Με οδηγό τη... Νάπολι

08:04 8/4/2014 - Πηγή: AEK365

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ- ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΤΣΕΛΣΙ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (1-3, Novasports 2)
ΓΗΠΕΔΟ: "Στάμφορντ Μπριτζ", ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Η Τσέλσι καλείται στην έδρα της να ανατρέψει το 3-1 κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν και να προκριθεί στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ζοσέ Μουρίνιο να μην έχει αποκλειστεί ποτέ

από τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οδηγός για την ομάδα του Λονδίνου είναι τα παιχνίδια με την Νάπολι την σεζόν που στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, 2011-2012, όταν είχε χάσει 3-1 στην Ιταλία και είχε κερδίσει 4-1 στην ρεβάνς.
Ο τιμωρημένος Ραμίρες είναι η μοναδική απουσία της Τσέλσι η οποία δεν υπολογίζει επίσης στους Μάτιτς και Σαλάχ που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής με την συμμετοχή του Σάμουελ Ετό'ο να παραμένει αμφίβολη. Η ομάδα του Μουρίνιο έρχεται από το 3-0 κόντρα στην Στόουκ που την κρατά στο -2 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ στην Premier League.
Η Παρί Σεν Ζερμέν θα πρέπει να υπερασπιστεί το 3-1 του πρώτου αγώνα με τους πρωταθλητές Γαλλίας να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας 11 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Σημαντική απουσία αυτή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που είναι τραυματίας ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Λοράν Μπλαν στα τελευταία 110 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχει χάσει μια φορά με δυο γκολ διαφορά.
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στη φάση των ομίλων το 2004. Μάλιστα η Παρί ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή αντίπαλος της Τσέλσι στην πρώτη θητεία του Ζοσέ Μουρίνιο. Οι Λονδρέζοι είχαν νικήσει με 3-0 στο Παρίσι, ενώ στο Λονδίνο δεν υπήρχε σκορ (0-0). Τον Ιούλιο του 2012 είχαν αναμετρηθεί σε ένα φιλικό στη Νέα Υόρκη που είχε λήξει ισόπαλο 1-1.
Οι «μπλε» έχουν τέσσερις νίκες (χωρίς μάλιστα να δεχτούν γκολ) και μία ισοπαλία ως γηπεδούχοι απέναντι σε γαλλικές ομάδες, ενώ έχει προκριθεί επτά φορές στις δώδεκα περιπτώσεις που είχε χάσει εκτός έδρας σε ευρωπαϊκό ματς (μετρώντας μία πρόκριση κι έναν αποκλεισμό μετά από ήττα 3-1). Η Παρί μετρά δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες επί αγγλικού εδάφους, ενώ έχει καταφέρει να πάρει το εισιτήριο στις έντεκα από τις 14 περιπτώσεις που είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της (και έχει 3/4 όταν είχε κερδίσει με δύο γκολ διαφορά στο Παρίσι).


ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (0-3, Novasports 1)
ΓΗΠΕΔΟ: "Signal Iduna Park", ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Την θέση της στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα τσεκάρει στην Βεστφαλία η Ρεάλ Μαδρίτης καθώς το 3-0 του πρώτου αγώνα δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Επιπλέον, η ισπανική ομάδα έχει προκριθεί στις 42 από τις 55 περιπτώσεις που είχε κερδίσει στο πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην έδρα της και έχει 8/8 με σκορ 3-0. Παράλληλα η Μπορούσια δεν έχει ανατρέψει ποτέ σκορ μεγαλύτερο του 2-0, αν και έχει προκριθεί στις 8 από τις 13 περιπτώσεις που είχε χάσει μακριά από το «σπίτι» της το πρώτο ματς.
Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προέρχεται από σημαντική νίκη με 2-1 επί της Βόλφσμπουργκ, που τη φέρνει ακόμη πιο κοντά στην απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα προβλήματα δεν λείπουν και πάλι, αφού νοκ άουτ είναι οι τραυματίες Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Σμέλτσερ και Μπλαστσικόφσκι, τιμωρημένος είναι ο Κελ και αμφίβολος ο γκολκίπερ Βαϊντενφέλερ, αλλά επιστρέφει ο Λεβαντόφσκι από απουσία λόγω καρτών.
Η Ρεάλ μετά τη νίκη με 4-0 επί της Σοσιεδάδ παραμένει στο -3 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο και το -2 από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα στην ισπανική λίγκα. Ο Κάρλο Αντσελότι προφύλαξε τον Ρονάλντο μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο, αλλά ο Πορτογάλος επιστρέφει σε αντίθεση με τους Μαρσέλο, Κεντίρα, Χεσέ και Αρμπελόα που παραμένουν εκτός.
Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πέρσι στα ημιτελικά με την Μπορούσια να επικρατεί 4-1 στη Γερμανία και να περνά παρά την ήττα της με 2-0 στον επαναληπτικό. Είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων, όπου η Μπορούσια είχε επικρατήσει 2-1 στην έδρα της και είχε πάρει 2-2 στο «Μπερναμπέου». Το 1998 είχαν επίσης συναντηθεί στα ημιτελικά, όταν η «βασίλισσα» είχε προκριθεί στον τελικό με το 2-0 στην έδρα της και «λευκή» ισοπαλία στη Βεστφαλία. Τη σεζόν 2002/03 οι ομάδες είχαν βρεθεί στη δεύτερη φάση των ομίλων, με νίκη της Ρεάλ στην Ισπανία (2-1) και ισοπαλία (1-1) στη Γερμανία. Η Ντόρτμουντ μετρά 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε ισπανικές ομάδες, ενώ η Ρεάλ μετρά μόλις δύο νίκες σε 26 παιχνίδια επί γερμανικού εδάφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα