Μειωμένο κατά 32% το σπέρμα των αντρων στη Γαλλία

17:42 5/12/2012 - Πηγή: AEK365

Μειωμένη κατά 32% είναι η ποσότητα του σπέρματος των αντρών στη Γαλλία τα τελευταία 16 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση journal Human Reproduction, γεγονός που απειλεί τη γονιμότητα του μέσου άντρα.

Όπως αναφέρουν οι Γάλλοι επιστήμονες η κατάσταση παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και τονίζουν ότι πρέπει να ληφθούν επειγόντως κάποια μέτρα, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα τελευταία 16 χρόνια, το μέσο σπέρμα εμφάνισε αραίωση

κατά περίπου ένα τρίτο. Η συγκέντρωση των σπερματοζωαρίων στο σπέρμα εμφάνισε μέση μείωση 1,9% ανά έτος, δηλαδή από τα 73,6 εκατ. σπερματοζωάρια ανά χιλιοστό του λίτρου το 1989 σε 49,9 εκατ. το 2005.

Φυσικά, η ποσότητα απέχει αρκετά από το όριο αναφοράς της ανδρικής υπογονιμότητας που είναι τα 15 εκατ. ανά χιλιοστό του λίτρου, όμως είναι αρκετά χαμηλότερα από το όριο το οποίο 55 εκατ. που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Αν και η νέα έρευνα έγινε μόνο στη Γαλλία, οι ειδικοί εκτιμούν ότι αντανακλά ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Η αραίωση του σπέρματος συνοδεύεται και από μια εξίσου διεθνή αύξηση του καρκίνου των όρχεων, του οποίου τα περιστατικά έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα