«Κλειδί» ο Λεονάρντο

21:55 5/11/2011 - Πηγή: AEK365

Συνοχή γραμμών και να μην αφήνουν χώρους στους παίκτες του Παναθηναϊκού, για να κάνουν το παιχνίδι τους, ζήτησε ο Νίκος Κωστένογλου μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του, δείγμα τις φιλοσοφίας που αντιμετωπίζει ανασταλτικά το παιχνίδι ο 41χρονος τεχνικός. Ο προπονητής της ΑΕΚ στάθηκε ιδιαίτερα στην προσοχή που πρέπει να δείξουν οι αμυντικοί μέσοι και στην πίεση που πρέπει να ασκήσουν, καθώς ο Παναθηναϊκός

είναι μία ομάδα που δεν αγωνίζεται με «καθαρά» φορ, αλλά με ποδοσφαιριστές που βγαίνουν από πίσω. Ωστόσο, αυτά αφορούν την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Επιθετικά, θεωρεί ότι η ΑΕΚ υπερτερεί κυρίως στα άκρα. Με Μπέλεκ και Λεονάρντο, έναντι των Σπυρόπουλο και Μαρίνου, αντίστοιχα, ο 41χρονος τεχνικός πιστεύει πως η Ένωση μπορεί να βρει ευκαιρίες και να πατήσει περιοχή από τα πλάγια. Ιδιαίτερα με το δεύτερο δίδυμο. Ο «Λεό» είναι μακράν ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ΑΕΚ αυτή την περίοδο και σε σύγκριση με τον προσωπικό του αντίπαλο, στο αυριανό παιχνίδι, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μάλιστα, έναντι του Μπέλεκ, έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Το γεγονός ότι και μόνος του μπορεί να τελειώσει μία φάση ή να πατήσει περιοχή και να κερδίσει ένα πέναλτι. Όπως συνέβη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ή προχθές με τη Λοκομοτίβ, ο Βραζιλιάνος έχει την ποιότητα, όταν οι χώροι είναι κλεισμένοι, με μία προσωπική ενέργεια να αλλάξει τα δεδομένα. Για αυτό και θεωρείται ο παίκτης-κλειδί, από τον προπονητή του, στο αυριανό ντέρμπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα