Λαοθάλασσα κατά Πούτιν στη Μόσχα

17:23 12/6/2012 - Πηγή: AEK365

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της Μόσχας διαδηλώντας κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν και φωνάζοντας συνθήματα όπως «η Ρωσία θα απελευθερωθεί», «ο Πούτιν στη φυλακή», «όλη η εξουσία στο λαό».

Η αποκαλούμενη «πορεία των εκατομμυρίων» -στην οποία μετέχουν κατά τους οργανωτές τουλάχιστον 100.000 διαδηλωτές-

πραγματοποιείται σε τεταμένο κλίμα μετά τις πρωτοφανείς έρευνες της αστυνομίας σε κατοικίες ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης και την κλήση τους για ανάκριση.

Ο Ρώσος πρόεδρος «απαντά» στο μαζικό κύμα διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτρέψει να αποδυναμωθεί η χώρα από «κοινωνικές ταραχές».

«Κάθε τι που αποδυναμώνει τη χώρα και διχάζει την κοινωνία είναι απαράδεκτο για εμάς. Κάθε απόφαση ή μέτρο που οδηγεί σε κοινωνικές και οικονομικές ταραχές είναι απαράδεκτο» ανέφερε στη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 12ης Ιουνίου.

Οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους για «μία Ρωσία χωρίς τον Πούτιν» και μαζί τους ενώθηκαν ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης, οι Σεγκέι Ουνταλτσόφ και Μπόρις Νεμπτσόφ, αγνοώντας την κλήση που δέχθηκαν να παρουσιαστούν για ανάκριση ενώπιον εξεταστικής επιτροπής στο πλαίσιο της έρευνας για τις ταραχές κατά τη διαδήλωση της 6ης Μαΐου.

Είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί ο αριθμός των διαδηλωτών από ανεξάρτητη πηγή, καθώς η πορεία εκτείνεται σε μήκος εκατοντάδων μέτρων στις λεωφόρους γύρω από το κέντρο της Μόσχας. Η ρωσική αστυνομία κάνει λόγο μόλις για 18.000 διαδηλωτές.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί από το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της πόλης, όπου πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει για την κυκλοφορία, με απορριμματοφόρα του δήμου να είναι σε διάταξη σε διάφορες οδικές αρτηρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα