Λεβ: Καλλιτέχνες της επιβίωσης οι Έλληνες

09:23 22/6/2012 - Πηγή: AEK365

Η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ελλάδα απόψε στο Γκντανσκ για τα προημιτελικά του EURO 2012 με τον Γιόακιμ Λεβ να ζητά από τους παίκτες του να δείξουν το... δολοφονικό τους ένστικτο για να διασπάσουν την άμυνα των Ελλήνων που είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης όπως σημείωσε ο Γερμανός τεχνικός λόγω του στυλ

παιχνιδιού τους.

Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γερμανίας σε ερώτηση αν το στυλ παιχνιδιού της Εθνικής Ελλάδας μοιάζει με αυτό της Τσέλσι, απάντησε: "Θα έλεγα ότι είναι παρατραβηγμένο να την χαρακτηρίσουμε ως Τσέλσι. Δεν είναι έτσι. Οι Έλληνες παίζουν πολλά χρόνια με αυτό το στυλ. Ο προπονητής τους θέλει να συνδυάζει το αμυντικό παιχνίδι με το επιθετικό. Έχουν πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Ο Παπαδόπουλος είναι καλός παίκτης. Έτσι παίζουν και έτσι έπαιζαν. Το 2004 είχαν τον ίδιο τρόπο. Αξιοποιούν τις αντεπιθέσεις και με αυτό τον τρόπο... σκοτώνουν τον αντίπαλο τους. Αυτό έγινε και με την Ρωσία. Δεν γίνεται να ξεγράψεις τους Έλληνες. Είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης. Πάντα αναρωτιέσαι αν θα τα καταφέρουν και τους βλέπεις μπροστά σου. Δεν μπορούν να κάνουν επίθεση συνέχεια. Τους αρέσει ο αμυντικός τρόπος παιχνιδιού. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με την Τσέλσι".
Για το παιχνίδι, ο Λεβ δήλωσε: "Σίγουρα θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι. Έφτασαν εδώ και θα λέγαμε ότι έδωσαν τα πάντα και διέψευσαν τους πάντες. Είχανε πολύ καλή παρουσία. Εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε αρκετές ευκαιρίες. Απέναντι στην Δανία είχαμε ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Πρέπει να έχουμε το δολοφονικό ένστικτο, γιατί είναι σαν να χτυπάμε πάνω σε ένα βράχο. Μπορεί να χρησιμοποιήσουν μέχρι και εννιά παίκτες. Εμείς θα βρούμε τους τρόπους για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Δεν πρόκειται να εκνευριστώ αν δεν νικάμε από νωρίς. Κάποιες φορές με ενοχλούν τα λάθη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παίζουμε κάποιο προκριματικό που ο αντίπαλος μας είναι ανοικτός. Ίσως απέναντι στην Αγγλία να πετύχαμε γκολ αρκετά νωρίς το 2010 και να ανοίξαμε την άμυνα τους. Στο EURO όλες οι ομάδες αμύνονται καλύτερα. Υπάρχουν καταστάσεις με δέκα παίκτες γύρω από την περιοχή που δεν μπορείς να παίξεις κάθετα. Πρέπει να έχουμε υπομονή. Το ανοικτό παιχνίδι που οι φίλαθλοι θαυμάζουν και τους αρέσει δύσκολα θα εμφανιστεί. Αυτό ισχύει και για τις άλλες ομάδες. Οι Έλληνες θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το μηδέν και να παίξουν με αντεπιθέσεις. Θα είναι καλό να σκοράρουμε νωρίς".

Keywords
Τυχαία Θέματα