Με τους έγχρωμους, θα φτιάξω χρωμοσαμπουάν»

17:42 23/3/2012 - Πηγή: AEK365

Αντιδράσεις προκαλούνται στο δήμο Βοΐου Κοζάνης σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να κατασκευάσει εκεί το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών με χωρητικότητα 1.000 ατόμων. Η τοπική κοινωνία αντιδρά έντονα, ενώ μάλιστα εντύπωση προκάλεσε και το σχόλιο του περιφερειακού συμβούλου Δυτικής Μακεδονίας Στέφανου Τοπαλίδη στη σελίδα του στο Facebook το βράδυ της Πέμπτης.

Ο σύμβουλος έγραψε στη σελίδα του: «Κάποιοι κατάφεραν να κάνουν σαπούνι, εγώ

με μερικούς έγχρωμους θα κάνω χρωμοσαμπουάν«.

Το ρατσιστικό αυτό σχόλιο προκάλεσε την αντίδραση της υπεύθυνης για τον τομέα της Μετανάστευσης της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή, η οποία, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, χωρίς να αναφερθεί προσωπικά στον κ. Τοπαλίδη δήλωσε:

«Δεν είμαι υπέρ του φασιστικού και άθλιου κομμωτηρίου. Έχουμε και οι Αθηναίοι προβλήματα αλλά δεν βγήκαμε να πούμε τέτοια πράγματα για τους μετανάστες. Πρέπει οι αιρετοί να ξέρουμε τι λέμε».

Πάντως και ο κ. Τοπαλίδης μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ παραδέχτηκε πως το σχόλιό του ήταν ακραίο:

«Η δήλωση μου ήταν ακραία, ανήρτησα σίγουρα κάτι ακραίο. Ο λόγος που το έκανα ήταν για να δείξω με τον έσχατο τρόπο αυτό που προσπαθούν να περάσουν στα αυτιά της δυτικής Μακεδονίας. Προσπαθούν να στοιβάξουν πρόχειρα τον κόσμο μέσα σε 10 ημέρες. Δεν μπορούν να τους πάρουν τον κόσμο από το περιβάλλον τους και να τους στοιβάξουν σε ένα χώρο που δεν πληροί τις προδιαγραφές. Ο χώρος δε είναι κατάλληλος. Δεν είμαι εναντίον της διαδικασίας , αλλά αυτό είναι προχειρότητα. Ο καθένας μπαινοβγαίνει στην Ελλάδα ανενόχλητος. Όπου λειτούργησαν ανάλογα κέντρα διογκώθηκε η εγκληματικότητα», ανέφερε μετριάζοντας τις αντιδράσεις του εναντίον του κέντρου. Φυσικά, το εν λόγω μήνυμα έχει πλέον εξαφανιστεί από τη σελίδα του στο Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα