Μας έστελναν στο Δ.Ν.Τ. από το 2009

10:17 28/2/2012 - Πηγή: AEK365

Δέκα ολόκληρους μήνες πριν την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό βοήθειας, απόρρητο e-mail της αμερικανικής εταιρείας πληροφοριών Stratfor έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" σε συνεργασία με το Wikileaks. Σε αυτό το e-mail υπήρχαν οδηγίες για στενή παρακολούθηση της Ελλάδας καθώς θεωρούνταν ως "υποψήφια

προς κατάρρευση χώρα της Ευρωζώνης". Οι αναλυτές της Stratfor προέβλεπαν δηλαδή πως η Ελλάδα δεν γλιτώνει την προσφυγή της στο Δ.Ν.Τ.

Πιο συγκεκριμένα, στις 19 Ιουνίου 2009, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" υπάλληλος της Stratfor έστειλε επιστολή σε συναδέλφους του που ασχολούνταν με την ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας με τίτλο "Αναλυτικές οδηγίες για την Ευρώπη- Βαθμίδα 3". Για την Ελλάδα η επιστολή ανέφερε τα εξής: "Πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει και εάν/πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής κατάρρευσης σε χώρα της Ευρωζώνης. Παρακαλώ, δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε σημάδια δημοπράτησης ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθούν μπορεί να εξαρτάται από τι θα γίνει με το χρέος".
Σε άλλη μήνυμα, στις αρχές Νοεμβρίου 2011, αποκαλύπτονται οι στενές επαφές της Stratfor με το ΔΝΤ: σε αυτό αναφέρεται ότι υπάλληλος του Ταμείου ενημέρωσε την εταιρεία πληροφοριών πως τα διαθέσιμα αποθέματα της Ελλάδας στερεύουν ενάμισι μήνα μετά, στα μέσα Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα