Καθάρισε το ντέρμπι ο Γκόμες!

23:42 9/6/2012 - Πηγή: AEK365

EURO 2012- 1η Αγωνιστική, Β' Όμιλος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1-0
ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα του Λβιβ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στεφάν Λενουά (Γαλλία)

Με το δεξί ξεκίνησε στο Euro 2012 η Γερμανία. Η ομάδα του Λεβ επικράτησε με 1-0 της Πορτογαλίας

στην πρεμιέρα του Β' ομίλου και έτσι πήρε το πρώτο «τρίποντο». Χρυσός σκόρερ για τα «Πάντσερ» ο Μάριο Γκόμες, ενώ πλέον στην κορυφή του γκρουπ βρίσκεται η Γερμανία με την Δανία που νίκησε νωρίτερα την Ολλανδία.

Καλύτερα μπήκαν στο ματς τα «Πάντσερ» που απο το πρώτο λεπτό είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των Πορτογάλων οι οποίοι ήταν στο μισό γήπεδο κλείνοντας τους διαδρόμους. Οι Γερμανοί απείλησαν στο 2' με κεφαλιά του Γκόμες, ενώ εφτά λεπτά αργότερα ο Ποντόλσκι πλάσαρε πάνω στον Πατρίτσιο. Από εκεί και πέρα οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοση τους και τα κατάφεραν. Ισορρόπησαν, κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους αλλά αδυνατούσαν να φτιάξουν ευκαιρίες. Στο 31' πάντως οι Γερμανοί ήταν αυτοί που έχασαν καλή ευκαιρία, όταν ο Ποντόλσκι πλάσαρε άουτ απο το ύψος του πέναλτι. Εννιά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μίλερ να χάσει αξιόλογη ευκαιρία για την ομάδα του Λεβ. Στο 45' η Πορτογαλία «άγγιξε» το γκολ, αλλά ήταν άτυχη. Ο Μουτίνιο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Πέπε πλάσαρε απο το ύψος του πέναλτι, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, στην γραμμή και έφυγε μακριά.

Στην επανάληψη, τουλάχιστον στο ξεκίνημα, η ομάδα του Πάουλο Μπέντο παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την εικόνα που είχε στο πρώτο μέρος. Είχε την μπάλα στα πόδια της, την κυκλοφορούσε σωστά, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει. Στο 49' ο Ρονάλντο σούταρε απο μακρινή απόσταση, αλλά ο Νόιερ μπλόκαρε σταθερά. Αυτή ήταν η πιο αξιόλογη φάση στα πρώτα πέντε λεπτά... Οι Γερμανοί ανέβασαν την απόδοση τους μετά το πρώτο δεκάλεπτο και στο 57' είχαν καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Γκόμες. Στο 64' η Πορτογαλία θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, εάν ο Ρονάλντο «εκτελούσε» ποιο γρήγορα. Ο Κριστιάνο βρέθηκε απέναντι απο τον Νόιερ αλλά ο Μπόατενγκ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Απο εκεί και πέρα το ματς έχασε τον όποιο ρυθμό είχε με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου. Η Γερμανία πάντως βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κεντίρα στο 72' έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Μάριο Γκόμες με το κεφάλι έκανε το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα τα «Πάντσερ» άγγιξαν και δεύτερο γκολ αλλά ο Γκόμες δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Στο 81' η Πορτογαλία απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Ρονάλντο αλλά ο Νόιερ ήταν εκεί! Τρία λεπτά αργότερα η τύχη γύρισε την πλάτη της για δεύτερη φορά στην ομάδα του Μπέντο... Ο Νάνι έκανε μια... τρελή σέντρα και η μπάλα χτύπησε στην συμβολή των δοκών. Στο 88' οι Πορτογάλοι έχασαν τεράστια ευκαιρία, που ήταν και η τελευταία στο ματς, με τον Βαλέρα, ο οποίος πλάσαρε πάνω στον Νόιερ!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χούμελς, Μπάστουμπερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Κεντίρα, Σβαινστάιγκερ, Όζίλ (87' Κροος), Μίλερ (93' Μπέντερ) Ποντόλσκι, Γκόμες (80' Κλόζε).
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Περ

Keywords
Τυχαία Θέματα