Κουδούνια και Σαίξπηρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

19:18 27/1/2012 - Πηγή: AEK365

Αποκαλύψεις για την τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο έκανε ο καλλιτεχνικός τους διευθυντής, Ντάνι Μπόιλ.

Ο τίτλος της τελετής έναρξης θα είναι «Νησιά των θαυμάτων» και είναι εμπνευσμένος από το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Η Τρικυμία».

class="c1"> Παράλληλα, ο γνωστός σκηνοθέτης από το «Slumdog Millionaire» και το «Trainspotting», Ντάνι Μπόιλ αποκάλυψε ότι οι διοργανωτές έχουν παραγγείλει το μεγαλύτερο κουδούνι στην Ευρώπη για να το κρεμάσουν στην μια πλευρά του σταδίου και να χτυπήσει κατά την έναρξη.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπόιλ, «τα Νησιά μας χαιρετίζουν και γιορτάζουν την πληθωρική δημιουργικότητα της βρετανικής ιδιοφυΐας σε μια τελετή έναρξης που ελπίζουμε ότι θα είναι απρόβλεπτη και ευρηματική, όπως και ο βρετανικός λαός».

Παράλληλα αποκάλυψε ότι το θέμα θα αναφέρεται σε μια περιοχή, η οποία έχει αλλοτριωθεί από την βιομηχανική εκμετάλλευση και την ανάκαμψη αυτής. Επίσης, έγινε γνωστό, ότι 900 παιδιά από τα έξι δημοτικά διαμερίσματα της πρωτεύουσας θα έχουν ρόλους στην τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών, ενώ συνολικά, 1.650 παιδιά από 18 δημοτικά και επτά γυμνάσια σχολεία του ανατολικού Λονδίνου περνούν από ακρόαση τις τελευταίες εβδομάδες.

Η τελετή έναρξης που θα σημάνει την αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων θα γίνει στις 27 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Αθλητικά > AEK365
Κουδούνια, Σαίξπηρ, Ολυμπιακούς Αγώνες,koudounia, saixpir, olybiakous agones