Καρνέζης: Θα έμενα σπίτι μου αν είχα ακούσει τους άλλους

12:51 15/2/2015 - Πηγή: AEK365

Φέτος, ο Ορέστης Καρνέζης πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν στην Ουντινέζε, μετά τη περασμένη περίοδο στη Γρανάδα, και όπως σημειώνει αν είχε ακούσει τα λόγια άλλων, θα έμενε σπίτι του.
Σε συνέντευξη του στο ένθετο "Sportweek" της ιταλικής εφημερίδας Gazzetta dello Sport, ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδας μιλώντας

για τη πρώτη του σεζόν κάτω από τα δοκάρια της Ουντινέζε σημείωσε πως "αν είχα ακούσει τους άλλους, θα έμενα σπίτι μου, προερχόμουνα από ένα καλό Παγκόσμιο Κύπελλο και ένιωθα άνετα".
Ο Καρνέζης είπε επίσης πως "ξέρω ότι κάτι κάνω καλά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχα χάσει τη δουλειά μου. Όμως δεν διαβάζω κάθε Δευτέρα τη βαθμολογία με την απόδοση μου στις εφημερίδες. Μόνο όταν δε δέχομαι γκολ".
Στη συνέχεια, αποκάλυψε τι του έλεγε ο πατέρας του όταν έπαιζε στον ΟΦΗ: "Πολλές φορές κοιτάω τον εαυτό μου και θυμάμαι τις λέξεις του πατέρα μου που έλεγε κάθε μέρα στο τηλέφωνο, όταν ήμουν στα κλιμάκια του ΟΦΗ. Μου έλεγε πως πρέπει να πατάω στο έδαφος, να είμαι ταπεινός και όταν τα πράγματα δεν πανε καλά, να μην το βάζω κάτω, διότι ποτέ δεν υπάρχει η καταστροφή".
Ο Καρνέζης αποκάλυψε γιατί αποφάσισε να γίνει τερματοφύλακας: "Για δυο λόγους: πρώτον γιατί δεν μου άρεσε να τρέχω και δεύτερον, ήμουν ο νεότερος και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις κατέληγα τερματοφύλακας".
Για την απόφαση του προπονητή της Ουντινέζε, Αντρέα Στραματσιόνι, να προτιμήσει εκείνον αντί του Σκάφετ, ο Καρνέζης δήλωσε: "Ο ρόλος του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερος. Χρειάζεται ταλέντο, αλλά και εμπειρία. Ο δεύτερος χρόνος είναι πάντα πιο δύσκολος από τον πρώτο. Και στον Παναθηναϊκό έπρεπε να περιμένω 3-4 χρόνια για να γίνω βασικός".
Σε ερώτηση πώς μπορεί κάποιος να έχει εμπειρία χωρίς παιχνίδια, ο Καρνέζης απάντησε λέγοντας πως "μπορεί να αποφασίσει να παίξει κάπου αλλού, αν αυτό τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα. Αλλά αν είσαι αρκετά τυχερός και κάνεις καλή προετοιμασία, όπως κάνουμε στην Ουντινέζε, η συμβουλή μου είναι να μείνει. Ο Σιμόνε Σκάφετ είναι απίστευτος τύπος και θέλω να τον βοηθήσω".
Για τις ομοιότητες ανάμεσα σε Έλληνες και Ιταλούς, ο Καρνέζης είπε: "Έλληνες και Ιταλοί μοιάζουμε σε πολλά πράγματα. Όταν δεν μπορούμε να μιλήσουμε, λέμε πράγματα με τα μάτια, το κάνω αυτό και εγώ και πολλές φορές με προσέχουν".

Keywords
Τυχαία Θέματα