Λίβανος: Διακομιδή δεκάδων τραυματιών από τη Συρία

12:52 9/6/2013 - Πηγή: AEK365

Τουλάχιστον 87 Σύροι που τραυματίστηκαν στις μάχες και τους βομβαρδισμούς στην Κουσέιρ, περιοχή που έπεσε την εβδομάδα αυτή στα χέρια του συριακού καθεστώτος, μεταφέρθηκαν σε λιβανικά νοσοκομεία τις τελευταίες δύο ημέρες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού.

"Ογδόντα επτά Σύροι τραυματίες μεταφέρθηκαν από τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου από την Παρασκευή το απόγευμα έως σήμερα (Κυριακή) το πρωί σε νοσοκομεία της Μπεκάα (ανατολικά) και του βορείου Λιβάνου", δήλωσε ο Ζορζ Κετανέ διευθυντής

των επιχειρήσεων του Οργανισμού.

"Αυτή η επιχείρηση γίνεται με συνοδεία του λιβανικού στρατού και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ)", πρόσθεσε.

Πολλές δεκάδες τραυματίες αντάρτες και άμαχοι έφτασαν στο Λίβανο μετά την πτώση αυτήν την εβδομάδα της πόλης Κουσέιρ, πρώην προπύργιο των ανταρτών, στα χέρια του καθεστώτος και της λιβανικής Χεζμπολάχ, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μεγάλο μέρος από αυτούς είχε φτάσει στην Ααρσάλ, πόλη κατοικούμενη κυρίως από σουνίτες στον ανατολικό Λίβανο που υποστηρίζει τη συριακή εξέγερση, πριν μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Μπεκάα. Άλλοι μετέβησαν στη λιβανική κωμόπολη Αλ Κασρ, στα βόρειο-ανατολικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα