Κρέτσης: Αρχίζει μια εποχής αναγέννησης για την ΑΕΚ (VIDEO)

18:21 7/2/2014 - Πηγή: AEK365

Ο MVP του τουρνουά του League Cup και πασαδόρος της ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ Νίκος Κρέτσης μίλησε στην ΟΠΑΠTV και τον Λεωνίδα Δημήτρουλα κάνοντας αναφορά στα εξής θέματα:

Τι σημαίνει για τον σύλλογο, την ομάδα και τον ίδιο η κατάκτηση του πρώτου

τίτλου στην ιστορία της ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ:
«Είναι ιστορική στιγμή για την ομάδα μας. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές. Αποτελεί δικαίωση όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όλους τους ανθρώπους που τα προηγούμενα χρόνια έχουν περάσει πολλά και έχουν δώσει πολλά ώστε να φέρουν την ομάδα σε αυτή τη θέση».

Αν μεταξύ των παικτών υπήρχε η πίστη ότι μπορεί η ΑΕΚ να κατακτήσει το Λιγκ Καπ:
«Ξέραμε ότι έχουμε δύσκολους αντιπάλους να αντιμετωπίσουμε. Γνωρίζαμε ότι ήμασταν το αουτσάιντερ, αλλά είχαμε πίστη μεταξύ μας ότι αν αποδώσουμε όπως πραγματικά μπορούμε, με τις δυνατότητές μας, χωρίς διακυμάνσεις στην απόδοση, θα μπορούσαμε να "χτυπήσουμε" τους αντιπάλους μας. Ετσι κι αλλιώς νομίζω ότι εφέτος τις ομάδες δεν τις χωρίζουν μεγάλη απόσταση. Κρίνονται στις λεπτομέρειες τα ματς. Το έχουμε δει στο πρωτάθλημα αυτό. Κερδίσαμε όλους τους αντιπάλους που βρίσκονται πάνω από εμάς στη βαθμολογία στο πρωτάθλημα. Εγιναν πολύ δύσκολα ματς, παρόλα αυτά δείξαμε χαρακτήρα. Είχαμε την καλύτερη απόδοση όλης της σεζόν σε αυτό το τουρνουά. Ημασταν ψύχραιμοι και σ' αυτό μας βοήθησε και το γεγονός ότι δεν είχαμε τον τίτλο του φαβορί».

Το μυστικό της επιτυχίας της φετινής ΑΕΚ με βάση το γεγονός ότι «χτίστηκε» την τελευταία στιγμή, ενώ και κατά τη διάρκεια της σεζόν προχώρησε σε αλλαγές:
«Ηταν πολύ σημαντικό στοιχείο ότι δεν συγκαταλεγόμασταν στα φαβορί για τον τίτλο. Παίξαμε πιο χαλαρά, πιο ελεύθερα. Το θέμα βέβαια είναι να έχουμε διάρκεια από δω και πέρα. Σίγουρα το γεγονός ότι κερδίσαμε αυτές τις ομάδες απέδειξε ότι μπορούμε να παίξουμε βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Εννοώ ότι αφού το καταφέραμε μία φορά, μπορούμε να το επαναλάβουμε. Μέχρι τώρα στη διάρκεια της σεζόν δεν είχαμε ανάλογη απόδοση λόγω σκαμπανεβασμάτων. Αν μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτό το υψηλό επίπεδο απόδοσης νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε τύχη και για περισσότερους τίτλους».

Εφέτος;
Γιατί όχι κι εφέτος . Αφού το κάναμε μία φορά σημαίνει ότι μπορούμε να το επαναλάβουμε. Βέβαια στο πρωτάθλημα το δύσκολο είναι να μπούμε στην 4άδα, γιατί η Κηφισιά είναι μπροστά 6 πόντους, οπότε δεν φτάνει να κερδίζουμε μόνο εμείς. Εχουμε όμως και το Κύπελλο όπου πάλι παίζουμε με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στα προημιτελικά. Είμαστε μέσα και στους δύο στόχους.

Μέχρι που μπαίνει ο πήχης μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία της ομάδας:
«Αυτό που θέλουμε πρώτα απ' όλα είναι να καταφέρουμε να μπούμε στην τετράδα και να φτάσουμε και όσο πιο ψηλά γίνεται στο Κύπελλο. Βέβαια δεν ξεκίνησε με αυτούς τους στόχους η ομάδα, αλλά εξελίχθηκαν καλύτερα τα πράγματα».

Για το ξεκίνημα της ομάδας τον περασμένο Σεπτέμβριο:
«Ηταν ένα δύσκολο ξεκίνημα. Η ομάδα συγκροτήθηκε την τελευταία στιγμή, στο παρά πέντε. Ηταν να μην παίξουμε στην Α1 καν. Οι στόχοι λοιπόν για μια νεοφώτιστη ομάδα ήταν η παραμονή στην κατηγορία και όχι τετράδες, Κύπελλα και τέτοια πράγματα. Ωστόσο, είχαμε δυναμική και δείξαμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε και κάτι περισσότερο».

Για τις αλλαγές που έγιναν κατά τη διάρκεια της σεζόν:
«Νομίζω ότι τελικά δεν μας επηρέασαν. Πολλές φορές τέτοιες αλλαγές επηρεάζουν τις ομάδες. Ευτυχώς εμείς καταφέραμε να κρατηθούμε συγκεντρωμένοι και να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις στους στόχους μας».

Ειδικά για τη φυγή του βασικού πασαδόρου Γκενς που άνοιξαν στον ίδιο το δρόμο για τη βασική ομάδα:
«Ετσι είναι. Και ο προηγούμενος προπονητής, ο κ. Κλαρούδας με εμπιστευόταν πάρα πολύ, με έβαζε δηλαδή σε αγώνες ενώ ήταν και ο Ζόρντι στην ομάδα, δείχνοντάς μου εμπιστοσύνη. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι έχω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου και των συμπαικτών μου, ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να τα καταφέρω».

Για τον τίτλο του MVP που κατέκτησε στο 3ο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς»:
«Είναι μία δικαίωση τόσων κόπων. Παίρνω τον πρώτο μου τίτλο και τον πρώτο τίτλο MVP στα 37 χρόνια μου και παίζω πολλά χρόνια βόλεϊ. Δεν το περίμενα. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που μου συνέβη αυτό. Σίγουρα θα χαραχτεί στη μνήμη μου γιατί δεν συμβαίνει στην καριέρα κάθε αθλητή να ζήσει τέτοιες στιγμές. Πιστεύω ότι βοήθησα την ομάδα όσο μπορούσα. Ηταν ματς με πολλή πίεση. Είχα μια καλή, σταθερή, απόδοση. Σίγουρα η θέση του πασαδόρου είναι πολύ νευραλγική, είναι ιδιαίτερη, γιατί δίνει το ρυθμό στην ομάδα. Αν βγει έξω από τα νερά του ή χάσει τη συγκέντρωσή του, τότε όλη η ομάδα θα έχει προβλήματα».

Για το που αφιερώνει αυτό το Κύπελλο:
«Στους δικούς μου ανθρώπους, στη γυναίκα μου και βέβαια στον κόσμο της ΑΕΚ που τόσα χρόνια περίμενε για έναν τίτλο και είναι πάντα κοντά μας. Είναι γεγονός ότι οι φίλαθλοί μας είναι πάντα κοντά, όχι μόνο εφέτος στην Α1, αλλά και στις προηγούμενες σεζόν που παίζαμε σε χαμηλότερες κατηγορίες και σε πιο δύσκολες καταστάσεις. Ο κόσμος της ΑΕΚ αγαπάει το βόλεϊ και είναι ιδιαίτεροι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ σε σχέση με το άθλημά μας και σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες. Είναι παντού και πάντα μαζί μας. Αισθανόμαστε σα να παίζουμε εντός έδρας σε κάθε ματς».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου μετά την κατάκτηση του τίτλου:
«Στα πρόσωπά τους είδα μεγάλη ικανοποίηση. Θυμάμαι ότι μετά τη νίκη μας στον ημιτελικό με τις εκφράσεις τους ήταν σαν να μας ικέτευαν να πάρουμε το Κύπελλο. Το ήθελαν πάρα πολύ κι αυτό μας έδωσε μεγάλη δύναμη στον τελικό. Μπορώ να σας πω ότι όλοι οι παίκτες σχηματίσαμε την εντύπωση ότι το ήθελαν οι οπαδοί μας το Κύπελλο περισσότερο κι από εμάς. Ηταν πολύ ιδιαίτερες στιγμές».

Για το αν αποτελεί δικαίωση και για τη διοίκηση αυτός ο τίτλος:
«Δίχως άλλο. Οι διοικούντες κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε η ομάδα να βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο. Σίγουρα η αρχή ήταν δύσκολη, λόγω χρεών προηγούμενων ετών, αλλά κατάφεραν όχι απλά να πάρει η ομάδα τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, αλλά να φτάσει και σε αυτό το ανέλπιστο αποτέλεσμα. Εύχομαι δε αυτός ο τίτλος να τους δώσει τη δύναμη να συνεχίσουν με την ίδια όρεξη.

Για την πορεία του στο βόλεϊ:
«Ξεκίνησα από τη Λαμία. Παίζω βόλεϊ εδώ και 23 χρόνια. Εχω παίξει σε όλες τις κατηγορίες, τοπικά, Γ' Εθνική, Β' Εθνική, Α2 και φτάσαμε μέχρι εδώ. Τελικά νομίζω ότι η υπομονή και η δουλειά φέρνουν την ανταμοιβή. Το βασικό είναι να μην τα παρατάς, να είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου πάνω απ' όλα και αν το αξίζεις θεωρώ πως θα τη ζήσεις τη διάκριση».

Για την προσπάθεια γενικότερα που καταβάλλεται στην ΑΕΚ:
«Είναι μεγάλη και είναι παράλληλη σε όλα τα τμήματα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, αλλά και στο ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι αρχίζει μία καινούργια εποχή για την ΑΕΚ, μια εποχή αναγέννησης. Θα έχουμε πιστεύω τίτλους σε όλα τα τμήματα και θα ζήσουμε καλύτερες εποχές για την ομάδα».

Για το τι υπόσχεται στον κόσμο της ομάδας εν όψει της συνέχειας:
«Να υποσχεθούμε κι άλλους τίτλους δεν είναι εύκολο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε και να το ξέρουν όλοι αυτό είναι ότι θα κάνουμε κατάθεση ψυχής σε κάθε ματς, θα τα δίνουμε όλα και αν είμαστε καλύτεροι θα πάρουμε τα αποτελέσματα και ίσως να έρθει κι άλλος τίτλος».

Keywords
Τυχαία Θέματα