«Κοντά στην εξυγίανση η ΑΕΚ»

09:11 12/6/2013 - Πηγή: AEK365

Στο στούντιο του Inside KΑΡ web Radio φιλοξενήθηκαν ο
γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Γιώργος Χήνας και ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης, Μιχάλης Πολυτάρχου, οι οποίοι μίλησαν για τη δύσκολη σεζόν στην Α2 αλλά και για τον στόχο της ανόδου στην Α1 που ανήκει η ΑΕΚ.

Αποσπάσματα των δηλώσεων τους:

Χήνας: «H αλήθεια είναι ότι ήταν κάτι πρωτόγνωρο και για τον κόσμο και

για μας που τρέχαμε την ομάδα, ήταν γκρίζο το τοπίο στο θέμα των χρεών όμως πάρθηκε μια γενναία απόφαση να πέσει η ομάδα στη Β΄εθνική, ώστε να αρχίσει μια διαδικασία εκκαθάρισης χρεών και κυρίως να καθαρίσει το όνομα της ΑΕΚ και αυτό ήταν το σημαντικότερο για όλους μας. Το αγωνιστικό δεν μπορεί να προβλεφθεί, αλλά στο να καθαρίσουμε το όνομα της ΑΕΚ θεωρώ ότι κάναμε πολλά και τα έχουμε καταφέρει σχετικά καλά μέχρι σήμερα.

Ο κόσμος στην αρχή δεν ανταποκρίθηκε όσο έπρεπε αλλά είδε την καλή προσπάθεια και στη συνέχεια ήταν δίπλα μας»

Για το αν η ΑΕΚ θα λειτουργεί από εδώ και πέρα ενιαία:

«Θεωρώ ότι με την ανάληψη της ηγεσίας στην Ερασιτεχνική από το
ψηφοδέλτιο των κυρίων Μελισσανίδη, Κοτσάτου θα υπάρχει μια ενιαία πολιτική σε όλα τα μέτωπα και θεωρώ ότι αυτή η σοβαρότητα θα επέλθει σε όλα τα τμήματα».

Για το που βρίσκεται οικονομικά το μπασκετικό τμήμα της ΑΕΚ:

«Γίνεται όλη αυτή η διαδικασία της εκκαθάρισης για να μην υπάρξουν χρέη. Είναι ένα κομμάτι που τρέχει εξ ολοκλήρου ο κύριος Αλεξίου, ο οποίος είναι και νομικός, νομίζω ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο αυτής της προσπάθειας. Υπήρχε θολό τοπίο στο πόσο ήταν ακριβώς τα χρέη. Θεωρώ ότι πλέον όταν η ομάδα επιστρέψει στην Α1, με το καλό τον Μάιο του 2014, η ομάδα θα είναι καθαρή από τα χρέη θα πάρουμε ένα νέο ΑΦΜ και η ομάδα θα μπορεί να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής».

Για το ποια ήταν η αντιμετώπιση που είχαν οι παίκτες από τη διοίκηση ο κ. Πολυτάρχου ανέφερε:

«Ξέραμε ότι θα πληρωθούμε στην ώρα μας, μπαίναμε στο γήπεδο και
σκεφτόμασταν μόνο αυτά που μας έλεγε ο προπονητής και το παιχνίδι, χωρίς να μας απασχολεί κάτι άλλο και αυτό είναι το πιο σημαντικό για κάθε ομάδα. Η διοίκηση ήταν πάντα δίπλα μας».

Για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι:

«Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα που φτιάξαμε φέτος είχε δυνατότητες για κάτι παραπάνω. Μπήκαμε γρήγορα στη νοοτροπία της κατηγορίας αλλά ήταν δύσκολο γιατί μόνο λόγω ονόματος ήθελαν να μας κερδίσουν όλοι, δίναν το 100%. Ήταν δύσκολο γιατί είχαμε πίεση όλη τη χρονιά. Ο κόσμος μας βοήθησε, η πίεση υπήρχε γιατί είσαι ΑΕΚ. Θεωρώ ότι οι ήττες που κάναμε ήταν καθαρά δικό μας λάθος, αλλά τις διαχειριστήκαμε σωστά».

Ο κύριος Χήνας κλήθηκε να απαντήσει για το αν τέθηκε θέμα αλλαγής προπονητή στη διάρκεια της σεζόν:

«Στις τρεις ήττες που κάναμε υπήρχε θέμα προπονητή από τον περίγυρο.
Σας το λέω μέσα από την καρδιά μου δεν τέθηκε ποτέ θέμα προπονητή σε καμία περίπτωση. Και είχε δηλώσει άλλωστε και ο κύριο Αλεξίου πρώτα θα φύγω εγώ και μετά ο Τζιάκος».

Για το ποια θα είναι η έδρα της ΑΕΚ τη νέα σεζόν ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ ανέφερε:

«Την Τρίτη είχαμε ένα ραντεβού με το γήπεδο του Αμαρουσίου θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, την Τετάρτη θα έχουμε ραντεβού με τη διοίκηση του Πανελληνίου για το κλειστό της Κυψέλης και πάντα έχουμε στο μυαλό μας τη Ζωφρία, αλλά σε ένα από αυτά τα τρία γήπεδα θα καταλήξουμε μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες».

«Η ομάδα λειτουργεί με ένα καλό πλάνο κάτι που αποδεικνύει και η
μεταγραφή του Δήμου Ντικούδη, ο οποίος θα μας ενισχύσει σε όλα τα επίπεδα μιας και έχει τεράστια εμπειρία από τους συλλόγους με τους οποίους αγωνίστηκε στην Ευρώπη».

Ο Μιχάλης Πολυτάρχου ανέφερε ότι οι στόχοι του συμβαδίζουν με τους στόχους της ΑΕΚ:

«Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στην Α1 και να κάτσω όσο με
χρειάζεται και μπορώ να της προσφέρω. Στόχος είναι η ομάδα να ανέβει γρήγορα στη μεγάλη κατηγορία και να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα