Κατέβασαν σημαίες των Σκοπίων σε αγώνα NBA!

08:27 19/11/2013 - Πηγή: AEK365

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας mkd.mk αποκαλύπτει ένα παράξενο περιστατικό που συνέβη στον αγώνα για το NBA ανάμεσα στους Νιου Γιορκ Νικς και τους Ατλάντα Χοκς. Συγκεκριμένα, μεταξύ των θεατών ήταν και Σκοπιανοί οι οποίοι εμφανίστηκαν με σημαίες των Σκοπίων αλλά και με σημαίες που είχαν πάνω το αστέρι της Βεργίνας.
Οι Σκοπιανοί θέλησαν να ενθαρρύνουν τον συμπατριώτη τους, Πέρο Άντιτς, αλλά η

κίνηση τους δεν άρεσε στους ανθρώπους των Νικς, οι οποίοι έδωσαν εντολή να κατέβουν άμεσα οι σημαίες και να μην ξαναεμφανιστούν.. Όπως υποστηρίζει μάλιστα το δημοσίευμα, οι «θιγμένοι» Σκοπιανοί, αναμένεται να κάνουν μήνυση στους Νικς για το συγκεκριμένο συμβάν, καθώς θεωρούν πως δεν έκαναν κάτι παράνομο, ενώ υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη πράξη των Νικς, προσβάλει το εθνικό τους σήμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως στις συγκεκριμένες θύρες του "Madison Square Garden" βρέθηκαν πάνω από 100 Σκοπιανοί αν και σε αυτές τις θύρες τα φθηνότερα εισιτήρια κοστίζουν 110 δολάρια.
Σημειώνεται πως στο παρελθόν, πολλά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για πριμ του κράτους σε πολίτες, προκειμένου να δώσουν το παρόν σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, σε μια προσπάθεια προβολής της χώρας τους. Τρανό παράδειγμα οι αγώνες της εθνικής ομάδας στα Ευρωμπάσκετ του 2011 και 2013, όταν σε κάθε αναμέτρηση, βρίσκονταν στο γήπεδο πάνω από 1000 υποστηρικτές.
Ο Πέρο Άντιτς είναι ο πρώτος παίκτης που προέρχεται από τα Σκόπια που καταφέρνει να αγωνιστεί στο ΝΒΑ και σίγουρα οι συμπατριώτες του είναι πολύ υπερήφανοι για αυτόν. Παρόλα αυτά, εθνικιστικές πράξεις σαν και αυτές, όπως φαίνεται είναι κατακριτέες στο ΝΒΑ, κάτι που φαίνεται από την αντίδραση των ανθρώπων των Νιου Γιορκ Νικς.

Keywords
Τυχαία Θέματα