«Κληρώνει» για τους Εφήβους

12:46 4/9/2013 - Πηγή: AEK365

Αύριο στην Βιέννη, ώρα: 17:00 θα πληροφορηθεί η Εθνική Εφήβων τους αντιπάλους της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2014. Συνολικά στην διοργάνωση λαμβάνουν μέρος 36 ομάδες και στην κληρωτίδα θα μπουν 35, αφού η Πολωνία ως διοργανώτρια προκρίνεται άνευ αγώνων στους ομίλους. Από τις 35 ομάδες, οι 15 θα περάσουν στην τελική φάση που θα διεξαχθεί το διάστημα 14-24 Αυγούστου. Η Εθνική μας ομάδα -που πέρσι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο ως Παίδων στο Μεσογειακό Τουρνουά της Τυνησίας- βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας και θα έχει σίγουρα επικεφαλής ομίλου κάποια πολύ ισχυρή ομάδα.

Θα δημιουργηθούν 8 γκρουπ των 4 ομάδων και ένα γκρουπ των 3 ομάδων. Από τα γκρουπ 1-6 θα προκριθούν οι δύο πρώτοι, ενώ από τα γκρουπ 7-9 θα προκριθεί μόνο ο πρώτος.
Ήδη η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει τοποθετήσει βάσει βαθμολογίας, τους επικεφαλής των έξι πρώτων γκρουπ που είναι κατά σειρά οι Γερμανία, Σουηδία, Δανία, Ισπανία, Αυστρία και Κροατία, οι οποίοι βρίσκονται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας. Στα τρία υπόλοιπα γκρουπ (7-9) θα τοποθετηθούν μετά από κλήρωση οι τρεις ομάδες από το 2ο γκρουπ δυναμικότητας, οι οποίες είναι οι: Λευκορωσία, Νορβηγία και Σερβία.
Ακολούθως οι 5 ομάδες του 3ου γκρουπ (Ρουμανία, Γαλλία, Ελβετία, Τσεχία, Ισλανδία, Φιλανδία), οι ομάδες του 4ου γκρουπ (ΕΛΛΑΔΑ, Αρμενία, Βουλγαρία, Εσθονία, Γεωργία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σλοβακία, Τουρκία, Ουκρανία), καθώς και η Βοσνία (5ο γκρουπ) θα συμπληρώσουν μετά από κλήρωση τους 9 ομίλους.
Η Ελλάδα σαφέστατα θα προτιμούσε να κληρωθεί σε ένα από τα γκρουπ 1-6 όπου προκρίνονται δύο ομάδες και να έχει δύο βατούς αντιπάλους από το 3ο και το 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα