Μεγάλη αισιοδοξία για τη δόση των 8,1 δισ. ενόψει του Eurogroup

11:26 4/7/2013 - Πηγή: AEK365

Την αισιοδοξία του ότι η Κυριακή είναι η καταληκτική ημερομηνία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, και πως υπάρχει έντονα η προσδοκία ότι κατά το Eurogroup της Δευτέρας θα εγκριθεί η επόμενη δόση διάσωσης των 8,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, εξέφρασε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, έπειτα από τη χθεσινοβραδινή συνάντηση των επικεφαλής της τριμερούς με τον Γιάννη Στουρνάρα, που διήρκεσε 5,5 ώρες.

Όπως προσέθεσε

το στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, το δημοσιονομικό κενό τείνει προς μηδενισμό, ενώ παρατηρείται γενική πρόοδος σε όλα τα θέματα.

Ο ίδιος κορυφαίος αξιωματούχος επεσήμανε ότι «η δόση θα είναι τέτοια που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας», διαψεύδοντας δημοσιεύματα για «τρίμηνο κενό στη χρηματοδότηση» προς τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τηλεγραφήματα των πρακτορείων Reuters και Bloomberg, τα οποία επικαλούνται ως πηγές ευρωπαίους αξιωματούχους, υπάρχει το ενδεχόμενο τρίμηνης καθυστέρησης στην αποδέσμευσης της δόσης, ενώ παράλληλα δεν αποκλείεται και η τμηματική καταβολή της.

Στρέφοντας το βλέμμα του στον ενιαίο φόρο επί των ακινήτων, το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε πως ο φόρος του 2014 θα πληρωθεί οριστικά εκτός των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο για τη φορολογία ακινήτων θα πρέπει να ψηφιστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η συλλογή των νέων Ε9.

Τέλος, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επιβολής εισφοράς 2 τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων, καθώς και η πρόταση για αυξημένες απολύσεις στο δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα