Κρίσιμο συμβούλιο στο ΠΑΣΟΚ

15:56 3/1/2012 - Πηγή: AEK365

Την Τετάρτη αναμένεται η κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου θα κριθεί αν ο Γιωργος Παπανδρέου θα συνεχίσει στην προεδρία του κόμματος.

Για κάθε ενδεχόμενο, πάντως, κάποια μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου επεξεργάζονται συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να τις αντιπαραθέσουν σε περίπτωση που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

επιχειρήσει να καθυστερήσει τις διαδικασίες, ή να επαναφέρει την πρόταση περί διαρχίας.

Σύμφωνα με Το Βήμα, από την πλευρά της Ιπποκράτους αναφέρεται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικός οργανισμός και οι εσωκομματικές διαδικασίες δεν μπορεί να ακολουθούν ρυθμούς fast track ούτε τις επιθυμίες των μίντια.

Ωστόσο, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, η πλειονότητα των οποίων δεν ανήκει στους υποστηρικτές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, επιζητούν καθαρές και άμεσες λύσεις.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, το πρωί της Τρίτης, ο Κώστας Καρτάλης ζήτησε από τον Γ.Παπανδρέου να μην είναι υποψήφιος και να ανοίξει την Τετάρτη τις διαδικασίες διαδοχής του.

«Αυτό πλέον απαιτεί η δημοκρατική ευαισθησία του κάθε στελέχους του κόμματος. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Παπανδρέου έχει εκείνη τη δημοκρατική ευαισθησία, ώστε να ανοίξει αύριο τις διαδικασίες για τον επόμενο πρόεδρο του κινήματος όποιος και αν είναι αυτός» δήλωσε ο κ. Καρτάλης.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε ότι το Πολιτικό Συμβούλιο θα βάλει χρονοδιάγραμμα για την εκλογή του νέου αρχηγου.

Κατόπιν αυτών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Γ.Παπανδρέου και κατά πόσο θα αποφασίσει να ανοίξει τα χαρτιά του ή όχι.

Πάντως, οι ενδείξεις ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να παραμείνει πληθαίνουν και μετά την επιστολή του αδελφού του Νίκου Παπανδρέου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης δήλωσε ότι ο Γ.Παπανδρέου όχι μόνο πρέπει να μείνει στην ηγεσία του Κινήματος, αλλά να είναι και αυτός που θα το οδηγήσει στις εκλογές, γιατί πρέπει να κριθεί από το λαό.

Keywords
Τυχαία Θέματα