Μαρκόπουλος: Στόχος κόντρα στον Ίκαρο είναι η νίκη

18:09 19/10/2012 - Πηγή: AEK365

Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα στο μυαλό του Σούλη Μαρκόπουλου πέρα από τη νίκη στην αναμέτρηση με τον Ίκαρο Καλλιθέας.
Ο ΠΑΟΚ δίνει στο κλειστό της Πυλαίας τον πρώτο εντός έδρας αγώνα του για τη φετινή Basket League ΟΠΑΠ και το ζητούμενο είναι η κατάκτηση του ροζ φύλλου, «παρθενικού»

στο νέο πρωτάθλημα. Ο Σούλης Μαρκόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και αρχικά εξέφρασε την αισιοδοξία του για ανταγωνιστικά παιχνίδια φέτος, παρά τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν όλες οι ομάδες. «Μπορεί να είναι παραγωγική η φετινή χρονιά, καθώς μέσα από τις αντιξοότητες υπάρχουν ομάδες ισοδύναμες, πολλοί νέοι παίκτες στα ρόστερ και όλα αυτά, όπως έδειξε η 1η αγωνιστική, μπορούν να δώσουν παιχνίδια ενδιαφέροντα και ανταγωνιστικά. Δεν μπορείς να πεις τώρα ότι κάποια ομάδα υπερτερεί, ότι μπορεί να στηριχθεί κάπου και να έχει ένα λόγο παραπάνω, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Κάθε αγωνιστική θα βλέπουμε τουλάχιστον ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι». Είπε ακόμα…
Για τον Ίκαρο Καλλιθέας: «Στόχος στο παιχνίδι είναι η νίκη. Πρόκειται για ομάδα αρκετά καλά δουλεμένη, όσο μπορεί να είναι κάθε ομάδα αυτή την περίοδο. Παίζει καλό μπάσκετ, έχει καλό ρόστερ, έχει αδυναμίες οργάνωσης σε πολλά σημεία, θέλει όμως προσοχή. Διαθέτει τον Κυρίτση που στηρίζει το 60% του επιθετικού παιχνιδιού του, τους τρεις Αμερικανούς που είναι σε θέσεις «κλειδιά» και βοηθούν σε άμυνα και επίθεση. Έχει, επίσης, τον Αγαδάκο σέντερ φορ, το Σίμτσακ, έμπειρους παίκτες που αντιπαρέρχονται δυσκολίες σε μεγάλες κατηγορίες, τον Στρναντ ο οποίος ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, είναι γενικά καλή ομάδα. Πιστεύω ότι θα γίνει καλό παιχνίδι».
Για την ετοιμότητα της ομάδας του: «Θέλουμε να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι που έχουμε στην έδρα μας. Δεν μπορώ να πω σε τι ποσοστό ετοιμότητας βρίσκεται η ομάδα. Έχουμε νέα παιδιά σε ένα πρωτόγνωρο πρωτάθλημα. Έχουμε, επίσης, παίκτες που έπαιζαν σε άλλα πρωταθλήματα με διαφορετική ταχύτητα από την Α1. Υπάρχουν, όμως, και θετικά στην ομάδα. Υφίσταται μεγάλη διάθεση, θέλουν τα παιδιά να προπονηθούν, τους εξιτάρει η Α1, ο νέος τρόπος παιχνιδιού. Όταν έχεις παίκτες που έχουν ενέργεια, βγάζεις τη δουλειά σου πιο εύκολα. Τα κριτήρια του προπονητή είναι διαφορετικά από το κριτήριο του κόσμου. Ο κόσμος θέλει το θέαμα, το εντυπωσιακό καλάθι, εμείς πάμε σε άλλη ανάλυση στους παίκτες».
Για τα αμυντικά ριμπάουντ που χάθηκαν στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό: «Το αμυντικό ριμπάουντ είναι θέμα μυαλού, το τι έχει συνηθίσει ο άλλος να κάνει. Αν δεν το έχει, το βάζεις στο μυαλό του. Το ξέρουμε και το δουλεύουμε αυτό το σημείο».
Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ: «Θέλω να βλέπω κάθε φορά το γήπεδό μας γεμάτο. Οι φίλαθλοι είναι ο «πνεύμονας» κάθε ομάδας. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς υποστηρικτές, πρέπει να καταλάβουν ότι χρειάζεται να βοηθήσουν».
Για τα προβλήματα τραυματισμών: «Είπα κάποια στιγμή ότι κακώς χρησιμοποιήσαμε σε φιλικό τον Παπαδόπουλο και το Χαραλαμπίδη και παρεξηγήθηκε η δήλωσή μου. Είναι ορισμένες καταστάσεις τις οποίες προσπαθούμε να ξ
Keywords
Τυχαία Θέματα