«Μετά την καταιγίδα, ήρθε ο ήλιος»

22:45 28/10/2011 - Πηγή: AEK365

Στο περιοδικό «Fitness&Spa-ALL ABOUT WELLNESS» - το νέο τεύχος του οποίου κυκλοφορεί τη Δευτέρα - μίλησε ο Εϊντούρ Γκούντγιονσεν και αναφέρθηκε τόσο στον τραυματισμό του, όσο και στην ΑΕΚ και το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Τι σημαίνει για την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή ένας σοβαρός τραυματισμός;

Βίωσα την εμπειρία

των τραυματισμών από πολύ μικρός. Ήμουν 16 ή 17 ετών, στα πρώτα μου βήματα όταν αγωνιζόμουν στην Αιντχόβεν και είχα υποστεί τον πρώτο βαρύ τραυματισμό. Είχα κάνει ήδη τέσσερις επεμβάσεις στο πόδι μου και ετοιμαζόμουν για την πέμπτη. Φανταστείτε πόσο δύσκολη στιγμή ήταν αυτή για έναν έφηβο, στο ξεκίνημα του. Δε θα ξεχάσω ποτέ όμως, μια φράση που μου είπε ο πρώτος μου προπονητής Ντικ Άντβοκατ. Με κάλεσε στο γραφείο του, με κοίταξε στα μάτια και μου είπε: «μην ανησυχείς, μετά τη καταιγίδα βγαίνει πάντα ο ήλιος!». Αυτή η φράση έχει χαραχτεί στο μυαλό μου και με ακολουθεί σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ζωής μου.

- Πώς αποφάσισες, μετά από τόσα χρόνια συμμετοχής σε αγώνες των κορυφαίων πρωταθλημάτων -Αγγλίας, Ισπανίας- να έρθεις και να αγωνιστείς στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Ήταν μία πραγματικά γρήγορη απόφαση! ‘Hμουν έτοιμος να μείνω στην Αγγλία και να συνεχίσω την καριέρα μου, όταν υπήρξε επικοινωνία με mail μεταξύ εμένα, του πατέρα μου και της ΑΕΚ. Οι συζητήσεις έγιναν πολύ γρήγορα μεταξύ μας, μίλησα και με τον Ισλανδό τεχνικό διευθυντή Άρναν Γκρέταρσον, μου έκαναν την προσφορά και αποφάσισα να έρθω. Το θεώρησα πρόκληση για μένα και ένα καινούριο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική μου καριέρα!

- Δεν σε προβλημάτισε η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και η ΑΕΚ;

Ούτε καν σκέφτηκα αυτό το θέμα, εκείνη τη στιγμή! Άλλωστε, έχω ζήσει στη χώρα μου, πολύ πρόσφατα, μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην οικονομία. Αντιθέτως, πιστεύω ότι θα ήταν θετικό για τους φιλάθλους της ΑΕΚ, αν -κάτω από αυτές τις συγκυρίες- ,μπορούσαν να δουν στο πρόσωπό μου έναν άνθρωπο που θέλει να δώσει τη δική του εμπειρία στην ομάδα τους. Δεν μετανιώνω για την απόφασή μου. Εύχομαι η κρίση τόσο στη χώρα όσο και στην ομάδα να μη συνεχιστεί για πολύ.

- Πιστεύεις ότι πρόλαβες να φτάσεις στο ζενίθ της φόρμας σου με την ΑΕΚ;

Σίγουρα δεν είχα φτάσει ακόμα το top της απόδοσής μου. Σε αυτό έπαιξαν ρόλο πολλοί παράγοντες. Θεωρώ ότι χρειαζόμουν ακόμη μερικά παιχνίδια...

- Τα πρόσφατα αρνητικά περιστατικά που αποκαλύφθηκαν σχετικά με το ελληνικό πρωτάθλημα -τα στημένα παιχνίδια και τις ομάδες που δε θα συμμετέχουν φέτος στη super league λόγω τιμωρίας και αποκλεισμού τους- ποιες εντυπώσεις σου προκάλεσαν;

Μου φάνηκαν πρωτόγνωρα! Ξεκινήσαμε τη σεζόν χωρίς να ξέρουμε ακριβώς ποιες ομάδες έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ποια αγωνιστική θα αναβληθεί, όπως ήδη έγινε. Το μόνο θετικό είναι ότι οι ελληνικές αρχές ξεσκέπασαν το διεφθαρμένο κύκλωμα, έχουν τον έλεγχο και κάνουν ό, τι μπορούν για να το εξαλείψουν.

- Πόσο «γεμάτος» αισθάνεται
Keywords
Τυχαία Θέματα