Καταλληλότερος ο Τσίπρας

14:27 12/5/2012 - Πηγή: AEK365

Σε δημοσκόπηση της "Metron Analysis" που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας "ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ" στο ερώτημα "ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό;" Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Συγκεκριμένα, ο Τσίπρας

συγκεντρώνει το 19% και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 14% ενώ μόλις το 11% θεωρεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο καταλληλότερο Πρωθυπουργό. Ο Φώτης Κουβέλης και ο Πάνος Καμμένος συγκεντρώνουν από 5%, η Αλέκα Παπαρήγα 1% ενώ το 39% δεν απάντησε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πολιτικός που κράτησε την καλύτερη στάση στις μέρες των διαβουλεύσεων σύμφωνα με το 22% με τον Βενιζέλο να συγκεντρώνει 14% μια μονάδα πάνω από τον Σαμαρά. Ο Κουβέλης είναι στο 6%, ο Καμμένος στο 5% και η Παπαρήγα μόλις στο 1%. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (το 53%) τάσσεται υπέρ της αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές και μόνο το 43% δηλώνει ότι θα δώσει ψήφο για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας!
Υπέρ της αυτοδυναμίας τάσσονται και 7 στους 10 ψηφοφόρους της ΝΔ, ενώ αντίθετα δυο στους τρεις ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ προκρίνουν κυβερνήσεις συνεργασίας.
Σημειώστε ότι τρεις στους δέκα πολίτες διαμηνύουν ότι θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές άλλο κόμμα από εκείνο που ψήφισαν στις 6 Μαΐου! Το ίδιο κόμμα λένε ότι θα ξαναψηφίσουν οι 7 στους 10.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος στην πρόθεση ψήφου

Keywords
Τυχαία Θέματα