Θεέ μου μια Λίβερπουλ!

16:46 27/4/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ- ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 0-6
Γήπεδο: Σεντ Τζέιμς Παρκ

Σε ένα μεγάλο πάρτι μετέτρεψε η Λίβερπουλ την αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ. Οι «κόκκινοι», διέσυραν το σύνολο του Άλαν Πάρντιου στο «St. James' Park» με σκορ 6-0 στην 35η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και άφησαν τις «καρακάξες» με τα... κομπιουτεράκια και τους υπολογισμούς στα σενάρια αποφυγής του υποβιβασμού.

Από δύο γκολ

πέτυχαν οι Στάριτζ και Χέντερσον, ενώ από μια φορά βρήκαν το δρόμο για τα δίχτυα οι Άγκερ και Μπορίνι. Η Λίβερπουλ, έδειξε ότι μπορεί και χωρίς τον Λουίς Σουάρες, που εξέτισε την πρώτη από τις 10 αγωνιστικές της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί από την FA για τη δαγκωματιά στον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς.

Εκπληκτικός για τα 84 λεπτά που αγωνίστηκε, ο Κουτίνιο, ενώ με δέκα παίκτες έμειναν στα τελευταία 15 λεπτά οι «καρακάξες», λόγω αποβολής του Ντεμπισί. Η ομάδα του Πάρντιου έμεινε στους 37 βαθμούς, μόλις πέντε πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, με τις Άστον Βίλα και Γουίγκαν να έχουν ματς λιγότερο! Έντονες αποδοκιμασίες στο φινάλε προς τον τεχνικό των γηπεδούχων.
Τη μεγαλύτερη νίκη της έπειτα από τις 16 Σεπτεμβρίου του 2009 και το 6-1 επί της Χαλ, πέτυχε η Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ

Χειρότερα δεν θα μπορούσε να έχει στήσει τη Νιούκαστλ ο Άλαν Πάρντιου. Και εν συνεχεία, καλύτερα δεν θα μπορούσε να έχει εκμεταλλευτεί την κατάσταση η Λίβερπουλ. Με τις «καρακάξες» να έχουν αρκετά ψηλά την άμυνα, έχοντας... πίστη στο τεχνητό οφσάιντ, οι «κόκκινοι» έκαναν πάρτι. Οποιαδήποτε κάθετη πάσα περνούσε, θα μπορούσε πανεύκολα να μετατραπεί σε γκολ. Το πρώτο, όμως, για τη Λίβερπουλ, ήρθε από γέμισμα του Κουτίνιο στην περιοχή, όπου βρισκόταν ο ξεχασμένος απ' όλους, Άγκερ, «σπάζοντας» το οφσάιντ για να γράψει με κεφαλιά το 1-0.

Σα να μην έφτανε η «παγωμάρα» της Νιούκαστλ για το γρήγορο γκολ, ήρθε και δεύτερο από τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ. Από φάση που ξεκίνησε και πάλι από τον Κουτίνιο, ο Στάριτζ πήρε την προωθημένη πάσα, την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Χέντερσον και αυτός προ κενής εστίας, αφού είχε βγει ο Έλιοτ, έκανε το 2-0 στο 17ο λεπτό. Η ομάδα του Ρότζερς ήξερε πως με γρήγορες αντεπιθέσεις θα μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε στην ανοργάνωτη άμυνα της Νιούκαστλ, που στο 24' έχασε σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά του ανενόχλητου Πιρτς από την μικρή περιοχή. Οι γηπεδούχοι, απέκτησαν την κατοχή της μπάλας μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά αυτό δεν είχε καμία ουσία.
Οι γηπεδούχοι δεν είχαν επιλογή απ' το να βγουν στην επίθεση, να πιέσουν ασφυκτικά και να ψάξουν ένα γρήγορο γκολ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ο Γκουφράν στο 46ο λεπτό με κεφαλιά υποχρέωσε τον Ρέινα σε επέμβαση κι ενώ η Νιούκαστλ έψαχνε διαδρόμους, τους βρήκε η Λίβερπουλ. Από λάθος του Μπεν Αρφά στη μεσαία γραμμή και κλέψιμο του Κουτίνιο, ο Βραζιλιάνος άσος με καταπληκτική πάσα στον Στάριτζ, έδωσε την ευκαιρία στον Άγγλο να κάνει το 3-0 στο 54' και αυτός δεν την σπατάλησε. Η κάκιστη αμυντική λειτουργία της Νιούκαστλ είχε κι άλλες δυσάρεστες συνέπειες, με τους παίκτες της Λίβερπουλ πλέον να... απολαμβάνουν το παιχνίδι.

Στο 60ο λεπτό, από ωραία μπαλιά του Τζέραρντ, ο Χέντερσον βρέθηκε ολομόναχος απέναντι από τον Έλιοτ, έδωσε τη μπάλα στον Στάριτζ και αυτός με το αριστερό έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Αυτό το γκολ, οδήγησε αρκετούς από τους οπαδούς των γηπεδούχων στις... εξόδους από τις θύρες, αφού η απογοήτευση ήταν τεράστια. Στο 72', ο Μπορίνι στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι έκανε το 5-0, ενώ ο Χέντερσον πέτυχε και αυτός δύο γκολ, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στο 76', με απευθείας εκτέλεση φάουλ που κέρδισε ο Στάριτζ, μαζί με την αποβολή του Ντεμπισί.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Έλιοτ, Εμπιβά, Πιρτς (46' Μπεν Αρφά), Αϊνταρά, Ντεμπισί, Σ. Τέιλορ, Καμπάιγ, Σισοκό, Γκουτιέρεζ (46' Γκουφράν), Τιοτέ (65' Ανίτα), Σισέ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Τζόνσον, Χοσέ Ενρίκε, Άγκερ, Κάραγκερ, Τζέραρντ (72' Μπορίνι), Κουτίνιο (84' Σούσο), Χέντερσον, Ντάουνινγκ, Λούκας, Στάριτζ (85' Σέλβεϊ)

ΕΒΕΡΤΟΝ- ΦΟΥΛΑΜ: 1-0
Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ

Σε τροχιά πεντάδας μπήκε ξανά η Έβερτον μετά από τη νίκης της με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Στο 4ο μόλις λεπτό ο Φελαϊνί έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, με τον Σβάρτσερ να απομακρύνει, ενώ στο 15' οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Οι παίκτες της Έβερτον άλλαξαν όμορφα την μπάλα, ο Κόουλαμν έκανε τη συρτή σέντρα και ο Πίενααρ από κοντά πλάσαρε τον Σβάρτσερ. Στο 21' ο Ανιτσέμπε πιέστηκε από τον Σεντέρος κι έκανε κακό πλασέ, ενώ στο 38' το σουτ του Ανιτσέμπε πέρασε άουτ. Στο ίδιο λεπτό ο Χάουαρντ απέκρουσε το πλασέ του Κατσάνικλιτς, ενώ στο 41' το σουτ του Φελαϊνί κόντραρε πάνω στον συμπαίκτη του, Ανιτσέμπε. Στο 43ο λεπτό ο Χάουαρντ πρόλαβε προ του Πέτριτς.

Στο 55ο λεπτό το σουτ του Εμάνουελσον έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 59' το σουτ του Γιαγκέλκα είχε την ίδια τύχη. Στο 72ο λεπτό ο Σβλαρτσερ είπε όχι σε φάουλ του Μπέινς και στην επαναφορά ο Όσμαν αστόχησε από ιδανική θέση, ενώ στο 74' ο Μανόλεφ είπε όχι σε σουτ του Μιραλάς. Στο 80΄' το σουτ του Ανιτσέμπε μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ, ενώ στο 90+1' ο Σβάρτσερ είπε όχι σε σουτ του Μπάρκλεϊ.

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Ντεστάν, Κόλμαν, Όσμαν, Φελαϊνί, Μιραλάς, Πίενααρ, Ανιτσέμπε, Γέλαβιτς (66' Μπάρκλεϊ)

ΦΟΥΛΑΜ: Σβάρτσερ, Μανόλεφ, Σεντέρος, Χάνγκελαντ, Ρίτσαρντσον (56' Νταφ), Εμάνουελσον, Καραγκούνης (78' Ροδαγιέγκα), Ενόχ, Κατσάνικλιτς, Ρουίς, Μπερμπάτοφ (30' Πέτριτς)

ΓΟΥΙΓΚΑΝ- ΤΟΤΕΝΑΜ: 2-2
Γήπεδο: JJB

Στο 2-2 κόλλησαν Γουίγκαν και Τότεναμ και βγήκαν χαμένες και οι δύο, καθώς η πρώτη χάνει το τρένο της παραμονής και τα "σπιρούνια", την τετράδα.

Το ματς ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό και με δύο γκολ στα πρώτα λεπτά. Στο 5' ο Χάντλστοουν έστειλε με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ την μπάλα στο δοκάρι της Γουίγκαν, ενώ στο 9' ο Φιγκερόα γύρισε την μπάλα στον Ζοέλ, εκείνος προσπαθώντας να την διώξει πέτυχε τον Μπέιλ και το 1-0 για την Τότεναμ ήταν γεγονός. Ωστόσο η απάντηση της Γουίγκαν ήταν άμεση, καθώς στο επόμενο αμέσως λεπτό, ο Μπόις με κεφαλιά μετά από κόρνερ, έφερε στα ίσα το ματς. Στο 24ο λεπτό ο Κονέ έκανε δυνατό σουτ με τον Γιορίς να απομακρύνει δύσκολα, ενώ στο 30' ο Φιγκερόα έκοψε σωτήρια τον Ντεφό. Στο 44ο λεπτό η κεφαλιά του Νότον πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 45' ο Ζοέλ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ντεφό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στην επανάληψη και στο 49ο λεπτό πήραν κεφάλι στο σκορ με όμορφο συρτό σουτ του ΜακΜάναμαν. Στο 65ο λεπτό ο Γκόμες θα έπρεπε να είχε αποβληθεί για χτύπημα με τις τάπες στο πρόσωπο του Χόλτμπι, ενώ στο 73' ο Γιορίς μπλόκαρε το σουτ του Κονέ. Η Τότεναμ πίεσε από εκεί και πέρα κι έφτασε στην ισοφάριση στο 89ο λεπτό με αυτογκόλ του Μπόις.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Ρόμπλες, Κονέ, ΜακΚάρθι, Μαλόνεϊ, Γκόμεζ (80' Εσπινόζα), ΜακΜάναμαν (64' Ντι Σαντό), ΜακΆρθουρ, Μπόις, Μποσεζούρ, Φιγκερόα (35' Σταμ), Σάρνερ

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Ντέμπσεϊ, Βερτόνχεν, Χάντλστοουν, Πάρκερ (73' Λένον), Μπέιλ, Νότον (64' Ασού Εκοτό), Ντεφό, Ντεμπελέ (42' Χόλτμπι), Ντόουσον, Γουόκερ

ΣΤΟΟΥΚ- ΝΟΡΙΤΣ: 1-0
Γήπεδο: Μπριτάνια

Ανάσα πήρε η Στόουκ που επικράτησε με 1-0 της Νόριτς και κλείδωσε ουσιαστικά την παραμονής της.

Στο 7ο λεπτό η κεφαλιά ρου Σνόντγκρας έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 9' ο Τζόνσον αστόχησε από καλή θέση. Στο 22ο λεπτό ο Ζερόμ έκανε το σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε στον συμπαίκτη του Ενζονζί και δεν κατέληξε στα δίχτυα της Νόριτς.

Η Στόουκ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 46ο λεπτό ο Άνταμ με συρτό σουτ έκανε το 1-0. Στο 63ο λεπτό ο Κράουτς έχασε το άχαστο εξ επαφής, ενώ στο 69' το κοντινό σουτ του Ενζονζί πέρασε μόλις άουτ. ο Κράουτς έχασε ακόμη μια τεράστια ευκαιρία στο 85ο λεπτό, σουτάροντας άουτ από ιδανική θέση.

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Σότον, Σόουκρος, Χουθ, Γουίλκινσον (62' Κάμερον), Ζερόμ (79' Εθέρινγκτον), Γουέλαν (65' Γουάιτχεντ), Ενζόνζι, Άνταμ, Γουόλτερς, Κράουτς

ΝΟΡΙΤΣ: Μπαν, Μάρτιν Ρ, Μπασόνγκ (86' Πίλκινγκτον), Μπένετ, Γουίτακερ, Τζόνσον, Χόουσον, Τετέι (68' Χουλαχάν), Σνόντγκρας (75' Μπένετ), Καμαρά, Χολτ

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ- ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 0-3
Γήπεδο: Σεντ Μέρις

Στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές επέστρεψε η Γουέστ Μπρομ, που επικράτησε με 3-0 της Σαουθάμπτον, αλλά δύσκολα θα προλάβει το Ευρωπαϊκό τρένο.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Γουέστ Μπρομ, που άνοιξε το σκορ στο 6ο μόλις λεπτό. Ο Λουκάκου έπιασε την πρώτη κεφαλιά μετά από κόρνερ και στη συνέχεια ο Φόρτσιουν από κοντά νίκησε τον Μπόρουτς. Στο 18' ο Λονγκ βρήκε με όμορφη πάσα τον Λουκάκου μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μπόρουτς βγήκε και πρόλαβε τον Βέλγο φορ, ενώ στο 21' ο Φόστερ είπε όχι σε όμορφο σουτ του Κλάιν. Στο 45' ο Μπόρουτς απέκρουσε όμορφα το μακρινό σουτ του Λουκάκου, ενώ στο 55' το σουτ του Κλαιν δεν βρήκε στόχο.

Η Γουέστ Μπρομ συνέχισε να πιέζει κι διπλασίασε τα τέρματά της στο 67ο λεπτό με όμορφο πλασέ του Λουκάκου. Στο 70ο λεπτό αποβλήθηκαν οι Ραμίρες και Φόρτσιουν και στο 79΄η Γουέστ Μπρομ έκανε το τελικό 3-0 με τον Λονγκ. Στο 81' ο φάουλ του Λάμπερτ πέρασε μόλις άουτ και στο επόμενο λεπτό η Σαουθάμπτον έμεινε με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Φοξ.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπόρουτς, Κλάιν, Γιοσίντα, Χόιβελντ, Φοξ, Σνέντερλιν, Κορκ (46' Ραμίρες), Σ. Ντέιβις, Ροντρίγκες, Λαλάνα (72' Μαγιουκά), Λάμπερτ (85' Φόντε)

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Ριντ, ΜακΌλι, Όλσον, Ρίτζγουελ, Γιάκομπ, Ντόρανς, Φόρτσιουν, Μόρισον (80' Τζόουνς), Λουκάκου (85' Τόμας), Λονγκ (88' Ρόζενμπεργκ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: 2-1
Γήπεδο: Etihad

Μετά από την ήττα της από την Τότεναμ την περασμένη εβδομάδα, η Σίτι κινδύνευε ακόμη και με απώλεια της 2ης θέσης. Ωστόσο η νίκη της με 2-1 κόντρα στη Γουέστ Χαμ τη στέλνει ουσιαστικά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Η Σίτι μπήκε δυνατά στο ματς και στο 23ο λεπτό το σουτ του Τέβες πέρασε ψηλά άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά το κοντινό πλασέ του Αγκουέρο, σταμάτησε στο δοκάρι του Γιασκελάινεν. Η Γουέστ Χαμ απείλησε στο25' με το σουτ του Ντιαμέ, το οποίο εξουδετερώθηκε από τον Χαρτ και στο 28' οι «πολίτες» έφτασαν στο γκολ. Οι Τουρέ, Σίλβα και Νασρί άλλαξαν όμορφα την μπάλα, η οποία έφτασε στον Αγκουέρο, που με όμορφη κίνηση και σουτ νίκησε τον γκολκίπερ των «σφυριών». Στο 30' η Σίτι είχε ακόμη μια καλή ευκαιρία για γκολ, με τον Νασρί να δοκιμάζει από μακριά το πόδι του και τον Γιασκελάινεν να πέφτει και να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 54ο λεπτό ο Νασρι έβγαλε όμορφα για τον Τέβες, το σουτ του οποίου όμως κόντραρε στον Ριντ, ενώ στο 61' ο Γιασκελάινεν είπε όχι σε σουτ του Νασρί. Στο 67' το σουτ του Τέβες βρήκε στο πόδι του Ο'Μπράιαν και πέρασε κόρνερ και στο 72' ο Νασρί κατάφερε να αστοχήσει από πολύ κοντά. Η Γουέστ Χαμ έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Τζάρβις στο 82' κι ένα λεπτό μετά ο Γιάγια Τουρέ με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0. Τα «σφυριά» είχαν την ευκαιρία να μειώσουν στο 89', αλλά ο Χαρτ απέκρουσε την κεφαλιά του Κάρολ, ωστόσο στις καθυστερήσεις ο Άγγλος φορ πλάσαρε τον Χαρτ κάτω από τα πόδια κι έκανε το τελικό 2-1.

ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Γιάγια Τουρέ, Μπάρι, Σίλβα (78' Μίλνερ), Τέβες (84' Γκαρθία), Νασρί (87' Κ.Τουρέ), Αγκουέρο

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Γιαασκελάινεν, Ντεμέλ, Ριντ, Κόλινς, Ο' Μπράιαν (81' Κόουλ), Ο' Νιλ, Νόλαν (81' Τέιλορ), Ντιαμέ, Τζάρβις, Βαζ Τε (66' Κόλισον), Κάρολ

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα