«Κόλλησε» στην Βολιβία η Αργεντινή

08:00 27/3/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΖΩΝΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Βολιβία-Αργεντινή 1-1
Το 2009, η Αργεντινή είχε φύγει με το "βαρύ" 6-1 από τα 3.650 μέτρα στην Λα Παζ κόντρα στην Βολιβία ωστόσο χθες ναι μεν δεν έχασε αλλά ούτε κέρδισε μένοντας στο 1-1 που την διατηρεί στην κορυφή του ομίλου της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ.
Η Βολιβία, όπως συνηθίζει, έβαλε δύσκολα στην

παρέα του Μέσι και μάλιστα προηγήθηκε στο 24ο λεπτό με κεφαλιά του Μαρσέλο Μορένο όμως η Αργεντινή κατάφερε να ισοφαρίσει δυο λεπτά πριν την ανάπαυλα με κεφαλιά του Μπανέγα.
Στην επανάληψη, παρά τις προσπάθειες των δυο ομάδων το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος με την Αργεντινή να φτάνει τους 24 βαθμούς και να κάνει ακόμα ένα βήμα για τα τελικά της Βραζιλίας.

ΒΟΛΙΒΙΑ: Γκαλάρσα, Ράλδες, Σεντένο, Λουίς Γκουτιέρες, Ντιέγκο Μπεχαράνο (65' Άρσε), Τσουμασέρο, Τορίσο (46' Μάρβιν Μπεχαράνο), Βεϊσάγα, Ρούντι Καρντόσο (73' Μοχίκα), Σαουσέδο, Μαρσέλο Μάρτινς Μορένο.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Περούσι, Σεμπαστιάν Ντομίνγκες, Καμπανιάρο, Μπασάντα, Κλεμέντε Ροντρίγκες, Μπανέγκα (62' Πόνσιο), Μαστσεράνο, Μέσι, Ντι Μαρία (90' Γκινιασού), Παλάσιο (86' Ντι Σάντο).

Ισημερινός-Παραγουάη 4-1
Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ισημερινός μετά το 4-1 κόντρα στην Παραγουάη και πλέον απέχει τέσσερις βαθμούς από την πρωτοπόρο Αργεντινή έχοντας και παιχνίδι λιγότερο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Λουίς Καμπαγιέρο στο 15ο λεπτό αλλά ο Ισημερινός απάντησε με τέσσερα γκολ. Αρχικά ο Καϊσέδο ισοφάρισε στο 38ο λεπτό και στην επανάληψη δυο γκολ του Χέφερσον Μοντέρο (50', 75') και ένα του Κριστιάν Μπενίτες (54') διαμόρφωσαν το τελικό 4-1.
ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ: Αλεσάντερ Ντομίνγκες, Ρεάσκο, Ατσιλιέρ, Εράσο, Αγιοβί, Κινιόνες (70' Σαριτάμα), Νομπόα, Αντόνιο Βαλένσια, Χέφερσον Μοντέρο (84' Ιμπάρα), Κριστιάν Μπενίτες, Καϊσέδο (80' Χοάο Ρόχας).
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Μπαρέτο, Πίρις (60' Νέλσον Βαλντές), Πάουλο Ντα Σίλβα, Αγκιλάρ, Σαμούντιο, Βίκτορ Αγιάλα, Οβιέδο, Ριβέρος, Ρίτσαρντ Ορτίς (46' Βίκτορ Κάσερες), Έντγκαρ Μπενίτες, Λουίς Καμπαγιέρο (78' Πάμπλο Βελάσκες).

Βενεζουέλα-Κολομβία 1-0
Με γκολ του Ροντόν στο 13ο λεπτό, η Βενεζουέλα κέρδισε 1-0 την Κολομβία και βρέθηκε στην 4η θέση της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ στην ζώνη της Λατινικής Αμερικής. Οι Κολομβιανοί, με την ήττα αυτή, έχασαν την δεύτερη θέση μετά την επικράτηση του Ισημερινού επί της Παραγουάης.
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ντανιέλ Ερνάντες, Αλεσάντερ Γκονσάλες, Βισκαρόντο, Τούνιες (61' Αχνέλ Φλόρες), Σίτσερο (84' Φέλτσερ), Λουσένα, Ρινκόν, Σέσαρ Γκονσάλες, Αράνγκο, Αριστεγκιέτα (68' Νικολάς Φεντόρ), Ροντόν.
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Σούνιγκα, Κάρλος Βαλντές, Λουίς Περέα (83' Άλντο Ραμίρες), Αρμέρο, Έντβιν Βαλένσια, Αμπέλ Αγκιλάρ, Κουαντράδο (65' Τεόφιλο Γκουτιέρες), Χάμες Ροντρίγκες, Μακνέλι Τόρες (75' Μπάκα), Φαλκάο.

Χιλή Ουρουγουάη 2-0
Σοβαρό κίνδυνο να μην είναι στην τελική φάση του Μουντιάλ αντιμετωπίζει πλέον η Ουρουγουάη μετά την ήττα με 2-0 από την Χιλή που την έφερε στην 6η θέση. Με γκολ του Παρέδες στο 10ο λεπτό και του Εντουάρντο Βάργκας στο 78ο λεπτό οι Χιλιανοί πήραν τους τρεις βαθμούς και βρίσκονται στην τέταρτη θέση διεκδικώντας με αξιώσεις ένα εισιτήριο για τα τελικά της Βραζιλίας.
ΧΙΛΗ: Κλαούντιο Μπράβο, Χοσέ Ρόχας, Μεντέλ, Γκονσάλο Χάρα, Ίσλα (85' Μάρκος Γκονσάλες), Μένα, Αράνγκις (59' Ματίας Φερνάντες), Μαρσέλο Ντίας, Εστέμπαν Παρέδες, Μποσεζούρ (70' Καρμόνα), Εντουάρντο Βάργκας.
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Αγκιρεγκαράι (46' Αλεχάντρο Σίλβα), Λουγκάνο, Γκοντίν, Άλβαρο Περέιρα, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Γκονσάλες, Λοδέιρο (82' Κριστιάν Ροντρίγκες), Γκαστόν Ραμίρες (70' Φορλάν), Καβάνι, Λουίς Σουάρες.

Βαθμολογία (σε παρένθεση τα ματς που έχει δώσει κάθε ομάδα)
Αργεντινή 24 (11)
Ισημερινός 20 (10)
Κολομβία 19 (10)
Χιλή 15 (11)
Βενεζουέλα 15 (11)
Ουρουγουάη 13 (11)
Περού 11 (10)
Βολιβία 9 (11)
Παραγουάη 8 (11)

Keywords
Τυχαία Θέματα