Κικίλιας: Υπάρχει κωδικός για το γήπεδο της ΑΕΚ

17:07 27/4/2012 - Πηγή: AEK365

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες γίνονται γνωστές -καθημερινά- για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, από τότε που ο Γιάννης Βούρος -με προσωπικές ενέργειες- κατάφερε να αποσπάσει την άδεια ανέγερσής του. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Βασίλη Κικίλια να μιλήσει για το εν λόγω θέμα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει πολλά πράγματα παραπάνω. Ο Παλαίμαχος μπασκετμπολίστας

και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, τόνισε στον Sentra 103,3 πως γνωρίζει αρκετά πράγματα για το θέμα, από συζητήσεις που έχει κάνει με τον Σγουρό και ένα από αυτά είναι η ύπαρξη κωδικού στην Περιφέρεια.

Αναλυτικά μίλησε:

Για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, ο κόσμος πρέπει να προσέξει όσα ακούει για το γήπεδο του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και εγώ δεν έχω να συνεισφέρω τίποτε. Πάντως, έχω κάνει πολλές συζητήσεις με τον Γιάννη Σγουρό στην Περιφέρεια και υπάρχει ήδη κωδικός γι αυτό το έργο. Αν πω κάτι παραπάνω θα μπω στην ίδια μοίρα με αυτούς που τέτοιες μέρες θυμούνται πιασιάρικα θέματα που πουλάνε. Είμαι σοβαρός, σέβομαι τον κόσμο και δεν μου αρέσει ο τζόγος. Γήπεδο στην ΑΕΚ, όμως, πρέπει να γίνει οπωσδήποτε».

Για όσα έχουν γίνει ως τώρα: «Η ιστορία μας διδάσκει ότι δεν πρέπει να γίνονται τα ίδια λάθη. Είναι έγκλημα που η ΑΕΚ είχε γήπεδο και το γκρέμισε. Είναι πρόσφυγας στην ίδια της την πόλη και αναγκάζεται να πληρώνει για να παίξει. Πρέπει να ξέρουμε τι μας γίνεται και αυτό που έγινε ήταν μεγάλο λάθος».

Για τις συνέπειες που θα έχει η κατασκευή του: «Ισοδυναμεί με πολλές θέσεις εργασίας, αφού υπάρχουν 150 επαγγέλματα γύρω από την κατασκευή και την οικοδομή και ο κόσμος πεινάει. Υπάρχει κι άλλη προέκταση πολύ σημαντική. Ο υγιής αθλητισμός και πρωταθλητισμός είναι η αιχμή του δόρατος και εκεί θέλουμε τα να πηγαίνουν παιδιά μας. Τα παιδιά που αθλούνται κι έχουν σωστή ζωή γίνονται υγιέστερα, οπότε μειώνεται όταν μεγαλώσουν η παραμονή τους στα νοσοκομεία, άρα μειώνονται και τα έξοδα που βουλιάζουν την οικονομία».

Για το τι πρέπει να γίνει: «Ξεκινάει ένας άνθρωπος τη ζωή του και φαντάζουν όλα μαύρα. Δεν βρίσκει δουλειά, αναγκάζεται να μείνει με τους γονείς του γιατί δεν βγαίνει. Δεν είναι, όμως, όλα μαύρα και όλοι όσοι έχουμε υγεία πρέπει να βάλουμε πλάτη. Ένας πολύ ωραίος τρόπος να μεγαλώνουν τα παιδιά τους, είναι μέσα από τον αθλητισμό. Μαθαίνουν να παλεύουν και να μην το βάζουν κάτω».

Για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό: «Βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση και χαίρομαι που ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε τη δημιουργία κοινού υπουργείου Πολιτισμού και αθλητισμού. Κρίμα που τα προηγούμενα χρόνια έγινε γραφειοκρατική και δικηγορίστικη αντιμετώπιση του Αθλητισμού. Θέλω να βρεθούν οι παράγοντες μεγάλων ομάδων μαζί με την πολιτική ηγεσία σε ένα τραπέζι, αφού έτσι όπως πάμε σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει επαγγελματικός αθλητισμός και ο στόχος πρέπει να είναι να ξαναγυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα