοι της διοίκησης»
Συμπληρώνει ο συντάκτης ότι «οι μεγαλύτεροι σύνδεσμοι του Ολυμπιακού είναι εδώ και πολλά χρόνια σε πλήρη συνεργασία με τη διοίκηση (Κόκκαλη αρχικά, Μαρινάκη τώρα). Είναι χρόνια γνωστό ότι οι πρόεδροι και βασικά μέλη των συνδέσμων δουλεύουν σε εταιρίες των προέδρων (Ιντρασόφτ, Ιντραλότ, ναυτιλιακές) ή κάνουν μπραβιλίκια και προστασία σε αυτούς ή στα νυχτερινά μαγαζιά του Πειραιά, δουλεύουν ως security στο γήπεδο, έχουν θέσεις στη διοίκηση, εκπομπές δικές τους στην ΤV, μαγαζιά με οπαδικά ρούχα, δωρεάν εκδρομές με την ομάδα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, εταιρικά αυτοκίνητα, μηχανές, κινητά κλπ.».
Στο κείμενο αναφέρεται, επίσης, η εκτίμηση ότι «για τη Χρυσή Αυγή όλη αυτή η κατάσταση είναι προνομιακή. Γιατί είναι το πιο εύκολο το παρακράτος να συναντηθεί με το οργανωμένο έγκλημα και αντιστρόφως». Και ότι «ο Μαρινάκης έχει συμφέρον να στηρίζει τη Χ.Α.», κάνοντας λόγο για «παρακράτος και οργανωμένο έγκλημα που πλέον υπάρχει στη Θύρα 7».
«Η ντροπιαστική ανακοίνωση για την ιστορία του Ολυμπιακού και του Πειραιά του Porto Leone για τον Φύσσα δεν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα των παραπάνω. Είναι και αυτή σε κλίμα "no politica" γενικά και πέραν όλων των άλλων που λέει ή δεν λέει, το δήθεν απολιτίκ κλείσιμο, "στη Θύρα 7 εργάτες και αφεντικά γίνονται ένα", δυστυχώς τα λέει όλα. [...]
Η επικίνδυνη αυτή εξίσωση δεν έγινε αφελώς, έχει και αυτή το ρόλο της. Να δικαιολογεί το χρέος προς τον Πρόεδρο / Εφοπλιστή Μαρινάκη που εκτέλεσε η Χρυσή Αυγή, όταν την ώρα που ο ελληνικός λαός περνάει μαρτύρια από τα μνημόνια, ψήφισε τις ρυθμίσεις για τα χρέη των ΠΑΕ προς το δημόσιο εκατομμυρίων ευρώ. Όταν την ώρα που δολοφονούσε τον Φύσσα την προηγούμενη Παρασκευή ψήφισε με τη Ν.Δ. υπέρ στην επέκταση νέων προνομίων φοροαποφυγής των εφοπλιστών. Προσπαθεί εδώ και καιρό να στήσει εργοδοτικά-απεργοσπαστικά σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος στη λογική ότι «οι απεργίες σας έφτασαν ως εδώ», την ώρα που η επιβίωση των εργατών έγκειται στη ευχέρεια των εφοπλιστών να τους δώσουν κάνα μεροκάματο, λέγοντας "μαζί με τους εφοπλιστές γιατί από αυτούς εξαρτιόμαστε".
Δεν χρειάζεται άλλες αποδείξεις για να πειστούμε ότι οι εφοπλιστές χρηματοδοτούν και ανοίγουν γραφεία για τη Χ.Α. όπως λέει και ο Guardian», καταλήγει το κείμενο, καλώντας τον «προοδευτικό κόσμο του Ολυμπιακού που έχει ιστορική ευθύνη, να ανατρέψει τους συσχετισμούς, απομονώνοντας τα φασισταριά ακόμη και μέσα στους συνδέσμους».

Keywords
Τυχαία Θέματα