Με Σιαλμά, χωρίς Μανωλά

17:50 28/10/2011 - Πηγή: AEK365

Ο Κώστας Μανωλάς επέστρεψε σήμερα στις προπονήσεις, όπως και ο Παναγιώτης Λαγός. Ετσι οι λύσεις του Νίκου Κωστένογλου αυξήθηκαν σημαντικά ενόψει του αγώνα με τον Αρη μεθαύριο στο ΟΑΚΑ. Οι μόνοι που δεν υπολογίζονται είναι οι τραυματίες Γκούντγιονσεν και Γεωργέας (ίωση έχει ο Κλωναρίδης), και οι παίκτες που έπαιξαν σήμερα με την U-20 στο Καπανδρίτι. Ο προπονητής της ΑΕΚ δούλεψε

σήμερα πάνω στην τακτική ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα. Μια προπόνηση με πολύ θεωρία και τακτική και λιγότερη ένταση, αφού σκοπός ήταν οι παίκτες να καταλάβουν πως πρέπει να διασπάσουν την άμυνα του Αρη.

Ο «Κωστέ» στην τακτική τοποθέτησε και 11αδα στον αγωνιστικό χώρο. Οι επιλογές του ήταν ίδιες με χθες με τον τεχνικό της ΑΕΚ να στέλνει τα «μηνύματα» του για τους βασικούς. Μπορεί ο Μανωλάς να ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του, αλλά ο Κωστένογλου δεν τον είχε με τους βασικούς. Στο κέντρο της άμυνας είχε τον Δέλλα και τον Κάλα, δίνοντας στον πρώτο τον ρόλο του λίμπερο με τον Ισπανό να έχει εντολές να μαρκάρει τον αντίπαλο σέντερ φορ (δλδ τον Γιάκομπ).

Στο κέντρο ο «Κωστέ» επέμεινε στην τριάδα. Κόφτης ο Μάκος, δεξιά ο Βάργκας, αριστερά ο Γκέντσογλου με την «συνταγή» να είναι ίδια με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο μοναδικό ματς (τελευταία) που είχε η ΑΕΚ εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία. Στην επίθεση η τριάδα θύμισε Γεντί Κουλέ. Δεξιά ο Σιαλμάς, αριστερά ο Λεονάρντο και στην κορυφή ο Λυμπερόπουλος. Ο τεχνικός της ΑΕΚ θέλει οι επιθετικοί του να πατούν περιοχή, για να είναι περισσότερο απειλητική η ομάδα. Κάτι που με τον Σιαλμά το πετυχαίνει, εν αντιθέσει με τους Μπερνς και Χοσέ Κάρλος που έχουν παίξει σε αυτήν την πλευρά.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο Κωστένογλου να επιλέξει ξανά το 4-2-3-1 με τους Χοσέ Κάρλος και Γκερέιρο να παίρνουν θέση μπροστά από τα αμυντικά χαφ (Μάκο – Βάργκας) στην θέση του Καφέ, ενώ για δεξιά υποψήφιος είναι και ο Μπέλεκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα