Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου Μέρκελ-Σαμαρά

14:58 9/10/2012 - Πηγή: AEK365

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου λίγα λεπτά μετά τις 14:00.

Στο τραπέζι της συζήτησης Σαμαρά - Μέρκελ θα βρεθεί το μνημόνιο,

και ειδικά τα σκληρά μέτρα που αναμένεται να πλήξουν περαιτέρω την πλειονότητα των πολιτών, που αυτή την ώρα διαδηλώνουν στο Σύνταγμα κατά της σκληρής λιτότητας που έχουν επιβάλει οι δανειστές.

Η κ. Μέρκελ αναμένεται να δώσει μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση Σαμαρά, όπως έκανε και χθες από το Eurogroup ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και να ζητήσει την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Την κ. Μέρκελ, που επέλεξε για το ταξίδι στην Αθήνα το ίδιο σακάκι που φορούσε στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδα- Γερμανία στο Euro 2012, συνοδεύει στην επίσκεψή της στην Αθήνα ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χ. Φούχτελ, ο οποίος έχει αναλάβει και τη δράση της «Task Force» όσον αφορά τη μεταφορά τεχνογνωσίας για τις αλλαγές στη δομή του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά στο Μαξίμου ξεκίνησε στις 14:15. Στη συνέχεια, θα γίνει η συνάντηση των αντιπροσωπειών και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Για τις 16:45 είναι προγραμματισμένο το ραντεβού της κ. Μέρκελ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Γύρω στις 17:30 η Γερμανίδα καγκελάριος, συνοδευόμενη από τον κ. Σαμαρά, θα συναντηθεί με μέλη της ελληνογερμανικής κοινότητας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ακολούθως η κ. Μέρκελ θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο, όπου θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για το Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα