Μια γυναίκα νεκρή από τις βροχοπτώσεις

12:02 7/2/2012 - Πηγή: AEK365

Μια 40χρονη γυναίκα ήταν το θύμα των έντονων βροχοπτώσεων στη Σύμη. Όπως έγινε γνωστό, μία 40χρονη Βρετανίδα, κάτοικος της Σύμης, παρασύρθηκε και πνίγηκε από τα νερά χείμαρρου. Πολύ σοβαρές ήταν και οι ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και οδικά δίκτυα από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν τη Δευτέρα διάφορες περιοχές της χώρας.

Η 40χρονη προσπάθησε να σώσει το μοτοποδήλατό της από τα νερά του χείμαρρου με αποτέλεσμα να παρασυρθεί η ίδια και να πνιγεί, ενώ κινδύνεψε και το μικρό αγοράκι που είχε μαζί της. Η σορός της άτυχης Βρετανίδας βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ύστερα από κινητοποίηση

των κατοίκων της Σύμης.

Λόγω της κακοκαιρίας, προβλήματα παρουσιάστηκαν σε όλα σχεδόν τα νησιά της Δωδεκανήσου με κυριότερο εξ αυτών τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και την διακοπή των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Η βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα τόσο σε περιοχές του Λεκανοπεδίου, όσο και σε άλλες περιοχές της περιφέρειας.

Κατολίσθηση υπήρξε στη νέα εθνική οδός Αθηνών-Πατρών στο 163ο χλμ., στο ύψος του Διακοφτού, η οποία είναι κλειστή ως τώρα και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό.

Στην Αττική δεκάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ σε ποτάμια μετατράπηκαν πολλοί δρόμοι.

Επίσης, προκλήθηκαν βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές ρεύματος κυρίως στα ανατολικά και νότια προάστια της Αθήνας.

Οι δημότες, που έχουν ανάγκη βοήθειας σε περιπτώσεις πλημμυρισμένων κτιρίων, κοπές δέντρων, φραγμένων φρεατίων, μπορούν να επικοινωνούν καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου, με το 1960.

Προβλήματα προκλήθηκαν και σε περιοχές της περιφέρειας. Η Πυροσβεστική δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων στην Τρίπολη, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τον Πύργο Ηλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα