Κασιδιάρης για δήμαρχος Αθηναίων

09:45 11/2/2013 - Πηγή: AEK365

Το 2014 θα διεξαχθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και ήδη ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, δέχεται εισηγήσεις για πρόσωπα που θα μπορούσαν να ηγηθούν των συνδυασμών της Χρυσής Αυγής,

με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, που θεωρούνται ιδιαίτερα προνομιακές για τον ακροδεξιό σχηματισμό. Για τον Δήμο της Αθήνας προορίζεται ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, αφού θεωρείται αναγνωρίσιμος στους ψηφοφόρους της Α' Αθήνας, που εκλέγουν δήμαρχο της πρωτεύουσας, αλλά και ιδιαίτερα δημοφιλής σύμφωνα με σχετικές δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή του.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε πως πρόκειται "αναμφισβήτητα για μια καθαρά πολιτική αναμέτρηση, όπου θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να αποδείξουμε ότι η κυβέρνηση του μνημονίου και της φτώχειας δεν έχει την στήριξη του λαού".
Στη Χρυσή Αυγή σκοπεύουν να ακολουθήσουν πιστά την πετυχημένη «συνταγή» του δημάρχου της Ρώμης, Τζιάνι Αλεμάνο, ο οποίος εξελέγη το 2008 μην κρύβοντας τις φασιστικές καταβολές του. Στο παρελθόν ο δήμαρχος της Ρώμης υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος του νεοφασιστικού Κοινωνικού Ιταλικού Κινήματος, το οποίο ιδρύθηκε από συνεργάτες και οπαδούς του Μπενίτο Μουσολίνι και το 1995 μετονομάστηκε σε Εθνική Συμμαχία, όταν συγκυβέρνησε με τη Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Να ξαναγίνουμε κύριοι της Ρώμης», ήταν το κεντρικό σύνθημα του Αλεμάνο προς τους πολίτες της Ρώμης, στους οποίους υποσχέθηκε πως θα απελάσει τους παράνομους μετανάστες που έχουν μετατρέψει σε γκέτο περιοχές της ιταλικής πρωτεύουσας. Έπειτα από μια έντονη προεκλογική εκστρατεία, με ξενοφοβική ρητορική και εξαγγελίες για επιβολή του νόμου και της τάξης στη Ρώμη, ο Αλεμάνο επικράτησε με 53,7% των ψήφων έναντι 46,3% του αντιπάλου του και απερχόμενου δημάρχου Φραντσέσκο Ρουτέλι, που είχε τη στήριξη των κεντροαριστερών κομμάτων. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι στη Ρώμη επικράτησε άνετα ο ακροδεξιός Αλεμάνο γιατί είχε τη στήριξη του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στελέχη του οποίου συμμετείχαν στον συνδυασμό του. «Κεντρικό μας σύνθημα θα είναι "Αθήνα Ελληνική" και θα εργαστούμε προκειμένου οι Αθηναίοι να αισθανθούν και πάλι μέρος της πόλης και ασφαλείς. Στόχος μας δεν είναι μόνο ο δεύτερος γύρος, αλλά και η εκλογή του υποψηφίου μας», επισήμανε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα