«Κούρσεψαν» το λιμάνι οι πρωταθλητές

18:31 22/1/2012 - Πηγή: AEK365

ΓΕΡΜΑΝΙΑ BUNDESLIGA-18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: 1-5
ΓΗΠΕΔΟ: «Ιμπτέκ Αρίνα»
Στην κορυφή της Bundesliga μαζί με τις Μπάγερν Μονάχου και Σάλκε ανέβηκε η Μπορούσια Ντόρτμουντ, αφού διέλυσε με 5-1 το Αμβούργο μέσα στην «Ιμπτέκ Αρίνα» για την 18η Αγωνιστική της Γερμανίας, φθάνοντας τους

τριάντα επτά βαθμούς. Οι πρωταθλητές άνοιξαν το σκορ στο 17' όταν ο Μπέντερ τροφοδότησε τον Γκροσρόις, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Ντρόμπνι. Η Ντόρτμουντ «ζευγάρωσε» τα τέρματα της στο 37' όταν Γκροσρόις και Μπλατσικόφσκι συνδυάστηκαν όμορφα και ο πρώτος τροφοδότησε τον Λεφαντόφσκι, ο οποίος αφού απέφυγε τους Αόγκο και Μπρουμά με δεξί πλασέ έκανε το 0-2. Η Ντόρτμουντ σκόραρε ξανά στο 58' όταν ο Καγκάβα πάσαρε στον Μπλατσικόφσκι που με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή έκανε το 0-3, ενώ στο 76' η ομάδα του Κλοπ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λέιτνερ από τον Ντικερμάιερ. Ο Μπλατσικόφσκι νίκησε τον Ντρόμπνι από τα 11 βήματα, κάνοντας το 0-4 με δύο γκολ στην αναμέτρηση. Η Ντόρτμουντ έκανε το 0-5 στο 84' με δεξί σουτ του Λεφαντόφσκι από το ύψος του πέναλτι, μετά από μπαλιά του Γκροσρόις με τον Πολωνό να φθάνει και αυτός τα δύο γκολ. Το μόνο που κατόρθωσε το Αμβούργο ήταν να μειώσει στο 86' με δεξί σουτ του Γκερέρο από την μικρή περιοχή.
ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Ντρόμπνι, Βέστερμαν, Αόγκο, Ντικερμάιερ, Μπρουμά, Κάτσαρ (46' Πέτριτς), Ρινκόν, Γιάνσεν (65' Σάλα), Τέσκε, Λαμ, Γκερέρο.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Λάνγκερακ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέχλερ, Πίζτσεκ, Κελ 73' Λέιτνερ), Μπέντερ (82' Γκουντογκάν), Γκροσρόις, Καγκάβα (82' Λούκας Μπάριος), Μπλατσικόφσκι, Λεβαντόφσκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα