Καραγκούνης: Όχι στους «Βιεϊρίνια»

17:35 14/11/2011 - Πηγή: AEK365

Αποκαλυπτικός ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης σε συνέντευξη που παραχώρησε. Ο αρχηγός της εθνικής Ελλάδος μίλησε για το αήττητο σερί των 17 αγώνων, για την ανοδική πορεία της Εθνικής αλλά και για την πολιτογράφηση ποδοσφαιριστών. Ο 34χρονος μέσος στάθηκε κατά της συμμετοχής παικτών στην Εθνική, οι οποίοι δεν έχουν Ελληνικό στοιχείο.

- Ο Χολέμπας έκανε ήδη ντεμπούτο στην Εθνική. Ακούγεται, όμως, και η προοπτική να παίξει ως Έλληνας και ο Βιεϊρίνια. Πάμε σε ένα μοντέλο ελληνοποιήσεων για να βρούμε παίκτες; Πώς το εισπράττετε οι διεθνείς;

Μέχρι

σήμερα καυχιόμαστε ότι είμαστε από τις λίγες Εθνικές, αν όχι η μοναδική με παίκτες μόνο με Έλληνες. Η Πορτογαλία έχει τους Βραζιλιάνους, η Ιταλία και Αργεντινούς και Βραζιλιάνους, ενώ η Γερμανία απ' όλες τις φυλές της Ευρώπης και όχι μόνο. Ο Χολέμπας είναι Έλληνας διότι ο πατέρας του είναι Έλληνας. Δεν πήρε την υπηκοότητα. Όσο για τον Βιεϊρίνια, τον εκτιμώ πολύ. Είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά! Αλλά και σαν χαρακτήρας είναι εξαιρετικός και εντός και εκτός γηπέδων. Δεν μπορείς όμως εύκολα να τον δεις ως Έλληνα, ως ποδοσφαιριστή που μπορεί να ταυτιστεί με τη σημαία της χώρας, με το Εθνόσημο. Δεν θα μπορούσα να δω κανέναν που δεν έχει ρίζες ελληνικές. Είμαι της γνώμης ότι καλό θα είναι να μην ακολουθούμε το παράδειγμα των χωρών που προανέφερα. Άλλοι βέβαια αποφασίζουν. Εγώ λέω τη γνώμη μου. Από κει και πέρα, όμως, έχουμε αποδείξει ότι εμείς υποδεχόμαστε με αγάπη όποιον καλείται στην Εθνική.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα