Λοντίγκιν: Έκανα την σωστή επιλογή

10:29 8/10/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Γιούρι Λοντίγκιν κλήθηκε από τον Φάμπιο Καπέλο στην αποστολή της Εθνικής Ρωσίας καθώς είχε επιλέξει την ρωσική υπηκοότητα, για να μπορέσει να αγωνιστεί στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με τον πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης να υποστηρίζει πως έκανε την σωστή επιλογή.
Υπενθυμίζεται πως ο Λοντίγκιν είχε την δυνατότητα να παίξει και στην Εθνική Ελλάδας αλλά τελικά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να παίξει στην ελληνική ομάδα απάντησε: "Ίσως να είχα κάποιες

αμφιβολίες, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι έκανα την σωστή επιλογή".
Κατά την πρώτη του προπόνηση με την Εθνική Ρωσίας, ο 23χρονος τερματοφύλακας δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην εθνική ομάδα. Κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται σε τέτοιο επίπεδο. Το περίμενα και δεν μπορώ να πω ότι με εξέπληξε. Την πρώτη μέρα ακολουθήσαμε χαλάρωμα, αλλά αντιμετωπίζουμε σοβαρά το παιχνίδι με το Λουξεμβούργο. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι θέλουμε το απόλυτο στους επόμενους δύο αγώνες. Δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης".
Σε ερώτηση αν ο προπονητής του στην Ζενίτ, Λουτσιάνο Σπαλέτι, του είπε κάτι για τον συμπατριώτη του, Φάμπιο Καπέλο, ο Λοντίγκιν απάντησε: "Όχι, αυτά δεν λέγονται (γέλια). Δεν ξέρω αν αυτοί οι δύο προπονητές έχουν ομοιότητες, όμως και οι δύο έχουν την ιταλική φιλοσοφία. Άλλωστε, μόλις γνώρισα τον κ. Καπέλο".

Keywords
Τυχαία Θέματα