Κορυφή με τον «φευγάτο» Λεβαντόφσκι

18:47 28/9/2013 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 7η αγωνιστική

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ 5-0
Γήπεδο: Signal Iduna Park

Το καλύτερο ξεκίνημα στην Bundesliga εδώ και πολλά χρόνια κάνει η Μπορούσια Ντόρτμουντ που μετά από επτά αγωνιστικές έχει έξι νίκες και μια ισοπαλία. Σήμερα επικράτησε εύκολα της Φράιμπουργκ με 5-0 έχοντας για πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και τον Μάρκο Ρόις.
Στο 35ο λεπτό ο Λεβαντόφσκι σούταρε, ο Μπάουμαν

έδιωξε και ο Ρόις πήρε το ριμπάουντ για το 1-0 των γηπεδούχων. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Γερμανός μεσοεπιθετικός πέτυχε και δεύτερο γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έπειτα από ανατροπή του Λεβαντόφσκι από τον Ντιανέ ο οποίος αποβλήθηκε. Με παίκτη παραπάνω στην επανάληψη, τα πράγματ έγιναν ακόμα πιο εύκολα για την Ντόρτμουντ με τον Λεβαντόφσκι, που ετοιμάζει βαλίτσες για Μπάγερν Μονάχου, να βάζει δυο γκολ, 58' και 70', με τον Μπλαστσικόφσκι να διαμορφώνει το τελικό 5-0 στο 79ο λεπτό.

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Γκροσκρόιτς, Σούμποτιτς, Χούμελς, Ντουρμ, Μπέντερ (46' Κιρχ), Σαχίν, Μκιταριάν (61' Μπλαστσικόφσκι), Ομπαμεγιάνγκ, Ρόις (61' Χόφμαν), Λεβαντόφσκι
Φράιμπουργκ: Μπάουμαν, Σοργκ, Ντιανέ, Γκίντερ, Γκούντερ, Φερνάντεζ, Σούστερ, Σμιντ, Κοκελίν (46' Χον), Φρέις (74' Γκέντε), Μεχμέντι

Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ 1-0
Γήπεδο: Allianz Arena

Με ιδρώτα η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να πετύχει την 12η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα καθώς επικράτησε δύσκολα της Βόλφσμπουργκ με 1-0. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά με τον Νόιερ στο 7' να διώχνει κεφαλιά του Λουίζ Γκουστάβο, πρώην παίκτη της Μπάγερν, ενώ στο 42ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν κλασική ευκαιρία για να προηγηθούν όταν ο Ρόμπεν δεν σημάδεψε σωστά από κοντινή απόσταση. Τελικά την λύση στην πρωταθλήτρια Γερμανίας έδωσε ο Τόμας Μίλερ στο 63ο λεπτό με τον Ρόμπεν να κάνει την μπαλιά, τον Μάντζουκιτς να μην προλαβαίνει αλλά ο επερχόμενος Μίλερ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 της Μπάγερν Μονάχου. Η Βόλφσμπουργκ μετρά αισίως τέσσερις ήττες και στα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια της.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Ντάντε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λαμ, Ριμπερί, Σβαϊνστάιγκερ (62' Κρόος), Ρόμπεν (62' Σακίρι), Μίλερ, Μάντζουκιτς (86' Κίρχοφ)
Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Τρας, Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκες, Πόλακ, Γκουστάβο, Για Κο (82' Άρνολντ), Ντιέγκο, Σάφερ (68' Πέρισιτς), Όλιτς (84' Καλιγκιούρι)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Ανόβερο 2-0
Γήπεδο: BayArena

Με δυο γκολ στο πρώτο μέρος, η Μπάγερ Λεβερκούζεν επικράτησε εύκολα του Ανόβερου με σκορ 2-0 και διατηρήθηκε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ο Ρόλφες με κεφαλιά στο 23ο λεπτό έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους με τον Σίντνεϊ Σαμ να αξιοποιεί μπαλιά του Μιν Σον και να κάνει το 2-0 στο 37ο λεπτό.

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Χίλμπερτ, Τοπράκ, Σπάχιτς, Μπένις, Ρόλφες, Ρέιναρτς, Μπέντερ (45' Εμρέ Καν), Σαμ (88' Οζτουνάλι), Σον (83' Κρούζε), Κίσλινγκ
Ανόβερο: Ζίλερ, Σακάι, Μαρσέλο, Σανέ, Ποκονιόλι, Στιντλ, Αντρεάσεν, Μπίτενκουρτ (60' Σλάουντραφ), Χούζτι, Για Κόναν, Σόμπιχ (60' Μπιράμ Ντιούφ, 79' Πριμπ)

Χέρτα Βερολίνου-Μάιντς 3-1
Γήπεδο: OlympiaStadion

Μετά από τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη, η Χέρτα Βερολίνου επέστρεψε στις επιτυχίες κερδίζοντας 3-1 την Μάιντς με πρωταγωνιστή τον Σάμι Αλαγκούι. Ο Τυνήσιος, γεννημένος στην Γερμανία, φορ μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο και καθάρισε για την ομάδα του Βερολίνου με δυο γκολ. Μόλις στο 8ο λεπτό η Μάιντς πήρε το προβάδισμα χάρη σε τέρμα του Νικολάι Μίλερ με την Χέρτα να πετυχαίνει την ολική ανατροπή στην επανάληψη. Στο 48' ο Αλαγκούι αξιοποιεί μπαλιά του Ράμος και ισοφαρίζει και στο 73ο λεπτό βάζει μπροστά τους γηπεδούχους κάνοντας το 2-1 με ασίστ του Μπεν Χατίρα. Ένα λεπτό αργότερα ο δημιουργός γίνεται εκτελεστής με τον Μπεν Χατίρα να διαμορφώνει το τελικό 3-1 και την Μάιντς να συμπληρώνει τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη.

Χέρτα Βερολίνου: Κραφτ, Φαν ντεν Μπεργκ, Λάνγκαμπ, Λούστενμπεργκερ, Πέκαρικ, Χοσογκάι, Σιγκέρσι (45' Αλαγκούι), Σκιέλμπρεντ, Ρόνι (64' Σουλτζ), Μπεν Χατίρα (90' Βάγκνερ), Ράμος
Μάιντς: Μίλερ, Πόσπεχ, Σβένσον (68' Μπελ), Νοβέσκι (45' Φατί), Παρκ, Γκέι, Οκαζάκι (80' Σλίσκοβιτς), Νικολάι Μίλερ, Ζίμλερ, Τσούπο Μότινγκ, Σαχίν

Χόφενχαϊμ-Σάλκε 3-3
Γήπεδο: WIRSOL RHEIN NECKAR ARENA

Χορταστικό παιχνίδι ήταν αυτό ανάμεσα στην Χόφενχαϊμ και την Σάλκε με τις δυο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις στο τελικό 3-3. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και μόλις στο τρίτο λεπτό ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ έκανε το 0-1 με αριστερό σουτ και δέκα λεπτά αργότερα η Σάλκε διπλασίασε τα τέρματα της με κεφαλιά του Ματίπ.
Η Χόφενχαϊμ μπήκε ξανά στο παιχνίδι όταν στο 16ο λεπτό ο Άντονι Μοντέστε μείωσε σε 2-1 αλλά πριν το ημίχρονο, συγκεκριμένα στο 40', η Σάλκε πήρε ξανά "αέρα" δυο τερμάτων όταν ο Χόγκερ αξιοποίησε μπαλιά του Αόγκο και με δεξί σουτ έκανε το 1-3. Η Χόφενχαϊμ ευτύχησε να μειώσει γρήγορα με την έναρξη της επανάληψης όταν ο Αόγκο ανέτρεψε τον Φόλαντ, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και ο Φιρμίνο έκανε το 2-3. Στο 61ο λεπτό ο Άμπραχαμ με απευθείας εκτέλεση φάουλ χάρισε τον βαθμό στην Χόφενχαϊμ με την Σάλκε όχι μόνο να μην μπορεί να κρατήσει το προβάδισμα αλλά να δέχεται επτά γκολ σε δυο αγώνες πρωταθλήματος μετά το 0-4 από την Μπάγερν πριν μια εβδομάδα.

Χόφενχαϊμ: Κάστελς, Μπεκ, Άμπραχαμ, Βέστεργκαρντ, Τζόνσον (71' Τέσκερ), Σαλίχοβιτς (45' Στρομπλ), Πολάνσκι, Φόλαντ, Φιρμίνο, Ελιουνούσι, Μοντέστε (88' Σίπλοκ)
Σάλκε: Χίλντεμπραντ, Ουσίντα, Χέβεντες, Ματίπ, Αόγκο, Χόγκερ, Τζόουνς (86' Νοϊστέντερ), Φαρφάν, Μέγιερ (78' Σαλάι), Κλέμενς (61' Γκορέτσκα), Μπόατενγκ

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο 2-2
Γήπεδο: Commerzbank Arena

Με γκολ του αριστερού μπακ της ομάδας τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, το Αμβούργο έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Φρανκφούρτη ωστόσο το τελικό 2-2 δεν αφήνει καμία από τις ομάδες ικανοποιημένη καθώς και οι δυο παραμένουν χαμηλά στην βαθμολογία.
Στο 31ο λεπτό η Άιντραχτ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Γιοχάνες Φλουμ αλλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Πιέρ Λασόγκα με κεφαλιά ισοφάρισε για το Αμβούργο. Στο 11ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ο Μάρκο Ρους αξιοποίησε μπαλιά του Άντερσον και έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους οι οποίοι δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος μιας και στο 86' ο Αρσλάν βρήκε τον Γιάνσεν που με δεξί σουτ νίκησε τον Τραπ για το τελικό 2-2.
Το Αμβούργο έχει μια νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια ενώ η Άιντραχτ παρέμεινε αήττητη για 3ο σερί ματς.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Οσίπκα, Άντερσον, Ζαμπράνο, Γιούνγκ, Ρους, Φλουμ, Ροντ, Μπαρνέτα (73' Ινούι), Κάντλετς (86' Λάκιτς), Άιγκνερ
Αμβούργο: Άντλερ, Βέστερμαν, Ταχ, Τζουρού, Γιάνσεν, Μπαντέλ, Αρσλάν, Μπέιστερ (75' Νταογκαρί), Φαν Ντερ Φάαρτ, Καλχάνογλου (90' Γίρασεκ), Λασόγκα

Η 7η αγωνιστική στην Bundesliga ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή με τα παιχνίδια
Βέρντερ Βρέμης-Νυρεμβέργη 16:30
Μπράουνσβαϊγκ-Στουτγάρδη 18:30

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα