Με το ζόρι ο ΟΣΦΠ

21:12 4/4/2012 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΟΦΗ-ΟΣΦΠ: 0-0 (0-1)

ΓΗΠΕΔΟ: ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΣΠΑΘΑΣ (ΠΕΙΡΑΙΑ)

Με μεγάλη δυσκολία και σε συνδυασμό με το 1-0 του περασμένου παιχνιδιού επί του ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός

κατάφερε να πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, παρά το τελικό 0-0 στο Γεντί Κουλέ για τον επαναληπτικό των ημιτελικών.

Το ματς

Ένα καλό ημίχρονο με ρυθμό πραγματοποιήθηκε στο Γεντί Κουλέ ανάμεσα σε ΟΦΗ και Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ψηλά και κατάφεραν να ελέγχουν τον ρυθμό και να έχουν την κατοχή της μπάλας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες, σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι γηπεδούχοι είχαν κλειστεί πίσω, χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά. Χαρακτηριστικές ευκαιρίες στις οποίες η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε μπορούσε να είχε σκοράρει ήταν αυτές στο 3ο λεπτό όταν ο Σαχσινίδης, λόγω του δυνατού αέρα έχασε τη φάση και λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή κατάφερε να μπλοκάρει. Αλλά και αυτή του 18ο λεπτού όταν μετά από ωραία σέντρα του Ιμπαγάσα ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μαρκάνο.

Στην επανάληψη η εικόνα της αναμέτρησης δεν είχε καμία σχέση με αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά, και οι δύο ομάδες δεν έδειξαν κάτι ουσιαστικό. Οι φιλοξενούμενοι παρόλα αυτά προσπάθησαν να πιέσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να διασπάσουν την αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στους Κρητικούς να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν την ισοφάριση που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Αυτό και θα είχε γίνει αν στην μεγαλύτερη ευκαιρία τους ο Ζορμπάς δεν έστελνε την μπάλα άουτ στο 79ο λεπτό. Έτσι τα λεπτά κυλούσαν υπέρ του Ολυμπιακού, από την στιγμή που το 1-0 της περασμένης αναμέτρησης τους έδινε προβάδισμα πρόκρισης. Το τέλος του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες και τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται στον τελικό.

ΟΦΗ: Σαχσανίδη, Μπούρμπο, Πίτσο, Γεωργίου, Ταυλαρίδη, Ζόρντι Λόπεζ (72'Ζορμπάς), Κάλαϊτζιτς (81' Ουκάρ), Βερόν, Χόρχε Λόπεζ, Παπουλή και Μάντζιο.

ΟΣΦΠ: Κάρολ, Μανιάτης, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (63'Mακούν), Αμπντούν (85΄Χολέμπας), Μιραλάς, Τζιμπούρ (90' Φουστέρ) .

Keywords
Τυχαία Θέματα