Ακάθεκτο το Μάντσεστερ...

17:09 28/12/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΧΑΛ-ΦΟΥΛΑΜ: 6-0
Γήπεδο: KC Stadium

Ούτε που την... λυπήθηκε! Η Χαλ έκανε ό,τι ήθελε στο «KC Stadium» και επικράτησε 6-0 της ανήμπορης να αντιδράσει, Φούλαμ για την 19η αγωνιστική, με όλα τα γκολ να έρχονται στο δεύτερο μέρος και μάλιστα με πέντε διαφορετικούς σκόρερ. Παραμένει «βυθισμένη» η ομάδα του Καραγκούνη μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού.

Δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την εμφάνιση της Χαλ οι οπαδοί

της! Οι «τίγρεις» ήταν πραγματικά... αρπακτικά και έκαναν μια «χαψιά» την Φούλαμ (6-0) που στο δεύτερο μέρος του αγώνα ήταν κάπου αλλού!

Το πρώτο μέρος δεν είχε γκολ, αλλά στο δεύτερο ήρθε η... καταιγίδα! Οι γηπεδούχοι έδωσαν ένα μοναδικό show στον κόσμο τους, πετυχαίνοντας έξι γκολ με τους Ελμοχαμάντι, Κορέν, Μπόιντ, Χάντλεστον, Φριάτ και ξανά Κορέν κατά σειρά!

Στους 23 βαθμούς ανέβηκαν οι θριαμβευτές που ξεφεύγουν αρκετά απ' τις κάτω θέσεις, παραμένουν στην τριάδα που υποβιβάζεται οι «cottagers» με 16 πόντους!

Κι όμως, η Φούλαμ ήταν η πρώτη ομάδα που απείλησε στον αγώνα και μάλιστα σοβαρά, με τον ΜακΓκρέγκορ να αναγκάζεται σε μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Ρίισε. Κι ενώ τα λεπτά περνούσαν, τόσο η Χαλ ανέβαινε, με αποκορύφωμα το δοκάρι που είχε στο 20' σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χάντλεστον. Οι γηπεδούχοι δεν άφηναν το πόδι από το... γκάζι, αλλά δίχως αποτέλεσμα με την παρέα του Καραγκούνη να έχει «ταμπουρωθεί» απλά πίσω, να την νιάζει μόνο η άμυνα και η αλήθεια είναι πως για τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους τα κατάφερε μια χαρά, έχοντας κλείσει τους διαδρόμους και κρατώντας το 0-0.

Με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος, φάνηκαν οι άγριες διαθέσεις που είχαν οι παίκτες του Μπρους. Γιατί δεν πέρασαν καλά-καλά τέσσερα λεπτά από την έναρξή του και ο Ελμοχαμάντι έβαλε μπροστά την Χαλ με σουτ μέσα στην περιοχή! Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Διότι στη συνέχεια ακολούθησε η πραγματική «καταιγίδα» από τις «τίγρεις»! Τι, δεν πιστεύετε; Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Κορέν διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του και έθεσε γερές τις βάσεις για το τρίποντο. Πριν καλά-καλά συνέλθουν από το γκολ οι φιλοξενούμενοι, δέχθηκαν κι άλλο, με τον Μπόιντ αυτή την φορά να «χτυπά» στο 63'!

Φυσικά, στις εξέδρες του «KC Stadium» γινόταν... πανικός με τους οπαδούς να είναι πέρα για πέρα ενθουσιασμένοι με αυτό που έβλεπαν. Και οι παίκτες της Χαλ τους έδωσαν ακόμα τρεις λόγους για να γιορτάσουν! Στο 67' ο Χάντλεστον σκόραρε και το πανηγύρισε, κόβοντας μια τούφα απ' τα μαλλιά του, στο 74' ο Φριάτ έκανε το 5-0 για τους γηπεδούχους, ενώ το «πάρτι», τον θρίαμβο, όπως θέλετε πείτε το ολοκληρώθηκε απ' τον Κορέν έξι λεπτά πριν το φινάλε υπογράφοντας αυτό το μαγικό 6-0!

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Ρονενιόρ, Φιγκερόα, Λίβερμορ (73' Γκρέιαμ), Τσέστερ, Ντέιβις, Ελμοχαμάντι (73' ΜακΣέιν), Χάντλστοουν, Σαγκμπό (68' Φριάτ), Κόρεν, Μπόιντ.

ΦΟΥΛΑΜ: Στόκντεϊλ, Σβέροτιτς, Ρίισε, Καραγκούνης (74' Ρίτσαρντσον), Χιουζ, Ντεγιάγκα (64' Μπεντ), Αμορεμπιέτα, Σίντγουελ, Ρονταγέγκα, Κασάμι, Ρουίζ (60' Κατσάνικλιτς)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.-ΚΡΙΣΤΑΛ Π.: 1-0
Γήπεδο: Etihad

Η κορυφή άλλαξε χέρια και από το Λονδίνο... πέρασε στο Μάντσεστερ! Η Σίτι νίκησε δύσκολα με σκορ 1-0 την Κρίσταλ Πάλας και ανέβηκε μόνη στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, αφήνοντας 2η την Άρσεναλ που έχει παιχνίδι λιγότερο!

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι επέλεξε να δώσει ανάσες σε ορισμένους ποδοσφαιριστές του και λίγο έλειψε να το πληρώσει! Ο Έντιν Τζέκο, όμως, δήλωσε «παρών» όταν η κατάσταση άρχισε να δυσκολεύει και με σουτ στο 66' χάρισε στην ομάδα του το πολύτιμο τρίποντο, διατηρώντας το σερί νικών στα εντός έδρας παιχνίδια της φετινής σεζόν!

Από τη μεριά τους, οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν το ματς, βρέθηκαν κοντά στο γκολ με τον Σαμάκ και τον Γέντινακ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.

Διάθεση είχε, κινητική ήταν, αλλά ως εκεί! Η Μάντσεστερ Σίτι, με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της (Μπογιάτα, Γκαρσία, Μίλνερ) δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή της στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας σε γκολ, κάτι που απέδειξε ακόμη μία φορά ότι... σαν τον Αγουέρο κανείς! Οι «πολίτες» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, όμως τους έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Μόνο στο πρώτο 45λεπτο οι παίκτες του Μανουέλ Πελεγκρίνι μέτρησαν 15 τελικές προσπάθειες, από τις οποίες μόλις οι δύο «είδαν» τέρμα. Από τη μεριά τους, οι νεοφώτιστοι αδυνατούσαν να συγκρατήσουν τις... ορμές των Σίλβα και Φερναντίνιο (αγωνίστηκε ως αντί- Τουρέ), αλλά προς ικανοποίησή τους καμία από τις προσπάθειες της αντιπάλου δεν βρήκε δίχτυα.

Ακριβώς ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με μικρή διαφορά ότι οι ελάχιστες καλές στιγμές της Πάλας, ήταν και πιο επικίνδυνες. Κατά τα άλλα, η Σίτι συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό και να σπαταλά πολύτιμες ευκαιρίες. Όλα αυτά μέχρι το 66', όταν μετά από ένα μίνι... ξέσπασμα των φιλοξενούμενων με τον Σαμάκ και τον Γέντινακ, ο Έντιν Τζέκο «ζύγισε» το πόδι του και με σουτ έλυσε το γόρδιο δεσμό για τους «πολίτες». Απαλλαγμένοι πλέον από το άγχος οι ποδοσφαιριστές του Μανουέλ Πελεγκρίνι αναλώθηκαν στη συνέχεια σε παιχνίδι κατοχής. Με την συμπλήρωση των 90' λεπτών τίποτα δεν άλλαξε και ο σύλλογος του Μάντσεστερ ανέβηκε στην πρώτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, ευελπιστώντας σε στραβοπάτημα την Κυριακή της Άρσεναλ για να παραμείνει στο ρετιρέ!

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Κομπανί, Κλισί, Μπογιάτα (55' Νεγρέδο), Νάστασιτς, Μίλνερ (74' Κολάροφ), Χάβι Γκαρσία, Σίλβα, Νάβας, Φερναντίνιο (55' Νασρί), Τζέκο

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Μαριάπα, Γκαμπιντόν, Ντιλέινι, Γουόρντ, Παρ, Γέντινακ, Πάντσεον, Μπαναν (81' Γκέιλι), Μπολάσι (76' Γουίλιαμς), Ζερόμ (35' Σαμάκ)

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-ΣΟΥΟΝΣΙ: 1-1
Γήπεδο: Βίλα Παρκ

Μακριά από τη νίκη έμειναν για ακόμη μία αγωνιστική η Άστον Βίλα και Σουόνσι, οι οποίες ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο «Βίλα Παρκ» και δεν πρόσθεσαν τρεις βαθμούς στη συγκομιδή τους για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος.

Η Άστον Βίλα είχε τέσσερις συνεχόμενες ήττες και η Σουόνσι δύο ισοπαλίες και δύο ήττες στα μετά την τελευταία τους νίκη στις 4 του μήνα, αλλά στο μεταξύ τους παιχνίδι κατάφεραν να εξουδετερώσουν η μία την άλλη και να μην γευτούν τη χαρά της νίκης για ακόμη μία αγωνιστική.
Με ένα γκολ του Αγκμπονλαχόρ (7') και ένα του Λαμά (36'), «χωριάτες» και «κύκνοι» ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο «Βίλα Παρκ» και έφτασαν τους 20 και 21 βαθμούς αντιστοίχως.

Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση για καλό ποδόσφαιρο από την αρχή, προσπαθώντας να βρουν διαδρόμους προς τις δύο εστίες, κάτι που κατάφερε πρώτη η Άστον Βίλα. Στο 7ο λεπτό ο Βάιμαν έβγαλε υπέροχη πάσα στον Αγκμπονλαχόρ, εκείνος δεν έχασε την ψυχραιμία του στο «ένας με έναν» με τον Τρέμελ και άνοιξε το σκορ. Το γκολ έφερε επευφημίες και ανέβασε τα ντεσιμπέλ στο «Βίλα Παρκ», αλλά στο 19' το γέλιο παραλίγο να κοπεί απότομα, όταν ο Ντε Γκούσμαν βρήκε τον Μπεν Ντέιβις, αλλά εκείνος αστόχησε ελάχιστα με το κεφάλι. Με «καπετάνιο» τον πρώτο, οι «κύκνοι» ανέβασαν ρυθμούς και ευτύχησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα στο 36'. Σε μία ενέργεια που θύμισε την περσινή, πολύ καλή, Σουόνσι, οι παίκτες του Λάουντροπυ έκρυψαν τη μπάλα, ο Ντέιβις βρήκε με σέντρα τον Λαμά στο δεύτερο δοκάρι και εκείνος από κοντά έκανε το 1-1.

Με το πρώτο ημίχρονο να έχει τελειώσει με τη Σουόνσι σε ρόλο... κυνηγού, οι παίκτες της Βίλα μπήκαν στο χορτάρι για τα υπόλοιπα 45' με σκοπό να αντιστρέψουν την κατάσταση και το κατάφεραν, αφού έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία τους, αλλά συγχρόνως αδυνατούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογους κινδύνους στο άλλο μισό του γηπέδου. Καλή φάση είχαμε στο 76', όταν ο Σέλβεϊ πάσαρε στον Μπονί, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Γκούζαν. Στο 93' οι «χωριάτες» λίγο έλειψε να... κλέψουν τη νίκη, αλλά η κεφαλιά πάσα του Κόζακ έβγαλε τον Αγκμπονλαχόρ σε πλάγια θέση και εκείνος έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκούζαν, Λόουτον, Κλαρκ, Μπέικερ, Λούνα, Ντελφ, Γουέστγουντ, Τόνεφ (Κόζακ 61'), Μπακουνά (Ελ Αχμάντι 70'), Αγκμπονλαχόρ, Βάιμαν (Ολμπράιτον 79')

ΣΟΥΟΝΣΙ: Τρέμελ, Τιεντάλι (Ράνχελ 55'), Γουίλιαμς, Τσίκο Φλόρες, Ντέιβις, Ντε Γκούσμαν, Σέλβεϊ, Πάμπλο Ερνάντες, Κάνιας, Λαμά (Ποθουέλο 68'), Μπονί (Βάθκεθ 84')

ΝΟΡΙΤΣ-ΜΕΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: 0-1
Γήπεδο: Κάροου Ρόουντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μια κάκιστη εμφάνιση, χρειάστηκε μια πολύ καλή ευκαιρία για να σκοράρει, να επικρατήσει 1-0 της Νόριτς στη 19η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και έστω και προσωρινά, να μειώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά από την κορυφή, φτάνοντας στο -7.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» χρειάστηκαν ένα γκολ του Ντάνι Γουέλμπεκ στο 57ο λεπτό για να φύγουν από το «Κάροου Ρόουντ» με τους τρεις βαθμούς της νίκης, έχοντας περάσει πολύ δύσκολες στιγμές στο ματς με τα «καναρίνια», με εμφανή αδυναμία δημιουργίας ευκαιριών.

Η νίκη (1-0) της Μάντσεστερ Σίτι επί της Κρίσταλ Πάλας και το γεγονός πως η Άρσεναλ παίζει την Κυριακή απέναντι στη Νιούκαστλ, φέρνει προσωρινά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο -7 από το ρετιρέ.

Αντίθετα, το σύνολο του Κρις Χιούτον μένει στους 19 βαθμούς και το +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

Όσο χαλαρά πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, άλλο τόσο δύσκολο αποδείχθηκε το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο για τους παίκτες του Ντέιβιντ Μόγιες. Η Νόριτς, φάνηκε πολύ σωστά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και έμοιαζε να θέλει να... πιάσει στον ύπνο τους «κόκκινους διαβόλους». Στο 17ο λεπτό, από καταπληκτική μπαλιά του Σνόντκγρας στον Ράσελ Μάρτιν, ο τελευταίος είδε τον Ντε Χέα να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση και στην επαναφορά, ο Χούλαχαν προ κενής εστίας δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Χούπερ με γυριστό σουτ υποχρέωσε τον Ντε Χέα σε νέα απόκρουση και πέρα από ένα σουτ του Ερνάντεζ στο 44' (!), τα «καναρίνια» δεν απειλήθηκαν καθόλου. Αντίθετα, λίγη... τύχη περισσότερη να είχαν, θα είχαν πετύχει σίγουρα γκολ στο πρώτο μέρος.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν μπορούσε να εμφανιστεί τόσο κακή και στο δεύτερο ημίχρονο. Το ήξεραν όλοι και έτσι προσπάθησαν να κάνουν κάτι πολύ καλύτερο στο δεύτερο μέρος. Ξεκίνησε με ένα δυνατό σουτ του Γιάνγκ στο 49', ήρθε απάντηση όμως από μια σέντρα - σουτ του Ρέντμοντ από αριστερά μέσα στην περιοχή, σε φάση που δεν χρειάστηκε να επέμβει ο Ντε Χέα. Ο Γουέλμπεκ, που πέρασε στη θέση του Γκιγκς στο ημίχρονο, ευνοήθηκε από τις κόντρες και από την... σχεδόν κατά λάθος πάσα του Ερνάντεζ, για να περάσει τον Ράντι και να γράψει το 1-0 στο 57ο λεπτό. Η Νόριτς, δεν σταμάτησε να το παλεύει, αλλά δεν μπορούσε πλέον να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Ντε Χέα. Η Γιουνάιτεντ, κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το φινάλε.

ΝΟΡΙΤΣ: Ράντι, Μάρτιν, Όλσον, Φερ, Ρ. Μπένετ, Μπασόνγκ, Σνόντγκρας (79' Μέρφι), Τζόνσον, Χούπερ (69' Φαν Βολφσβίνκελ), Χούλαχαν (89' Ελμάντερ), Ρέντμοντ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Εβρά, Κλέβερλι, Βίντιτς, Έβανς, Γιάνγκ, Κάρικ, Ερνάντεζ (87' Φλέτσερ), Γκιγκς (45' Γουέλμπεκ), Καγκάβα (69' Γιανουζάι)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 3-3
Γήπεδο: Άπτον Παρκ

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στο «Άπον Παρκ», με τους ποδοσφαιριστές των Γουέστ Χαμ και Γουέστ Μπρομ να κάνουν ό,τι είναι... ανθρωπίνως δυνατό για να αποφύγουν την ήττα! Με δύο ανατροπές στο ματς, οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό με το εντυπωσιακό 3-3 στη 19η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ

Το σίγουρο είναι πως αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο, όλοι ξέρουν πως έκαναν ό,τι περνούσε... από τα πόδια τους για να πάρουν κάτι από το ματς.

Οι προπονητές μπορεί να εστιάσουν σε αμυντικές ολιγωρίες, αλλά από τη στιγμή που αποφεύχθηκε η ήττα και για τις δύο πλευρές, με τον τρόπο που έγινε αυτό, μπορεί να αφήσει ευχαριστημένος τους δύο «τιμονιέρηδες» από τη συμπεριφορά των ομάδων τους.

Πρώτα η Γουέστ Μπρομ ανέτρεψε σε διάστημα έξι λεπτών της εις βάρος της κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη, μέσα σε τέσσερα λεπτά, μπήκαν τρία γκολ, με τα «σφυριά» να... ισοφαρίζουν τις ανατροπές.

Εννέα ματς χωρίς νίκη, αλλά με τρεις σερί ισοπαλίες, συμπλήρωσε η Γουέστ Μπρομ, έκτο ματς που δεν πανηγύρισε το «τρίποντο» ήταν αυτό για τη Γουέστ Χαμ.

Με το... καλησπέρα, η Γουέστ Χαμ λειτούργησε όπως ακριβώς θέλει ο Σαμ Άλαρνταϊς, παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ! Έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Κέβιν Νόλαν, ο Τζο Κόουλ νίκησε τον Γιασκελάινεν με πλασέ για το 1-0. Με την ταχύτητα των ακραίων χαφ, τα «σφυριά» μπορούσαν να δημιουργήσουν πολλούς κινδύνους, τη στιγμή που η Γουέστ Μπρομ δυσκολευόταν να απειλήσει την εστία του Φόστερ. Σε φάση διαρκείας στο 30ο λεπτό ο Ντεμέλ πέτυχε το δοκάρι, αλλά μια καλή κάθετη του Μόρισον για τον Ανελκά στο 40', επέτρεψε στον Γάλλο φορ να ισοφαρίσει το σκορ σε 1-1. Στις καθυστερήσεις κι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κάρλτον Κόουλ απέκρουσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Όλσον, αλλά στην επαναφορά, ο Ανελκά από κοντά ολοκλήρωσε την ανατροπή με το 2-1!

Η Γουέστ Χαμ έπρεπε να είναι αυτή που θα κυνηγήσει άμεσα το γκολ της ισοφάρισης, αλλά αντ' αυτού, οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχουν και το τρίτο γκολ και να βάλουν τέλος στο ματς. Αρχικά, στο 47' ο Γιασκελάινεν έπεσε και μπλόκαρε ένα χλιαρό πλασέ του Ανελκά ενώ στο 52' ο Μπεραΐνο αστόχησε από καλή θέση με το αριστερό. Όσα ακολούθησαν μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, δεν... έχουν προηγούμενο. Ο Μαϊγκά με έξυπνο αριστερό σουτ στο 65' ισοφάρισε για τη Γουέστ Χαμ κι έκανε την ασίστ στον Νόλαν για το 3-2, δύο λεπτά αργότερα! Στο 69', ο Μπεραΐνο με ατομική προσπάθεια και αριστερό σουτ ισοφάρισε σε 3-3 για τη Γουέστ Μπρομ και το ματς πλέον είχε γίνει... σκέτη τρέλα! Στο 82', ο Μπεραΐνο πέτυχε το δοκάρι σε καταπληκτική εκτέλεση φάουλ και το 3-3 παρέμεινε μέχρι τέλους.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Γιασκελάινεν, Ο'Μπράιεν, Ρατ, Ντιαμέ, Τόμκινς (10' Ντεμέλ), ΜακΚάρτνεϊ, Τζο Κόουλ (83' Κόλισον), Νομπλ, Κάρλτον Κόουλ (45' Μαϊγκά), Νόλαν, Τζάρβις

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Τζόουνς, Ρίτζουελ, Λουγκάνο (68' Αμαλφιτανό), Όλσον, ΜακΌλεϊ, Μόρισον (78' Γιάκομπ), Μπραντ, Ανελκά, Μπεραΐνο (85' Σεσενιό), Μουλούμπου

Keywords
Τυχαία Θέματα