Κι άλλη αναβολή για την απόφαση αποφυλάκιση του Σακκά

13:29 10/7/2013 - Πηγή: AEK365

Ακόμα μια φορά το Συμβούλιο Εφετών ανέβαλε την απόφαση επί του αιτήματος αποφυλάκισης του απεργού πείνας Κώστα Σακκά -αυτή τη φορά για αύριο, Πέμπτη. Παράλληλα, δεκάδες πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, νομικοί, δημοσιογράφοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι και πρώην κρατούμενοι αποφάσισαν να δείξουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους στον κρατούμενο, προαναγγέλοντας ότι εάν δεν έχει ληφθεί η δικαστική απόφαση έως τη Δευτέρα θα αρχίσουν κι εκείνοι απεργία πείνας.

Ο Κώστας Σακκάς είναι απεργός πείνας

για 37η μέρα, διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκισή του, καθώς έχει ήδη συμπληρώσει 31 μήνες προφυλάκισης -πέραν κάθε νόμιμου ορίου που φτάνει του 18 μήνες- χωρίς να έχει δικαστεί. Παρά ταύτα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε πρόσφατα να επεκτείνει χρονικά την προφυλάκισή του κατά 6 μήνες.

Ο Κ.Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς -κατηγορία που ο ίδιος αρνείται, υπερασπιζόμενος όμως την αναρχική του ταυτότητα.

Λόγω της απεργίας πείνας, η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Έχει χάσει τουλάχιστον 13 κιλά και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από ανακοπή καρδιάς ή ανεπανόρθωτη βλάβη σε ζωτικά του όργανα.

Ωστόσο, το Συμβούλιο Εφετών, που επρόκειτο να λάβει απόφαση για το αίτημα αποφυλάκισης του Κώστα Σακκά χθες, Τρίτη, ανέβαλε τη συνεδρίαση για αύριο, Πέμπτη, ενώ αρχικά η απόφαση ήταν να ληφθεί τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα