«Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας»

17:57 29/4/2012 - Πηγή: AEK365

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στα όσα έγιναν χθες το βράδυ στην Μίκρα, τα οποία οδήγησαν και στην αναβολή του πέμπτου τελικού εξέδωσε η ΕΣΑΠ, ρίχνοντας ευθύνες στον Ηρακλή.

Αναλυτικά:
«Η ΕΣΑΠ επιθυμεί να παραθέσει τα ακριβή γεγονότα που συνέβησαν πριν την αναβολή του 5ου τελικού της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012, μεταξύ

του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και ΑΟ Φοίνικα Σύρου που ηταν ορισμένος για το Σάββατο 28 Απριλίου 2012.

Δυστυχώς, γίναμε κοινωνοί ενός λυπηρού αρνητικού γεγονότος, που αμαύρωσε την εικόνα του Πρωταθλήματός μας.

Η ΕΣΑΠ ξεκαθαρίζει κατά αρχάς ότι, την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή κάθε αγώνος, φέρει το γηπεδούχο Σωματείο.

Λόγω της αδυναμίας θεώρησης και έκδοσης εισιτηρίων εισόδου στο γήπεδο απο το ΤΑΑ Ηρακλής λόγω έλλειψης φορολογικής ενημερότητας, το ΔΣ της ΕΣΑΠ έλαβε ομόφωνη απόφαση, για να διευκολύνει την διεξαγωγή των τελικών αγώνων και το σωματείο Ηρακλής και ανέλαβε την θεώρηση και έκδοση των εισιτηρίων όλων των τελικών όπου ηταν γηπεδούχος το ΤΑΑ Ηρακλής, όπως συνέβη και για τον 5ο τελικό αγώνα ης 28ης Απριλίου 2012. Οσο αφορά την πλευρά της ΕΣΑΠ, τηρήθηκαν στο ακέραιο, όλα τα συμφωνηθέντα για την συμβολή της στην διεξαγωγή του σγκεκριμένου αγώνος.

Για τον συγκεκριμένο αγώνα, θεωρήθηκαν και εκδόθηκαν 1300 εισιτήρια, με δεδομένη την επίσημη άδεια λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Μίκρας (1500 καθήμενοι θεατές).

Τα εισιτήρια διατέθηκαν με ευθύνη του ΤΑΑ Ηρακλής από τα γραφεία του.

Το πρωϊ του Σαββάτου 28.4.2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για θέματα ασφαλείας, με την παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, των δυο διαγωνιζομένων σωματείων και της ΕΣΑΠ. Στην διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκαν μέτρα τάξης, ελέγχου της εισόδου των θεατών και η χωροταξική κατανομή των θεατών, αλλά και των 25 προσκεκλημένων του φιλοξενούμενου σωματείου ΑΟ Φοίνικας Σύρου.

Πριν την έναρξη του αγώνα και κατά την αφιξη της φιλοξενούμενης ομάδας και των καλεσμένων της, ρίφθηκαν προς την πλευρά τους κροτίδες, προξενώντας εκκωφαντικό θόρυβο. Επίσης, σε αντίθεση με όσα ειχαν συμφωνηθεί στην πρωϊνή σύσκεψη ασφαλείας, ειχαν τοποθετηθεί δίπλα στους 25 καλεσμένους του ΑΟ Φοίνικα, φανατικοί οπαδοί του γηπεδούχου σωματείου, αντι των συγγενών αθλητών του Ηρακλή και άλλων παραγόντων βόλεϊ, όπως ειχε συμφωνηθεί σην πρωϊνή σύσκεψη

Για τον έλεγχο εισόδου στο ΕΓ Μίκρας, η ΕΣΑΠ διέθεσε προσωπικό της στην μια είσοδο του γυμναστηρίου, σε συνεργασία και συνεπικουρούμενη από δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά την διάρκεια του ελέγχου εισιτηρίων, παρουσιάστηκαν κρούσματα χρήσης πλαστών εισιτηρίων, αριθμός των οποίων (όχι περισσότερα από 50) χρησιμοποιήθηκαν για την είσοδο στο γήπεδο.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου εισιτηρίων το εντεταλμένο προσωπικό δέχθηκε επίθεση από μερίδα θεατών που επιθυμούσαν να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, με ταυτόχρονη «επίθεση» και από το εσωτερικό του γυμναστηρίου, χωρίς να είναι δυνατή η αναχαίτισή τους από τις αστυνομκές δυνάμεις, με απ

Keywords
Τυχαία Θέματα