Κατατέθηκε η τροπολογία-προαπαιτούμενο για την δόση

13:17 25/7/2013 - Πηγή: AEK365

Κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία που ολοκληρώνει την δέσμη των 22 προαπαιτούμενων μέτρων από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση του δανείου.
Η τροπολογία εντάσσεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών» που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια.
Με αυτή τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 82 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών ώστε να μην εξαιρούνται από το μέτρο οι

κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική έκθεση της τροπολογίας «οι εκπαιδευτικοί κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος, οι ειδικότητες των οποίων καταργούνται, τίθενται σε διαθεσιμότητα και δεν περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις περι υποχρεωτικής μετάταξης...».
Η συγκεκριμένη ρύθμιση -που αφορά 225 εκπαιδευτικούς- ήρθε προκειμένου να ικανοποιήσει τις τελευταίες απαιτήσεις των δανειστών οι οποίοι «μπλόκαραν» την εκταμίευση της δόσης εξηγώντας ότι, από τους 4.200 υπαλλήλους που έπρεπε να βγουν σε διαθεσιμότητα, έλειπαν 80!
Πέραν αυτών, με την τροπολογία μπορούν πλέον να υπαχθούν σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, οφειλέτες κατά των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή, αρκεί κατά τον χρόνο της υπαγωγής να μην έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το συγκεκριμένο αδίκημα.
Επιπροσθέτως, με την ρύθμιση «παραδίδονται αυτοδικαίως» στις Υπηρεσίες Σωμάτων Ασφαλείας οι κινητές μονάδες επιτήρησης του περίφημου συστήματος C4I. Όπως μάλιστα εξηγείται στην αιτιολογική έκθεση, η γραφειοκρατία είχε καθηλώσει σε ακινησία «την κινητή μονάδα επιτήρησης (Van Mercedes Sprinter) συνολικής αξίας 2.102.554 ευρώ».
Τέλος, με την τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα καταβολής σε μια ή περισσότερες δόσεις της ετήσιας οικονομικής κρατικής χορηγίας προς τις Μονές του Αγίου Όρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα