Κανένας από τους 25.000 μαθητές της Λιβερίας δεν πέρασε στο πανεπιστήμιο!

21:57 27/8/2013 - Πηγή: AEK365

Κανένας καινούργιος φοιτητής δεν θα βρεθεί στα έδρανα των πανεπιστημίων της Λιβερίας το Σεπτέμβρη μιας και κανένας από τους 25.000 μαθητές, δεν «πέρασε» στις εξετάσεις!

Η πρόεδρος της χώρας δεν μπορούσε να πιστέψει το γεγονός ότι κανένας μαθητής δεν κατάφερε να γράψει επαρκώς στις εισαγωγικές εξετάσεις.

«Δεν είχαν ενθουσιασμό και βασικές γνώσεις αγγλικών», αποφάνθηκε το University of Liberia, ένα από τα δύο κρατικά πανεπιστήμια της χώρας.

«Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ακόμη σε χάος», παραδέχθηκε η Πρόεδρος,

Ελεν Τζόνσον Σίρλιφ, αφού η χώρα ακόμα προσπαθεί να βγει από τον εμφύλιο πόλεμο. Τα περισσότερα σχολεία δεν έχουν βασικό εκπαιδευτικό υλικό, ενώ οι καθηγητές έχουν ελάχιστα προσόντα σύμφωνα με το BBC. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που ούτε ένας μαθητής δεν πέρασε στις εξετάσεις, οι οποίες μάλιστα κόστισαν 25 δολάρια σε κάθε έναν από αυτούς.

Η υπουργός Παιδείας, Ετμόνια Ντέιβιντ- Τάρπι, που χαρακτήρισε τη συνολική αποτυχία σαν «μαζική δολοφονία» σκοπεύει να συναντηθεί με τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου. Εκείνοι όμως διεμήνυσαν πως δεν πρόκειται να αποφασίσουν με συναισθηματικά κριτήρια και πως εμμένουν στην απόφασή τους ότι όλοι οι μαθητές «κόπηκαν» στις εξετάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα