Κιτρινόμαυρη… κάλπη

18:44 4/5/2012 - Πηγή: AEK365

Λίγες ώρες απέμειναν πριν ανοίξουν οι κάλπες για μία από τις πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις. Το aek365 σας παρουσιάζει τους υποψήφιους βουλευτές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ΑΕΚ, είτε επειδή αγωνιστηκαν σε αυτή και έχουν κατακτήσει τίτλους μαζί της, είτε επειδή... δούλεψαν για αυτή από διοικητικά και όχι μόνο πόστα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ

Υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθήνας.

Παρότι δεν το γνωρίζουν πολλοί, ο Βούρος έχει φορέσει τον δικέφαλο στο στήθος, όταν σε μικρή ηλικία και αρχικά ως αθλητής στίβου και εν συνεχεία στα εφηβικά τμήματα της ποδοσφαιρικής ομάδας, αγωνίστηκε για τον αγαπημένο του σύλλογο. Τα τελευταία χρόνια και με το βουλευτικό του αξίωμα έδωσε μία «μάχη» και τα κατέφερε. Η ΑΕΚ, μετά από πολλές προσωπικές του προσπάθειες, κατάφερε να έχει στα χέρια της την οικοδομική άδεια για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, την στιγμή που ο ίδιος έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με εταιρίες του εξωτερικού για την κατασκευή του. Παράλληλα, αναδείχθηκε προσωρινά επικεφαλής του «Θεμέλιο 21», μία προσπάθεια που έχει να κάνει με το μέλλον της ομάδας, η οποία όμως δεν δείχνει να προχωράει.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΠΑΤΙΣΤΑ

Θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Ντόρας Μπακογιάννη με τη Δημοκρατική συμμαχία και διεκδικεί ψήφους στη Β' Αθηνών. Ο προπονητής της U20 πολιτεύεται για πρώτη φορά, αποδεχόμενος την πρόσκληση που του έγινε. Ο Μπατίστα, αν και αγωνίστηκε και στον Ολυμπιακό, το όνομά του είναι συνδεδεμένο μόνο με την ΑΕΚ. Από το 1989 έως το 1992, σε 90 εμφανίσεις πέτυχε 39 γκολ και από το 1995 έως και το 1999, σε 77 αγώνες, σκόραρε 28 τέρματα. Με την κιτρινόμαυρη φανέλα πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα (1992), δύο Κύπελλα (1996,1997) και ένα Λιγκ Καπ (1990). Από το 2009 είναι προπονητής των ακαδημιών μετά το πέρασμά του από Διαγόρα, Φωστήρα και Νέα Ιωνία.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Με τη Ν.Δ. πολιτεύεται ο Βασίλης Κικίλιας και θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Α' Αθηνών. Το 2010 ανέλαβε επικεφαλής της νεοσύστατης Γραμματείας Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και τώρα διεκδικεί μία θέση στη Βουλή. Με την κιτρινόμαυρη φανέλα κατάφερε να δώσει το «παρών» στις μεγαλύτερες επιτυχίες της «Βασίλισσας» τα τελευταία χρόνια. Πρωταθλητής Ελλάδος το 2002, Κυπελλούχος Ελλάδος το 2001, ενώ το 2000 είχε πανηγυρίζει την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Σαπόρτα.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ

Υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθήνας με την Δημοκρατική Αριστερά. Ο Γρηγόρης Ψαριανός, αν και από μικρός φίλος της ΑΕΚ και πολλά χρόνια στα γήπεδα, αναμείχθηκε για πρώτη φορά στα κοινά της αγαπημένης του ομάδας, όταν έγινε πρόεδρος στην εταιρίας λαϊκής βάσης φίλων της ΑΕΚ «ΕΝΩΣΗ 1924», ενώ παράλληλα διετέλεσε και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ. Εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2007 και του Οκτωβρίου 2009. Τον Μάιο του 2010 με την ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς ανεξαρτητοποιήθηκε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Μέχρι πρότινος πρώτος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας, για δεύτερη φορά (μετά το 2007) θα διεκδικήσει μία θέση στη Βουλή

Keywords
Τυχαία Θέματα