Καθησυχάζει η FIFA για τα στάδια της Βραζιλίας

20:05 5/11/2013 - Πηγή: AEK365

Οι εργασίες στην "Μπαϊσάδα Αρένα" της Κουριτίμπα είχαν σταματήσει προσωρινά τον Οκτώβριο, καθώς ένας δικαστής είχε αποφανθεί ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος για τους εργαζόμενους.
Στην "Αρένα Παντανάλ" της Κουιάμπα, εξάλλου, η πυρκαγιά που άρπαξε προ δύο εβδομάδων, είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει κι άλλο η κατασκευή της, ενώ παλιότερα είχαν προκύψει προβλήματα σε δύο ακόμη στάδια.
Παρά τα εμπόδια, πάντως, η FIFA και οι διοργανωτές διαβεβαιώνουν ότι τα πάντα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους, υπογραμμίζοντας

πως τα γήπεδα θα είναι εις θέση να φιλοξενήσουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
"Δεν θα πω ότι όλα είναι τέλεια, αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Έξι στάδια, τα οποία καλύπτουν τα δύο τρίτα του όγκου των εισιτηρίων, είναι έτοιμα από το Confederations Cup. Το γήπεδο του Σάο Πάουλο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο και θα ακολουθήσουν άλλα πέντε", είπε ο Κάρλος Καρντίμ (επικεφαλής της ομάδας ειδικών συμβούλων της FIFA).
Ο Ρικάρντο Τράντε, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι οι επιπλέον ημέρες ανάπαυσης μεταξύ των αγώνων θα βοηθήσουν τους παίκτες να προσαρμοστούν στις κλιματικές αλλαγές.
"Αν για παράδειγμα μία ομάδα δώσει ένα παιχνίδι στην Μανάους, όπου η θερμοκρασία είναι υψηλότερη, και μετά πρέπει να αγωνιστεί στο Πόρτο Αλέγκρε, θα μεσολαβήσουν τέσσερις και όχι τρεις ημέρες ξεκούρασης. Είμαστε προετοιμασμένοι να επιτύχουμε, είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα", είπε μεταξύ άλλων το μέλος της οργανωτικής επιτροπής της FIFA.

Keywords
Τυχαία Θέματα