Καθάρισε το ντέρμπι η ΑΕΛ

17:01 9/11/2013 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ- 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΛ- Ανόρθωση: 3-1
(Μπεμπέ 10', Παβίσεβιτς 53' αυτ., Σα 69'- Γκαρσία 32' πεν. )

Θριαμβευτική νίκη πανηγύρισε η ΑΕΛ, που επικράτησε με 3-1 της Ανόρθωσης στο μεγάλο ντέρμπι που έγινε στο Τσίρειο. Η ομάδα του Ιβάιλο Πέτεφ παρουσιάστηκε ανώτερη και πήρε το ζητούμενο που την ανεβάζει στους 18 βαθμούς, ισόβαθμη με την ομάδα της Αμμοχώστου.Η ΑΕΛ

παρουσίασε επιθετικές διαθέσεις από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Μπεμπέ στο 10' με δυνατό μακρινό σουτ. Η Ανόρθωση προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς ουσία, ωστόσο έφερε το σκορ στα ίσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκαρσία.

Η παράβαση που δόθηκε το πέναλτι θα συζητηθεί, αφού ο Ντεντέ φαίνεται να απομακρύνει πρώτα την μπάλα, προτού ανατρέψει τον Γκριγκαλασβίλι.

Η απόφαση του πέναλτι από τον Τσαγγάρη ανέβασε την ένταση στην αναμέτρηση, με τους παίκτες να εκνευρίζονται και να παίζουν με δύναμη. Σε ένα από τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα ο Σιέλης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Το αριθμιτικό πλεονέκτημα έδωσε ξεκάθαρο πλεονέκτημα στην ΑΕΛ δεύτερο ημίχρονο, καθώς είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η ΑΕΛ πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με αυτογκολ του Παβίτσεβιτς, μετά από ατομική ενέργεια και μπαλιά στην περιοχή από τον Μοντέιρο. Οι γαλαζοκίτρινοι απέκτησαν θετική ψυχολογία και τέλειωσαν τον αγώνα στο 68' με τρίτο γκολ από τον Ορλάντο Σα, ενώ είχαν πάμπολλες ευκαιρίες για περισσότερα. Αντίθετα, η Ανόρθωση δεν κατάφερε να παρουσιαστεί επικίνδυνη στο δεύτερο ημίχρονο και μοιραία έχασε τον αγώνα.

ΑΕΛ (Ιβάιλο Πέτεφ): Φεγκρούς, Αϊρόσα, Ουόν, Ντεντέ, Καρλίτος, Μοντέιρο, Σακέτι (86' Θεοφίλου), Νικολάου, Μπεμπέ, Ταρζίνο (55' Εντμάρ), Σα (90' Κάσιο).

Ανόρθωση (Ζόρζε Κόστα): Βέγκα, Παβίτσεβιτς, Πάουλο Ζόρζε, Γκάλαμαζ, Σιέλης, Γκαρσία (60' Μπεν Σουσιάν), Μάκος, Αλέξα, Φοφανά (74' Οκκάς), Γκριγκαλασβίλι (46' Αβραάμ), Κολαούτι.

Εθνικός Άχνας- Δόξα Κ.: 0-3
(Λόμπο 10' πεν., Γκλέισον 22', Βιλέλα 68')

Εύκολο ήταν το πέρασμα της Δόξας από το Δασάκι, καθώς επικράτησε με σκορ 3-0 του Εθνικού και έφτασε στους 16 βαθμούς. Η ομάδα του Λούκα Χατζηλούκα παρουσιάστηκε καλύτερη και πιο αποτελεσματική και κατάφερε να κλειδώσει το τρίποντο από το πρώτο ημίχρονο σκοράροντας δύο τέρματα.

Η Δόξα άνοιξε το σκορ μόλις στο 11' με δράστη τον Λόμπο, ο οποίος ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι. Προτού προλάβει να συνέλθει και να οργανωθεί ο Εθνικός, ο Βιλέλα διπλασίασε το σκορ με εκπληκτικό σουτ στο 22ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο και στο 68' ο Βιλέλα με δεύτερο προσωπικό τέρμα σφράγισε τη νίκη της ομάδας του με κοντινό πλασέ. Στο 71' ο Φερνάντες είχε δοκάρι για την Δόξα.

Νέα Σαλαμίνα- Άρης Λ.: 2-1
(Κούργιουριτς 55', Λεόν 90' πεν.- Κρουζ 49')


Δραματική νίκη πανηγύρισε η Νέα Σαλαμίνα, που επικράτησε με σκορ 2-1 του Άρη. Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη πήρε το τρίποντο χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντιέγκο Λεόν στο 90', και ανέβηκε στους 12 βαθμούς. Ο Άρης είχε καταφέρει να πάρει προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Λόπες στο 48', ωστόσο η Νέα Σαλαμίνα αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε στο 55' με μακρινό σουτ του Τζούρτζουριτς.

Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν για την ανατροπή, ωστόσο τα δεδομένα έγιναν δύσκολα μετά την αποβολή του Σκβορτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με δέκα παίκτες οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με πέναλτι του Λεόν στο 90', μετά χέρι του Αριστείδου εντός περιοχής.

Σημειώνεται πως στο 86' λανθασμένα δεν μέτρησε το γκολ του Πάντου. Ο πρώτος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον παίκτη της Νέας Σαλαμίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα