Ξέφυγε η Άρσεναλ

16:43 23/11/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ- ΤΣΕΛΣΙ: 0-3
Γήπεδο: Άμπτον Παρκ

Εύκολη νίκη με 3-0 πέτυχε η Τσέλσι κόντρα στην Γουέστ Χαμ και βρέθηκε στη 2η θέση μαζί με τη Λίβερπουλ.

Η Τσέλσι μπήκε δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ με το πέναλτι του Λάμπαρντ στο 21ο λεπτό, ενώ στο 33' ο Αζάρ έκανε το γύρισμα και ο Όσκαρ με όμορφο

πλασέ έγραψε το 2-0. Η Τσέλσι άγγιξε το 3-0 στο 42ο λεπτό αλλά ο Γιασκελάινεν είπε όχι εντυπωσιακά σε σουτ του Σάμουελ Ετό'ο.

Στο 57ο λεπτό μετά από ιδανική κόντρα της Τσέλσι, το σουτ του Όσκαρ έφυγε μόλις άουτ, αλλά στο 82' ο Λάμπαρντ με όμορφο σουτ έκανε το 3-0.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Γιασκελάινεν, Νόλαν (76' Τζάρβις), Τόμκινς, Κόλισον (40' Μαϊγκά), Μόρισον, Νομπλ, Ο'Μπράιεν, Κόλινς, Ντεμέλ, Ντάουνινγκ, Τζο Κόουλ (40' Ντιαμέ)

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραμίρεζ, Όσκαρ (84' Σίρλε), Αζάρ (85' Εσιέν), Ετό'ο (78' Μπα)

ΑΡΣΕΝΑΛ- ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: 2-0
Γήπεδο: Emirates

Σημαντική νίκη με 2-0 πέτυχε η Άρσεναλ επί της Σαουθάμπτον και ξέφυγε στη βαθμολογία.

Η Άρσεναλ πίεσε από την αρχή και στο 10' το σουτ του Γουίλσιρ έφυγε μόλις άουτ, όπως και το πλασέ του Ράμσεϊ στο 16'. Τελικά το γκολ για τους Λονδρέζους ήρθε στο 21ο λεπτό, καθώς ο Μπόρουτς έκανε τραγικό λάθος και ο Ζιρού με σουτ έκανε το 1-0. Στο 31' ο Αρτέτα έδιωξε άσχημα, ο Λαλάνα έκανε το σουτ, αλλά ο Σέζνι έδιωξε δύσκολα, όπως έκανε και στο 39' σε καταπληκτικό ψαλιδάκι του Ροντρίγκες.

Στο 52ο λεπτό, το σουτ του Ροντρίγκες έφυγε λίγο άουτ, αλλά στο 86' ο Ζιρού με πέναλτι έκανε το 2-0.

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Κοσιελνί, Μερτεζάκερ, Γκιμπς, Αρτέτα (74' Ροσίτσκι), Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Οζίλ (81' Μονρεάλ), Καθόρλα (69' Γουόλκοτ), Ζιρού

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπόρουτς, Κλάιν, Φοντέ, Χόιφελντ, Σο (46' Ντέιβις), Γουανιάμα, Σνέιντερλιν, Γουόρντ-Πρόουζ, Λαλάνα (53' Οσβάλντο), Ροντρίγκες, Λάμπερτ

ΣΤΟΟΥΚ- ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: 2-0
Γήπεδο: Μπριτάνια

Ανάσα πήρε η Στόουκ που επικράτησε με 2-0 τα Σάντερλαντ κι επέστρεψε μετά από καιρό στις νίκες.

Στο 15ο λεπτό ο Φλέτσερ κατέβασε όμορφα την μπάλα κι έκανε το σουτ, αλλά ο Μπέγκοβιτς έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ, αλλά στο 30' η Στόουκ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Ενζονζί έκανε όμορφη ενέργεια, γύρισε τη μπάλα στην περιοχή και ο Άνταμ με σουτ έκανε το 1-0. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο για τη Σάντερλαντ στο 36ο λεπτό, καθώς έμεινε με 10 παίκτες, με τον Μπράουν να βλέπει την κόκκινη κάρτα.

Στο 51ο λεπτό ο Μανόνε είπε όχι σε σουτ του Γουόλτερς ενώ στο επόμενο λεπτό ο κίπερ της Σάντερλαντ απέκρουσε και την κεφαλιά του Κράουτς. Το τελικό 2-0 έκανε ο Ενζονζί με πλασέ στο 81ο λεπτό.

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Χουτ (77' Γουίλκινσον), Πίετερς, Σόουκρος, Κάμερον, Άνταμ (82' Παλάσιος), Γουίλαν, Ενζονζί, Γουόλτερς, Αρναούτοβιτς, Κράουτς

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μανόνε, Μπράουν, Ο' Σέι, Μπάρντσλεϊ, Σελούτσκα (70' Μπορίνι), Τζόνσον, Λάρσον, Κι, Κόλμπακ, Τζιακερίνι (40' Ρομπέρζ), Φλέτσερ (84' Άλτιντορ)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ- ΝΟΡΙΤΣ: 2-1
Γήπεδο: Σεντ Τζέιμς Παρκ

Την 3η σερί νίκη της πέτυχε η Νιούκαστλ που επικράτησε της Νόριτς με 2-1.

Η Νιούκαστλ μπήκε δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Τζόνσον έκανε τραγικό λάθος και ο Ρεμί εξ επαφής άνοιξε τα σκορ για τις «καρακάξες». Στο 11ο λεπτό ο Ρέντμοντ κατέβασε όμορφα την μπάλα μετά από μπαλιά του Τέρνερ, αλλά σούταρε άστοχα, όπως και ο Ρεμί στο 26'. Στο 30ο λεπτό ο Σισοκό έχασε απίστευτο τετ α τετ με τον Ράντι, ενώ στο 33' η κεφαλιά του Πίλκινγκτον έξυσε το δοκάρι του Κρουλ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Καμπάιγ αστόχησε από ιδανική θέση, αλλά στο 38' ο Γκουφράν έκανε το 2-0 μετά από απόκρουση του Ράντι σε κεφαλιά του Αμεόμπι. Λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, η Νιούκαστλ άγγιξε το 3-0, καθώς ο Ρεμί βρήκε όμορφα τον Αμεόμπι, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

Στο 47' το πλασέ του Πίλκινγκτον πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 63' ο Ρεμί έκανε όμορφη ενέργεια αλλά κόπηκε από την άμυνα της Νόριτς. Στο 73ο λεπτό η κεφαλιά του Φερ πέρασε μόλις άουτ, αλλά στο 80' ο ίδιος παίκτης μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Κολοτσίνι, Γιανγκά-Εμπιβά, Γουίλιαμσον, Σαντόν, Καμπάιγ (68' Ανίτα), Τιοτέ, Σισοκό, Σόλα Αμεόμπι (74' Σισέ), Γκουφράν (83' Μπεν Αρφά), Ρεμί

ΝΟΡΙΤΣ: Ράντι, Όλσον, Τέρνερ, Μπένετ, Μάρτιν, Φερ, Πίλκινγκτον (49' Ελμάντρ), Χόουσον (89' Μέρφι), Τζόνσον, Ρέντμοντ (89' Χουλαχάν), Χούπερ

ΧΑΛ- ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: 0-1
Γήπεδο: KC Stadium

Τεράστιο διπλό με 1-0 πέτυχε η Κρίσταλ Πάλας μέσα στην έδρα της Χαλ και πήρε βαθειά ανάσα.

Το ματς ήταν κακό στο πρώτο ημίωρο, με την πρώτη καλή ευκαιρία να χάνεται από την Πάλας στ 31', όταν ο Μπάναν έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά ο Ντέιβις έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Στο 52' ο Σπερόνι νίκησε τον Σαγμπό σε μοναδικό τετ α τετ, ενώ στο 55' ο Ζερόμ κόπηκε την τελευταία στιγμή από την άμυνα της Χαλ. Στο 65' το σουτ του Μπολασιέ έφυγε μόλις άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης αποβλήθηκε στο 77'. Παρόλα αυτά, στο 81' ο Ζερόμ έκανε όμορφη ενέργεια, έδωσε στον Μπάναν κι αυτός έγραψε το 1-0.

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Φιγκερόα, Ντέιβις, ΜακΣέιν (58' Ροσενιόρ), Χάντλστοουν, Κόρεν (77' Γκέντο), Ελ Μοχαμαντί, Λίβερμορ, Σαγκμπό, Μπράντι (46' Γκρέιαμ), Μπόιντ

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Γκάμπιντον, Ντιλέινι, Μόξεϊ, Γουόρντ, Γιέντινακ, Ντιγκατσόι (75' Ο'Κίφι), Μπάναν, Μπολάσι, Σαμάκ (36' Ζερόμ), Γκέιλ (85' Πάντσεον)

ΦΟΥΛΑΜ- ΣΟΥΟΝΣΙ: 1-2
Γήπεδο: Κρέιβεν Κότατζ

Σημαντικό διπλό με 2-1 πέτυχε η Σουόνσι μέσα στην έδρα της Φούλαμ.

Στο 12ο λεπτό ο Πάρκερ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Βορμ είπε όχι, ενώ στο 25' το σουτ του Λαμά κόντραρε στον Χιουζ και πέρασε λίγο άουτ. Στο 28ο λεπτό η κεφαλιά του Μπεντ από ιδανική θέση πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 32' ο άσος της Φούλαμ είχε δοκάρι. Στο 43ο λεπτό ο Στεκέλενμπουργκ απέκρουσε όμορφα το διαγώνιο σουτ του Ντάιερ.

Η Σουόνσι πήρε κεφάλι στο σκορ στ 56ο λεπτό με το αυτογκόλ του Χιουζ, αλλά στο 65' ο Πάρκερ μετά από κόρνερ. Έφερε στα ίσα το ματς. Δύο λεπτά αργότερα ο Στεκέλενμπουργκ πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Μπόνι, αλλά στο 80' ο Σέλβεϊ με όμορφο σουτ έκανε το τελικό 2-1 για τη Σουόνσι.

ΦΟΥΛΑΜ: Στεκέλενμπουργκ , Ζβέροτιτς, Χιουζ, Αμορεμπιέτα, Ρίτσαρντσον, Πάρκερ (85' Τααράμπτ), Μπόατενγκ (60' Σίντγουελ), Κασάμι, Ρουίς (76' Κατσάνικλιτς), Μπερμπάτοφ, Μπεντ

ΣΟΥΟΝΣΙ: Βορμ , Ράνχελ, Τσίκο, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Κάνιας, Λάμα (86' Τιεντάλι), Ντε Γκουζμάν, Ντάιερ (59' Σέλβεϊ), Ποθουέλο (90' Βάσκεθ), Μπονί

ΕΒΕΡΤΟΝ- ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 3-3
Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ

Ματσάρα στο «Γκούντισον Παρκ» με τις Έβερτον και Λίβερπουλ να μένουν στο 3-3 στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι του λιμανιού. Οι «κόκκινοι» έμειναν έτσι σε τροχιά κορυφής.

Το ματς ξεκίνησε πολύ δυνατά με τη Λίβερπουλ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Τζέραρντ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σουάρες βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, που κατέληξε στον Κουτίνιο κι εκείνος με πλασέ έκανε το 1-0. Η Έβερτον απάντησε άμεσα και στο 8' έφερε στα ίσα το ματς. Ο Μπέινς εκτέλεσε το φάουλ ο Κόουλμαν έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Μιραλάς από κοντά νίκησε τον Μινιολέ. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ γρήγορος και στο 19ο λεπτό ο Σουάρες με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ, έδωσε ξανά το προβάδισμα στη Λίβερπουλ. Τρία λεπτά μετά, ο Λουκάκου έπιασε πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ, αλλά ο Μινιολέ έδιωξε εντυπωσιακά, ενώ στο 26' ο Μιραλάς άδειασε τον Φλάναγκαν αλλά το σουτ που επιχείρησε στη συνέχεια, πέρασε μόλις άουτ. Στο 28' ο Μπαρκλεϊ είχε όλο το χώρο και το χρόνο αλλά δεν έκανε καλό σουτ.

Στο 54ο λεπτό ο Μινιολέ είπε όχι σε σουτ του Ντεουλοφέου, ενώ στο 58' ο Τζόνσον έκοψε σωτήρια πριν οι φορ της Έβερτον γίνουν απειλητικοί. Στο 60ο λεπτό ο Άλεν έχασε απίστευτη ευκαιρία για τους «κόκκινους», ενώ στο 63' ο Σκρτελ έκανε λάθος, ο Πίενααρ έδωσε για τον Λουκάκου, αλλά ο Μινιολέ βγήκε και πρόλαβε. Στο 68ο λεπτό το σουτ του Μπάρκλεϊ πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 70' ο Μινιολέ είπε όχι σε σουτ του Λουκάκου. Τελικά η πίεση των «ζαχαρωτών» έφερε αποτέλεσμα στο 72ο λεπτό, καθώς μετά από επέμβαση του Μινιολέ σε φάουλ του Λουκάκου, η μπάλα στρώθηκε ξανά στον Βέλγο στο πέναλτι και με σουτ, έκανε το 2-2. Στο 78ο λεπτό ο Χάουαρντ πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Σουάρες, αλλά στο 82' η Έβερτον ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή. Μετά από κόρνερ, ο Λουκάκου πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 3-2. Τελικά στο 89ο λεπτό ο Στάριτζ με κεφαλιά μετά από φάουλ του Τζέραρντ, έκανε το τελικό 3-3.

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Μπέινς (50' Ντεουλοφέου), Ντιστέιν, Γιαγκέλκα, Κόλεμαν, Μπάρι, ΜακΚάρθι, Πίενααρ (84' Στόουνς), Μπάρκλεϊ, Μιραλάς (88' Οσμάν), Λουκάκου

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Τζόνσον, Φλάναγκαν, Άγκερ, Σκρτελ, Λούκας (79' Στάριτζ), Τζέραρντ, Άλεν (69' Μόουζες), Χέντερσον, Κουτίνιο, Σουάρες

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα