Λίνεν: «Μου πήρε ένα λεπτό να αποφασίσω για Μητρόπουλο»

19:43 18/2/2013 - Πηγή: AEK365

Η απόφαση του Έβαλντ Λίνεν να εκτίσει ο Παύλος Μητρόπουλος την τιμωρία του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκη, είναι ένα θέμα που συζητείται έντονα από το πρωί. Οι απόψεις ποικίλουν, όπως και... τα σκεπτικά κάθε πλευράς για τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι αυτό στο οποίο θα λείψει ο νεαρός αμυντικός χαφ.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον το έχει η λογική με την οποία προσέγγισε ο καθ' ύλην αρμόδιος αυτή την υπόθεση. Το aek365 επικοινώνησε με τον Γερμανό τεχνικός, ο οποίος μας εξήγησε πώς οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση που φαίνεται ότι για τον ίδιο δεν ήταν και τόσο δύσκολη...

-Καταρχήν, να ρωτήσω αν είναι όλοι καλά και ζωντανοί...

«Τι εννοείς;»

-Επειδή είπατε στην συνέντευξη Τύπου ότι θα σκοτώσετε πέντε-έξι παίκτες που έκαναν δηλώσεις για πλέι οφ...

«Α, ναι (γέλια). Μάλλον τώρα θα πρέπει να... σκοτώσω περισσότερους. Φαντάζομαι ότι θέλεις να με ρωτήσεις κι εσύ γιατί δεν θα παίξει ο Μητρόπουλος με τον Ολυμπιακό. Έχω διαπιστώσει ότι έγινε μεγάλο θέμα με αυτό...».

-Δεν θα το αρνηθώ. Είναι ένα θέμα για το οποίο σίγουρα ο κόσμος θα ήθελε να ακούσει το σκεπτικό σας.

«Το σκεπτικό μου ήταν πολύ απλό. Δεν χρειάστηκε περισσότερο από ένα λεπτό για να αποφασίσω σε ποιο παιχνίδι θα μείνει εκτός ο Μητρόπουλος. Κοίταξα τα επόμενα τέσσερα ματς: Πλατανιάς, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Βέροια... Και αποφάσισα αμέσως».

-Θέλετε να μας εξηγήσετε λίγο τους λόγους της απόφασής σας;

«Πρέπει να μην ξεχνάμε που βρισκόμασταν και που βρισκόμαστε. Πριν από τρεις μήνες ήμασταν τελευταίοι στη βαθμολογία. Τώρα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση, όμως εξακολουθούμε να παλεύουμε για την επιβίωσή μας. Δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες στην ομάδα. Δεν έχει αλλάξει το γεγονός ότι η ομάδα δυσκολεύεται να δώσει στους παίκτες και τους υπαλλήλους ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα χρήματα για να ζήσουν. Και δεν έχει αλλάξει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για να επιβιώσουμε. Ο στόχος της ομάδας δεν μπορεί να είναι άλλος από το να πάρει από εδώ και πέρα όσες περισσότερες νίκες μπορεί. Και πρέπει να προσεγγίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, με αυτή τη λογική. Από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια, αυτό που έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε είναι με τη Βέροια, στο ΟΑΚΑ, μετά τα ματς με τον Πλατανιά εκτός και τον Παναθηναϊκό εντός και τις λιγότερες πιθανότητες τις έχουμε με τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς, έτσι είναι η κατάσταση. Ξέρω ποια είναι η ΑΕΚ, όμως δεν είναι αυτή η στιγμή για να ανταγωνιστούμε τον Ολυμπιακό. Είναι μια ομάδα που μπορεί να χρησιμοποιεί δύο διαφορετικές ενδεκάδες και να... δανείζει άλλη μια σε άλλες ομάδες. Καταλαβαίνω τον κόσμο, αλλά πρέπει να σκέφτομαι ρεαλιστικά και αυτό κάνω. Και το γεγονός ότι αποφασίσαμε να μην παίξει ο Μητρόπουλος σε αυτό το παιχνίδι, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι... δεν θα έχουμε καμία πιθανότητα. Έχουμε κερδίσει παιχνίδια και χωρίς τον Γκερέιρο, χωρίς τον Πετρόπουλο, χωρίς τον Κορδέρο, χωρίς τον Βλάχο».

-Σίγουρα τη δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ δεν μπορεί να ανταγωνιστεί γενικά τον Ολυμπιακό, όμως κάποιοι εκφράζουν την ένσταση ότι ίσως θα έπρεπε η ομάδα να εμφανιστεί πλήρης σε αυτό το ματς για να επιδιώξει μια αξιοπρεπή εμφάνιση.

«Ναι, μου είπε κάποιος "τι θα γίνει αν πάμε στο Καραϊσκάκη και χάσουμε με πέντε έξι γκολ". Δηλαδή, με τον Μητρόπουλο θα πάμε για τη νίκη και χωρίς αυτόν για τέτοια ήττα. Τέτοια θα είναι η διαφορά; Στο επόμενο ματς θα βάλω μόνο τον Μητρόπουλο να παίξει για να το τσεκάρω (γέλια). Σε κάθε περίπτωση, εξήγησα τους λόγους που πήρα αυτή την απόφαση και σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παλέψουμε όλα τα ματς. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες στο όριο, που μπορεί να λείψουν σε κάποια παιχνίδια, όμως θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις και να παλέψουμε όλα τα ματς, όπως κάνουμε μέχρι τώρα»...

Keywords
Τυχαία Θέματα