Δεν… βγήκε το πείραμα

17:20 28/9/2014 - Πηγή: AEK365

Τα φιλικά, λένε, είναι για τους προπονητές και για... δοκιμές. Όταν, μάλιστα, υποκαθιστούν επίσημα παιχνίδια που αναβλήθηκαν, για να σπάσουν την νευρικότητα που προκαλεί μια παρατεταμένη προετοιμασία στην οποία έχουν δουλευτεί τα... προβλεπόμενα, υπάρχει ένας επιπλέον λόγος να τσεκάρεις κάποια καινούργια πράγματα.

Σε αυτή τη λογική ο Τραϊανός Δέλλας αποφάσισε στο σημερινό παιχνίδι με τη Λαμία να δουλέψει σε συνθήκες αγώνα με τους ποδοσφαιριστές του το 4-3-3. Ένα σύστημα που είχε χρησιμοποιήσει για κάποια αγωνιστικά λεπτά

και στο ματς με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ωστόσο, το... πείραμα απέτυχε, καθώς η συγκεκριμένη διάταξη δεν «δούλεψε» μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται να κρατήσει τη μπάλα, να παράγει ποδόσφαιρο και να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ, με το 0-0 να έρχεται «φυσιολογικά», από τη στιγμή που η άμυνα κατάφερε να... σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο προπονητής της ΑΕΚ... πειραματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα και με τα πρόσωπα, δοκιμάζοντας ποδοσφαιριστές σε θέσεις που πολύ δύσκολα θα δούμε σε... κανονικό παιχνίδι (όπως για παράδειγμα τον Ντούνη και τον Μπαρμπόσα στην κορυφή).

Δεν κατάφερε να πιέσει

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση και... νεύρο, όμως αυτά τα στοιχεία δεν φάνηκαν αρκετά για να ελέγξει το ματς. Η Λαμία πίεσε ψηλά, τη στιγμή που οι Κιτρινόμαυροι είχαν εμφανές πρόβλημα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Ρόβας δεν προσέφερε τα αναμενόμενα στην «παραγωγή παιχνιδιού» ως μοναδικός αμυντικός χαφ, ενώ οι Μάνταλος και Ζόριτς (εσωτερικοί χαφ), αν και δραστήριοι, έκαναν αρκετά λάθη, τα οποία δεν απέφυγαν και οι ακραίοι (ειδικά ο Πλατέλλας). Έτσι, η Ένωση δεν κατάφερε να πάρει την κατοχή και να ασκήσει ...συνεπή πίεση στον αντίπαλο και προσπάθησε να «ψάξει» φάσεις με μακρινές μπαλιές, αλλά και με αντεπιθέσεις (καθώς η Λαμία έβγαινε ψηλά).

Ωστόσο, επί τους ουσίες μόνο σε δύο φάσεις σε ολόκληρο το πρώτο μέρος οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν να ανησυχήσουν τη Λαμία. Στην πρώτη περίπτωση επρόκειτο για σπουδαία ευκαιρία, στο 4', όταν ο Ντούνης έστρωσε τη μπάλα στον Πλατέλλα μέσα στην περιοχή, όμως ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός δεν τελείωσε τη φάση με το δεξί, αλλά έκανε ένα εκτός ισορροπίας αριστερό σουτ που πέρασε απελπιστικά έξω. Η επόμενη τελική της ΑΕΚ ήταν στο 31'(!), με τον Γροντή να κάνει μια προσωπική ενέργεια, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο. Όσον αφορά τη Λαμία, έψαξε το γκολ, βρήκε κενούς χώρους, ωστόσο οι δύο στόπερ (Κολοβέτσιος, Σαρρής) και ο Γεωργέας κατάφεραν να καθαρίσουν τις φάσεις που προέκυψαν, πριν γίνουν ευκαιρίες.

Δεν άλλαξε, παρά τις... αλλαγές

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ξεκίνησε με τους ίδιους έντεκα (η Λαμία έκανε τρεις αλλαγές) και στο 47' είχε μια καλή στιγμή με ένα σουτ του Μάνταλου που δεν βρήκε στόχο. Τρία λεπτά αργότερα ξεκίνησαν και οι αλλαγές από τον Δέλλα, που προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα στο κέντρο με την είσοδο των Φαγέ, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι αλλαγές ήταν πολύ περισσότερες από τις άξιες αναφοράς φάσεις, αφού αν και η ΑΕΚ (που στην ...πορεία επέστρεψε στο γνωστό 4-2-3-1) κατάφερε σταδιακά να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα και να ασκήσει κάποια πίεση, δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους για το αντίπαλο τέρμα.

Μάλιστα, η επόμενη καλή ευκαιρία του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους, στο 79', όταν ο Χαϊκάλης βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, όμως το σουτ με τη μια που επιχείρησε πέρασε πολλά μέτρα πάνω από τα δοκάρια. Η καλύτερη στιγμή της Ένωσης (που είχε ενδιάμεσα και δύο άστοχα σουτ με τον Ντούνη στο 59' και τον Μπαρμπόσα στο 62'), ήταν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν από σέντρα του Πευταυράκη ο Λαμπρόπουλος πήρε μια κεφαλιά από πολύ καλή θέση, αλλά ο Μπλάζιτς μπλόκαρε εύκολα. Έτσι, το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα...

ΑΕΚ: Ανέστης (54' Καραγκιολίδης), Γεωργέας (71' Κορδέρο), Γροντής (71' Σβάρνας), Κολοβέτσιος (50' Λαμπρόπουλος), Σαρρής (63' Τζανετόπουλος), Ρόβας (50' Φαγέ), Mάνταλος (50' Ανάκογλου), Ζόριτς, Ντούνης, Πλατέλλας (50' Μπαρμπόσα), Αραβίδης (63' Πεταυράκης).

Λαμία: Γεωργίου (46' Μπλάζιτς), Ζουλιώτης (74' Μπριτσιάν), Τσαμούρης (46' Κωστόπουλος), Ρέπετσας, Λεάντρο, Φατιόν, Καμαρά (74' Αντωνόπουλος), Βασιλόγιαννης, Γιένγκα, Φράγκος (46' Γκούρμα), Νεόφυτος.

18.22 Το γήπεδο δεν είναι γεμάτο, όμως οι θέσεις που είναι άδιες είναι ελάχιστες

17.50 Πάνω από 500 Ενωσίτες στο γήπεδο

17.48 Βγαίνει και η ΑΕΚ για προθέρμανση και αποθεώνεται από τον κόσμο της

17.38 Η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται μαζικά στο γήπεδο της Λαμίας

17.35 Βγαίνει για ζέσταμα ο Ανέστης μαζί με τον Καραγκιολίδη

17.27 Υπέροχη ατμόσφαιρα έχουν δημιουργήσει από το πρωί οι οπαδοί της ΑΕΚ στην πόλη της Λαμίας. Από νωρίς σήμερα κόσμος πήρε τόσο στο club της ORIGINAL όσο και στο ΣΦ Λαμία προκειμένου να πάρει εισιτήρια. Μάλιστα, οι Ενωσίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της πόλης και από εκεί μαζικά έφυγαν για το γήπεδο, μέσα σε τραγούδια υπέρ της ΑΕΚ φυσικά.

17.22 Το ματς θα ξεκινήσει στις 18.15 και όχι στις 18.00, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Αιτία το γεγονός ότι η αποστολή της ΑΕΚ καθυστέρησε να φτάσει στο γήπεδο λόγω τις κίνησης στη Λαμία και προκειμένου να έχουν χρόνο για προθέρμανση θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

16.52 Το πρωί αναχώρησε η ΑΕΚ για τη Λαμία και θα επιστρέψει στην Αθήνα μετά το τέλος του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα