Λόγω ώρας «κόπηκε» το φιλί των δυο αντρών

15:15 16/10/2012 - Πηγή: AEK365

Πριν από λίγο με ανακοίνωση της η ΕΡΤ διευκρίνισε πως λόγω ώρας προβολής και σήμανσης "έκοψε" η ΝΕΤ την επίμαχη σκηνή στην οποία δύο άνδρες φιλιούνται στην πρεμιέρα της σειράς "Downton Abbey"("Ο πύργος του Ντάουντον") το βράδυ της Δευτέρας, μετά και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κρούσμα λογοκρισίας στη δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ επεσήμανε ότι η σκηνή με το φιλί θα προβληθεί κανονικά στη μεταμεσονύχτια

επανάληψη του επεισοδίου απόψε.

Στο πλήρες επεισόδιο του σίριαλ, ένας δούκας εμφανίζεται να φιλά στο στόμα έναν υπηρέτη. Η συνολική σκηνή κρατά περίπου 12 δευτερόλεπτα, αλλά δεν μεταδόθηκε ποτέ το βράδυ της Δευτέρας από τη ΝΕΤ.

Το σίριαλ μεταδίδεται στις 10 μ.μ. με την ένδειξη "κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση". Οι δύο ηθοποιοί είναι ντυμένοι σε όλη τη διάρκεια της εν λόγω σκηνής.
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το κόψιμο της επίμαχης σκηνής η ΕΡΤ προέβη την Τρίτη σε διευκρινιστική ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:
"Σχετικά με τις συζητήσεις που προκάλεσε η μετάδοση του πρώτου επεισοδίου της ξένης σειράς «Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΟΝ» (DOWNTON ABBEY), ο Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης κ. Κώστας Σπυρόπουλος, επισημαίνει τα ακόλουθα:
Η ερωτική σχέση ανάμεσα στους δύο άνδρες, όπως προκύπτει από τη δραματουργική εξέλιξη,δεν λογοκρίθηκε. Το φιλί δεν μεταδόθηκε λόγω της ώρας προβολής και της αντίστοιχης σήμανσης των προγραμμάτων.
Στη νυχτερινή επανάληψη η σκηνή θα μεταδοθεί κανονικά, με την αντίστοιχη σήμανση καταλληλότητας των προγραμμάτων.
Ολα τα επόμενα επεισόδια του πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου, θα μεταδοθούν κανονικά Δευτέρα και Παρασκευή στις 22.05".
Αξιοπρόσεκτο ωστόσο είναι ότι η επανάληψη της πρεμιέρας ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στις 7 μ.μ. και θα γίνει στη 1 μετά τα μεσάνυχτα λόγω κάλυψης το απόγευμα από τη ΝΕΤ των πολιτικών εξελίξεων με την τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα