«Λατινική» ανατροπή…

23:52 21/2/2012 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE- ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

ΝΑΠΟΛΙ- ΤΣΕΛΣΙ: 3-1
Γήπεδο: Σαν Πάολο
Παρότι βρέθηκε να χάνει από την Τσέλσι, η Νάπολι γύρισε το ματς σε 3-1 και πλέον έχει τον πρώτο λόγω για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους «παρτενοπέι» οι Καβάνι και Λαβέτσι.
Το ματς δεν είχε πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά το πάθος και ειδικά των παικτών της Νάπολι περίσσευε.
Η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στους γηπεδούχους και δημιουργήθηκε ακριβώς στη συμπλήρωση του δεκαλέπτου.
Ο Ινλέρ

βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Καβάνι, ο οποίος έκανε το πλασέ, αλλά ο Τσεχ απομάκρυνε εντυπωσιακά με τα πόδια.
Οι παίκτες της Νάπολι ήταν σαφώς πιο κινητικοί από εκείνους της Τσέλσι και στο 20ο λεπτό ο Γκάργκανο και ο Μάτζιο συνδυάστηκαν στα δεξιά, με τον δεύτερο να κάνει το διαγώνιο σουτ και τον Τσεχ να δείχνει την κλάση του για δεύτερη φορά στο ματς.
Και αφού η Νάπολι δεν μπόρεσε να σκοράρει στις φάσεις που δημιούργησε, το πλήρωσε στο 27' ο Καναβάρο έκανε τραγικό τσαφ, η μπάλα έφτασε στον Μάτα, που από το μισό μέτρο πλάσαρε τον Ντε Σάνκτις κι έκανε το 1-0.
Η Νάπολι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το σοκ του γκολ και ο ρυθμός της έπεσε κατακόρυφα, με την Τσέλσι α κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να απειλεί στο 36' με την κεφαλιά του Νταβίντ Λουίς.
Οι «παρτενοπέι» δεν κατάφεραν να σημειώσουν γκολ στο διάστημα που πίεσαν, αλλά τα κατάφεραν στο 38'. Ο Καβάνι έστρωσε στον Λαβέτσι που βρήκε άπλετο χώρο στο ύψος της περιοχής και με άπιαστος σουτ χαμηλά στην αριστερή γωνία του Τσεχ, έκανε το 1-1.
Στην επόμενη φάση ο Ραμίρες βρέθηκε αμαρκάριστος στο ημικύκλιο της περιοχής αλλά το σουτ που έκανε πέρασε πολύ ψηλά, αλλά η Τσέλσι δεν έπεισε.
Τα μαρκαρίσματά της ήταν αναιμικά και τα χαφ της ήταν απών, πράγμα που εκμεταλλεύτηκε η Νάπολι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Ο Ινλέρ βρήκε χώρο από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα αι ο Καβάνι με τον ώμο στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το 2-1.
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν δαιμονιώδης στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω.
Η Τσέλσι απείλησε με το σουτ του Ραμίρες στο 52', ενώ στο 55ο λεπτό η Νάπολι έχασε απίστευτη ευκαιρία. Ο Καβάνι ελευθέρωσε τον Λαβέτσι, ο οποίος μόνος του με τον Τσεχ, έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα όμως να περνά λίγο άουτ.
Από εκεί και πέρα η Νάπολι έχασε το κέντρο και η Τσέλσι είχε ένα πολύ καλό σουτ στο 60ο λεπτό με τον Μαλουντά, ενώ στην επόμενη φάση ο Ντρογκμπά κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Αρόνικα.
Στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Κέιχιλ μετά από κόρνερ του Μάτα, πέρασε μόλις άουτ, αλλά τα αμυντικά κενά της Τσέλσι και ο οίστρος του Καβάνι μίλησαν ξανά στο 65΄'.
Ο Καμπανιάρο έκανε βαθύ γέμισμα, ο Καβάνι κέρδισε παλικαρίσια από τον Λουίς και την ώρα που ο Τσεχ έβγαινε έστρωσε στον Λαβέτσι. Ο Αργεντινός προ κενής εστίας έκανε το 3-1 και σήκωσε στο πόδι το «Σαν Πάολο».
Στο 82ο λεπτό η Νάπολι έχασε απίστευτη ευκαιρία, καθώς ο Καβάνι έδωσ αριστερά στον Χάμσικ που έκανε φοβερή
Keywords
Τυχαία Θέματα