ΜΑΓΚΕΣ, ΗΡΩΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

01:04 25/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 3ος ΟΜΙΛΟΣ - 3η αγωνιστική

ΕΛΛΑΔΑ-ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: Στάδιο Καστελάο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Βέρα (Εκουαδόρ)

Ένα ακόμα μοναδικό ποδοσφαιρικό έπος έγραψε η Εθνική μας στη Βραζιλία.

Παίζοντας ως Έλληνας και απέναντι σε ατυχία και δοκάρια οι παίκτες μας έγραψαν ιστορία. Επικράτησε με 2-1 της Ακτής μετά από ένα ματς θρίλερ και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία. Μεγάλο ματς από την ομάδα μας που νίκησε με ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις αλλά είχε πολλές ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς. Πλέον στο δρόμο μας βρίσκεται η Κόστα Ρίκα.

Ισορροπημένο το ματς στα πρώτα λεπτά με την ατυχία να χτυπά την Εθνική μας στο 11' όταν ο Παναγιώτης Κονέ βγήκε τραυματίας με τον Σάμαρη να παίρνει τη θέση του. Δύο λεπτά μετά ο Τοροσίδης έκανε τη σέντρα και ο Μπαρί πρόλαβε προ του Σαλπιγγίδη. Στο 23' η ομάδα προχώρησε σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Καρνέζης δεν μπορούσε να συνεχίσει και έτσι τη θέση του πήρε ο Γλύκος. Ο ρυθμός ήταν πολύ αργός και στο 33' ήρθε μια αντεπίθεση για την ομάδα μας για να αγγίξει το γκολ. Ο Σαμαράς βγήκε τον Χολέμπας που με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης η Εθνική κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση. Ο Καραγκούνης το εκτέλεσε με τον Μπάρι να μπλοκάρει. Στο 42' όμως ήρθε το γκολ. Ο Σάμαρης έκλεψε την μπάλα από τον Τιοτέ έξω από την περιοχή , έπαιξε ιδανικά το ένα-δύο με τον Σαμαρά και με το ιδανικό πλασέ έκανε το 1-0. Λίγο πριν την συμπλήρωση των 45' ο Τουρέ έκανε ένα τρομερό σόλο και μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του κόντραρε στον Σάμαρη.

Σχεδόν με τη σέντρα στο δεύτερο μέρος η Εθνική απείλησε με σουτ του Χριστοδουλόπουλου που κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Η Ακτή απάντησε στο 49' με ένα σουτ του Τιοτέ το οποίο μπλόκαρε ο Γλύκος. Τέσσερα λεπτά μετά ο Λάζαρος έκανε εκπληκτική ενέργεια και σούταρε με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι. Στο 58' ήρθε νέα φάση με τον Σαλπιγγίδη να σουτάρει και τον Μπαρί να διώχνει δύσκολα. Ο Καλού στο 67' έκανε ωραία ενέργεια και ελευθερώθηκε όμως το σουτ του έφυγε απελπιστικά άουτ. Στο επόμενο λεπτό μια "ρουκέτα" του Καραγκούνη από 25 μέτρα έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι. Η ελληνική πίεση συνεχίστηκε με τον Λάζαρο να εκτελεί φάουλ στο 71' και την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Η Ακτή είχε καλή φάση στο 72' όταν ο Μπαμπά έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο επόμενο λεπτό Ζερβίνιο και Μπονί άλλαξαν σωστά την μπάλα με τον δεύτερο να πλασάρει και να ισοφαρίζει. Η Εθνική μας στο 80' είχε και τρίτο δοκάρι όταν μετά τη σέντρα του Τοροσίδη η μπάλα βρήκε το... σίδερο για τρίτη φορά στο ματς. Τρία λεπτά μετά ο Λάζαρος είχε ένα ακόμα καλό σουτ το οποίο έφυγε λίγο άουτ. Στο 87' ο Σαλπιγγίδης μπήκε μέσα στη μικρή περιοχή και έκοψε την μπάλα παράλληλα με την εστία χωρίς να βρεθεί κάποιο πόδι να τη σπρώξει στα δίχτυα. Όλα έδειχναν ότι η Ελλάδα θα έμενε εκτός αλλά στο 91' ο Γιώργος Σαμαράς κέρδισε πέναλτι. Ο Έλληνας επιθετικός πήρε την μπάλα, εκτέλεσε. και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1. Δευτερόλεπτα αργότερα ο διαιτητής σφύριξε και η Εθνική μας έγραψε ένα από μοναδικό ποδοσφαιρικό έπος.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (23'Γλύκος), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (77'Γκέκας), Κονέ (11'Σάμαρης), Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Μποκά, Κόλου Τουρέ, Τιοτέ (61'Μπονί), Ζερβίνιο (82'Σιό), Ντρογκμπά (78'Ντιομαντέ), Οριέ, Γιάγια Τουρέ, Σερέι, Μπάμπα, Καλού.

Keywords
Τυχαία Θέματα